| Autor |
Zpráva |
muller37
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2013 20:58
- Nahlásit
dobrý den, chtěl bych požádat o radu. Máme skoro 3 měsíční štěně bernardýna a rád bych mu dopřál co nejkvalitnější krmivo za přiměřenou cenu. Je mi jasné, že cena není jediný a rozhodující faktor. Podle složení a podle toho, co jsem se kde dočetl, mi zatím vychází jako slušné značky Ontario, Bosh nebo Brit ( u Brita ale často chovatelé mluví o velkých bobcích)
děkuji za názory
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2013 21:11 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
muller37
Velkýmu psovi (i když takovej obřík, jako bernardýn to nebyl ) jsem většinu jeho života dávala Nutram, vyhovoval nám i Brit Care a Orijen.
Bosh mu nedělal dobře - velký bobky, horšící se srst...
V posledních letech jsem mu dávala hlavně Acanu z nové řady. Ta starší nám nevyhovovala (ze stejných důvodů jako Bosh), ale ta nová mu po všech stránkách sedla...
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2013 07:50 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
muller37 von ten rojál neni nic moc,ale v poměru cena kvalita furt lepší než Bosh http://www.mall.cz/granule-psi/royalcanin-giant-pu ppy-15-kg ,hlavně se říká že co "nenacpeš"do psa do roku,už do něj nikdy nedostaneš,takže bych se holt v době růstu plácla přes kapsu a hol to ten rok a půl vydržela na něčem lepším jak píše Hipíková vo 1patro vejš
|
muller37
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2013 10:32
- Nahlásit
A co to ONTARIO???
Podle složení, kde je na prvním místě maso a není tam moc obilovin - to přeci splňuje náročná kriteria.
Složení: kuře, kuřecí játra, brambory, kukuřice, kuřecí tuk
[i](chraněno tokoferoly, zdroji vitaminu E), lososovy olej, přírodní chuť, sušená jablka, pivovarské kvasnice, rajčata, extrakt z juky, minerální látky, glukosamin hydrochlorid, chondroitin sulfát, DL-methionin, L-lysin, mannanoligosacharidy, fruktooligosacharidy, probiotika (Enterococcus faecium), chelatovaná měď, cholinchlorid, oxid zinečnatý, organicky mangan, organicky selen, biotin, niacin, pantotenan vápenatý, vitamin A, vitamin B12, přídavek riboflavinu (zdroj vitaminu B2), thiamin mononitrát (zdroj vitaminu B1), pyridoxin hydrochlorid (zdroj vitaminu B6), kyselina listová, vitamin D3, vitamin E (alfatokoferol).[/i]
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2013 10:48
- Nahlásit
muller37
Já teda na prvním místě vidím kuře a vzhledem k ceně granulí 800 kč/ 13 kg pochybuji, že kuře znamená kuřecí maso. Spíš bych si pod tím představila to samé jako kuřecí maso a produkty kuřecího původu,. tj na prvním místě máš jak maso, tak peří, tak běháky..kuřete je tam dost a vzhledem k docela častým alergiím na kuřecí bych se granulím, které neobsahují jinou živočišnou bílkovinu vyhnula..
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2013 10:53
- Nahlásit
muller37Hele a neni nějaká bernardýní klub diskuse,že by se tam dalo vypátrat,čí nejčastěji krmí a z čím mají dobré zkušenosti?
|
muller37
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 11:34
- Nahlásit
Tak byly jsme u veterináře a ONTARIO prý velmi slušné krmivo, které stačí. Překvapilo mě, že rozhodně nedoporučil přikrmovat doplňky, jako třeba vajíčka, nebo různé vytamíny a minerály. Granule podle něj poskytnou ideální poměr živin a to zatím musí stačit, aby nenarostl např. rychleji, než se mu vyvynou silné kosti a klouby.
|
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 11:48 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
muller37
Tak byly jsme u veterináře a ONTARIO prý velmi slušné krmivo, které stačí.
Eee... možná bych jěště konzultovala s chovatelem nebo jinými majiteli psů velkých plemen... Z mé zkušenosti nelze v případech krmiv vždy brát vety za slovo, zvlášť, když je třeba prodávají...
Máte štěně obřího plemene a tady snad jěště větší roli než u menších psů hraje roli výživa, aby měl v pořádku klouby atd...
V dospělosti třeba Ontario ano, ale v době růstu bych dávala kvalitnější krmivo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 12:10
- Nahlásit
muller37
veterinarovi v pripade krmeni bys nemel verit, pokud ti tvrdi o levnym krmivu ze je dostatecny a ze prikrmovat rozhodne nedoporucuje...
ty nechces, aby mel tvuj pejsek treba peknou srst protoze mu obcas das vajicko ci tvaroh ci olej ze sardinek?
