| Autor |
Zpráva |
Akura
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 21:51
- Nahlásit
Dobrý večer,
rozhodla jsem se večerní krmení, krmit BARFEM. Po přečtení různých článků jsem dostala strach, aby holky nechytly něco ze syrového masa. Maso mám již v mrazáku z Vetamixu. Jaké máte zkušenosti?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 07:47
- Nahlásit
Akura
aby holky nechytly něco ze syrového masa
Co přesně by měly chytit?
Pokud jde o vnitřní parazity, obecně se má zato, že se zlikvidují delším přemražením (můj osobní názor je, že daleko větší pravděpodobnost nakažení vnitřním parazitem je, když mi psi sežerou kočičí lejno, což se děje téměř denně).
Pokud jde o bakterie, není od věci připomenout, že např. salmonela je často důvodem ke stahování šarží granulí z trhu (hl. v Americe, u nás se to asi neřeší) a že nejvíc se jí nakazí psi-granuložrouti po podání "kontaminovaného" sušeného vepřového ucha...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 08:50
- Nahlásit
corgi
např. salmonela je často důvodem ke stahování šarží granulí z trhu
já teda vím jen o jednom případu, jaký byly ty další?
|
Akura
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 08:51
- Nahlásit
konkrétně tento článek
http://www.mazlicci.cz/psi/varit-ci-nevarit
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 08:57
- Nahlásit
Maya
Stačí zadat do googlu např. "dog food recall", nebo "dry food sallmonella" apod.
Akura
Je mi jasné, že podáváním vařeného může být člověk tak nějak klidnější na srdci, ale mně uniká ten smysl - nakoupím maso, zeleninu atd., uvařím to a pak tam zpátky dosypu to, co jsem vařením zlikvidovala
|
kobroor
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 09:07
- Nahlásit
Akura
Ten článek je o ničem...
Krmím syrovým už několik let a nikdy žádný problém. Navíc s vařením je patlačka, víc práce a smrad navíc
No ale jestli máš strach, tak klidně vař. Já se nebojím
|
Akura
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 13:24
- Nahlásit
Můžete mi prosím poradit, budu krmit kombinovaně, ráno zůstanu u granulí, večer syrové nebo vařené(maso + vnitřnosti+kosti atd). Mám obří plemeno, váha cca 60kg.
1. dle info na inter. denní dávka 1.20-1.80kg, mám dávat poloviční dávku, když krmím ráno granule?
2.doplňující přípravky(olej,pangamin,řasy,minerály,atd) dávat jak často? Poloviční dávky?
3.Večerní dávku, mám rovnou nahradit masem? Nebo zvykat postupně?
Moc děkuju za rady! Knihu BARF, mám už objednanou )
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 15:29
- Nahlásit
Dávám syrové. Teď mám štěně a na syrovém mase je od té doby co jí mám. Psy co jsem měla dříve jsem krmila také tak a nikdy nic nechytli.
Co já jsem slyšela kombinování s granulema není moc ideální. Ale to jsem jen slyšela, takže sama nevím. Granule dávám jen když jsem na cestách.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 20:43
- Nahlásit
Akura
Nevím, jakou mají zkušenost ostatní, ale my přešli na maso prakticky den ze dne. Granule psi dostávají občas, když dojde maso, nebo pokud někam jedeme na víkend, týden ... nemají s tím problém. Maso vařím hlavně v zimě, především kvůli tomu, aby venkovní psi měli teplý žrádlo, i když v poslední době jsem už dost přešla na krmení syrovým i teď v zimě, jen třeba zaliju horkou vodou.
Jinak nevím co máš za plemeno, ale já třeba mám (mimo jiné) argentiny a ty dostávají cca půl kila až tři čtvrtě kila syrového masa denně, příloha je naprosto zanedbatelná a čas od času dávám pouze maso bez přílohy (to pak dostanou kolem toho tři čtvrtě kila masa). Ale je fakt, že přítelův ovčák sežere denně přes kilo masa plus přílohu (tý teda taky minimum) a tlustý rozhodně není, takže je to určitě individuální ta krmná dávka.
Krmit syrovým masem se nebojím a doplňky dávám normálně do masa, psi to žerou bez problémů
|
Akura
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2013 07:12
- Nahlásit
Eldoguero
Tak jsem večer dala holkám poprvé na večeři syrové(krůtí ořez,křidélka,vnitřnosti,dršťky,spařené vločky). Teď ráno nejlmladší(12měsíců) začala nadavovat a vyšlo z ní kousíček kosti. Tak jsem zvědavá, co na to jejich zažívání. Byla jsem překvapená, že skoro vůbec nepily, ráno voda skoro netknutá. Mám doma irské vlkodavy .
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2013 07:50
- Nahlásit
Akura
no, holky psaly: nepárat se s tím a přejít na BARF ze dne na den....jen mne k tomu napadá, že pokud jsou psi žraví, můžou to samým nadšením tak zhltat, že jim to ,,nesedne" a udělá trochu problémy. To není můj případ, moji psi se v jídle nimrají a syrová mi žerou pouze vepřová žebra...takže musím trochu povařit...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2013 08:44
- Nahlásit
Akura
Mně čubina špatně tráví kosti, pokud k nim dám jakoukoliv přílohu (zeleninu, obilniny), a zvlášť pokud je dám večer. Takže jsem zavedla pravidlo - kosti jen ráno a nepřidávám k nim nic "nemasitého". Od té doby je to v pohodě.
|