| Autor |
Zpráva |
coldric
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2013 20:20
- Nahlásit
Ahojte,
mám labradora, který je celoročně venku. Na zimu mu boudu vždy vystelu slámou, která je dle mého pro tyto účely nejvhodnější. Bohužel jsem ale zjistil, že pes trpí na slámu alergií - neustále si drbe čumák o zem, škrabe se a klepe hlavou.
Poraďte mi prosím, čím bych mohl slámu nahradit.
Předem díky.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2013 20:40
- Nahlásit
Suché ořešákové listí (vyzkoušeno na slepicích), dřevitá vlna (nevyzkoušeno, podle mě drahá sranda, ale propagovalo se to na cvičáku)
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2013 21:20
- Nahlásit
Nemá teď už být léto.........?
|
coldric
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2013 21:29
- Nahlásit
LucieS: Jasně, už jsem mu slámu vyndal, aby netrpěl, ale dopředu si zjišťuji co na příští zimu, abych to nehonil na poslední chvíli.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2013 22:53
- Nahlásit
coldric
to ořešákové listí prý i odpuzuje blechy a další parazity
|
coldric
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2013 18:32
- Nahlásit
Listí bych měl dost, ale padá na podzim a to už se blbě suší. Navíc mám obavy, že větší pes svoji vahou listí rozdrtí na prach.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2013 18:36
- Nahlásit
coldric
chci se jen zeptat, musí to být zrovna podestýlka? Já mám v boudách deky a takové ty prošívané peřiny - ty tenké co jsou prací a jednou za čas vše vyperu a vrátím zpátky
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2013 19:27
- Nahlásit
coldric
mám obavy, že větší pes svoji vahou listí rozdrtí na prach
Nemyslím si, doporučuje se to i jako podestýlka pro kozy, takže podobná váhová kategorie. Bohužel ty naše krávy kozy to žerou, takže jsme to na nich nikdy nevyzkoušeli. Samozřejmě celou zimu nevydrží - když se bude podestýlka měnit, neměla by podle mě podlehnout...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2013 19:51
- Nahlásit
Eninka
Deky jsou blbý, protože když tam vleze mokrý pes, leží v mokrým.
coldric
Někdo kupuje bezprašný hobliny, prej to není tak drahý, když se vezme velký balení a máš pak na x let vystaráno (je to fakt mega balení )
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2013 19:52
- Nahlásit
Eninka
Deky jen nacucaji vlhkost, nebudou izolovat coby promocene, spis se pes muze od mokreho muze nastydnout. Kdyz ma nekdo psa celorocne venku, je to jine, nez kdyz obcas vleze pes do boudy.
coldric
Nebylo to jen spatnou slamou? Jinak piliny zkusit sehnat.
|
coldric
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2013 20:01
- Nahlásit
Eninka: Mám obavy, že deky promáčí (od deště či sněhu) a bude to ještě horší.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2013 20:07
- Nahlásit
Maya
Fifi
coldric
to mě nenapadlo s těma dekama, je fakt, že moji psi lezou do boudy jenom sporadicky a na chvílu. Přes den leží všici na terase na dekách a ležácích, když přijdu jsou už doma-venku, ale lehávají doma, a v noci, to je jasný, prostě v posteli.
Ta vlhkost mě fakt nenapadla.
coldric
bacha na ty piliny, musí být jenom ze surovýho dřeva, z pily odněkud, prostě klasický hoblinky. Od stolaře, kterej by dal mišmaš by tam mohlo být i něco z lamina a to je lepený toxickým lepidlem.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2013 00:41
- Nahlásit
coldric
Přímo z pily bych nebrala, protože musej bejt bezprašný a měkčí, některý hobliny práší a jsou dost tvrdý a na pile si asi nevybereš, pro psy se kupuje tohle http://www.drevita-vlna.cz/
|
coldric
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2013 10:32
- Nahlásit
Maya
Díky, právě tyto stránky jsem také objevil. Příští zimu to vyzkouším, doufám, že bude hafan spokojenější.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2013 10:38
- Nahlásit
Maya
http://www.drevita-vlna.cz/
jú, to je super, asi to taky použiju namísto dek
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2013 19:12
- Nahlásit
coldric
Lidi jsou s tím spokojený, akorát chlupáči to prej tahaj na chlupech ven, ale to u labradora asi nehrozí.
|