Máte štěně obřího plemene a tady snad jěště větší roli než u menších psů hraje roli výživa, aby měl v pořádku klouby atd...
tohle je predevsim ta dulezita vec, proc u stenete opravdu premyslet, proc mu neco davat a nedavat a ne jen slepe verit rade veterinare. Neznam moc veterinaru, kteri by se orientovali opravdu dobre v problematice krmeni, hlavne kdyz od dealera dostanou reklamni veci a nemusi se starat...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 12:42
- Nahlásit
muller37
Chodíme na dobrou vet kliniku a kde dýlujou Hills a Royal canin a člověk tam samozřejmě uslyší, jak jsou to skvělé granule...K Hilsu bych se přiklonila jen v případě nutné vet diety, Royalky vůbec ne. Mám berňáka a snažila jsem se taky vybrat nej granule: jenže pes byl nežravka a po většině průjmoval, takže s výživou štěnda to i před mou snahu stálo za prd a určo se to projeví ve vyšším věku Jak říkají holky, minimálně do 15měsíců bych investovala do kvalitních granulí. Nejlíp hodnocené jsou Canine Caviar, Artemis...my teď krmíme Wolfsblut a naprostá spokojenost, průjmy se konečně upravily. Krom kvalitních granulí pozor na dávkování! Dodržujte denní dávku, na každých granulích je určené, kolik pes má dostat. Někteří mají tendence psovi pořád dávat víc (aby nebyl chudáček hladový) a systém:nasypu mu plnou misku a on si to v průběhu dne jí - tak to nezkoušejte vůbec! Pes by rychle vyrostl a co by mu to udělalo s nohama, radši nevidět Přilepšit vajíčkem, rybkama a podobně občas můžete, ale v tom případě ubrat něco z granulí...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 14:12
- Nahlásit
worick
myslis, ze obcas kousek vejce nebo olej z ryb u psa, kterej ma mit v dospelosti ja nevim 60kg muze mit takovej denni vliv na rychlost rustu? me teda fena nejak necekane nerostla i kdyz dostaala tuhle jogurt, tuhle tvaroh, tuhle kousek rybicek... ja myslim, ze pokud pes neni prekrmovanej fakt hodne, tak to ubirani neni treba hlidat a je potreba to resit podle aktualni kondice. Ja si totiz myslim, ze ten pes ma to jak poroste castecne v genech a i kdyz bys ho napr. drzela hlady, tak se stejne vytahne a vyroste, akorat bude hubenej, nenasvalenej a bude mit treba problemy, ale nakonec stejne vyroste...
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 16:49
- Nahlásit
mám docela větší plemeno a před osmi lety jsem čubu krmila rok granulemi Nutram popravdě řečeno nevím jestli bych touto značkou krmila i dnes ale v žádným případě bych se nebála dát jí vejce jogurt prostě něco napřilepšenou když už musí žrát ty hnědé kuličky tak ať si občas pochutná na něčem jiném.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 17:18
- Nahlásit
cernej caj
občas určitě neva, ale ne tak, jak krmí někteří lidi, že aby štěndu granule chutnaly, má je s ,,něčím" každý den. Já držela kluky celkem dost ,,zkrátka" a nevím, či to bylo tím, ale mám je oba spíš menší
U psů velkých a obřích ras, je to překrmování a vytáhlost právě hodně vidět...znám jich několik. Ne zrovna berňáků, ale např.leonbergra
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 18:01
- Nahlásit
jako do vejšky psa nevykrmíš.
|
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 19:25 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
laguna
jako do vejšky psa nevykrmíš.
Mě říkal kdysi vet., že systematicky překrmované štěně bude mít v dospělosti špatné proporce - malou hlavu a velké a delší tělo...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 19:36
- Nahlásit
laguna
Ale může vyhnat moc rychle a na to se musí dát u velkých a obřích plemen pozor.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 19:43
- Nahlásit
worick
no jasne, pokud by to bylo denne nejake vetsi mnozstvi, pak je nutny ty granule hlidat, to mas pravdu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2013 22:23
- Nahlásit
U psů velkých a obřích ras, je to překrmování a vytáhlost právě hodně vidět...znám jich několik - asi jsem se blbě vyjádřila: myslela jsem tím, že je to vidět v tom období překotného růstu a pak na těch křivých nohách....ne, že by vyrostl o moc vyšší pes
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2013 08:48
- Nahlásit
worick
cernej caj
Vyššího psa nevykrmíš, výška je daná geneticky, můžeš ho maximálně špatnou výživou zmršit, ale zmenšit ho špatnou výživou můžeš, pokud bude mít v období růstu nedostatek živin, tak se růst zpomalí a pes nestihne dorůst do geneticky dané výšky.
muller37
Minimálně do roka do dvou bych krmila kvalitníma granulema, Canine Caviar, Artemis, Acana, Orijen, Taste of the Wild, Wolfsblut, Nutra Gold asi z těch nejznámějších, pokud něco levnějšího, tak Arden Grange, Dog Lovers Gold, Fromm Gold, Nutram co mě tak napadá, ty tebou jmenované bych dala takovému obříkovi když už tak až po ukončení růstu.
Pravda je, že když mu dáš hned Brit nebo Ontario, tak ho jako nezabiješ, ale ideál to není.
Ontario nemá na prvním místě maso, kuře je kuře, tj. i kosti a vnitřnosti minimálně, navíc nesušené obsahuje 70% vody, které musíš odečíst a tím se ti tato položka posouvá nenávratně dál i spolu se stejně nesušenými játry a na první místo nejvíce zastoupené položky v těchto granulích se dostávají brambory a kukuřice.
|