Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení pro NO
Autor Zpráva
Royik
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 15:32
- Nahlásit

Dobrý den, mám 3,5 letého něm. ovčáka, budu měnit krmení protože nám aktuální moc nevyhovuje, a tak bych se chtěl zeptat na vaše názory.
Rozhoduji se mezi těmi to dvěma:
FITMIN DOG FOR LIFE ADULT LARGE 15 KG
CHICOPEE ADULT PERFORMANCE 15 KG
- Pes je docela hubený a je pořád venku proto uvažuji o performance, a jelikož začne brzy jaro tak se jeho aktivita ještě zvýší. Chtěl bych aby trochu přibral a zmohutněl. Budu moc rád za vaše názory a pomoc při výběru krmiva. Díky

birma
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 16:10
- Nahlásit

Jednoznačně maso
Ale z těch tebou vybraných bych brala Fitmin

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 16:48
- Nahlásit

a co zkusit granule, ve kterych je nejen psenice, ale i maso? Jinak mezi tema dvema je fitmin asi o fous lepsi... Zalezi, zda muzete do krmeni investovat o trosku vic, nebo ne...

Royik
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 16:51
- Nahlásit

Více už se mi investovat asi nepovede, přeci jenom jsem student, a tahle cena je zhruba strop co můžu dát. Jinak jestli poradíte i nějaké jiné krmení s podobnou cenou budu jedině rád

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 17:05
- Nahlásit

Royik
Nevim, kolik presne stoji ty granule cos postoval (tipuju 700kc/15kg -/+, treba acana kterou krmim ja vychazi na 1000kc/18kg v eschopech a treba by stacila ohledne gramaze mensi davka. Cim krmis ted a kolik gramu ma denne? + odpovida tabulce na granulich nebo zere vic/min?

Royik
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 17:12
- Nahlásit

Aktuálně krmím Delikan Supra adult maxi, denně dostává zhruba 560g, což je víc než podle tabulky na pytli..

Royik
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 17:16
- Nahlásit

Jinak jsem ještě narazil na toto krmení: Brit Premium Adult L 15 kg, je na tom lépe než první dva které jsem psal?

birma
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 19:21
- Nahlásit

Royik
budu otravná, ale to maso vážně zvaž. Pokud bydlíš ve větším městě, tak určitě není problém pravidelně ve zverimexu koupit zásobu ne nejbližší 2-3 dny. Pro psa velikosti NO by tě to mělo včetně příloh vyjít tak na 800-900 měsíčně maximálně a pro toho psa to bude mnohem lepší.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 19:35
- Nahlásit

Royik
denně dostává zhruba 560g, což je víc než podle tabulky na pytli..

Ono to tak bejvá. Nekvalitního krmení potřebuje pes víc, takže ve výsledku vyjde většinou dráž, než krmení kvalitnější (a na váhu dražší)...
Taky hlasuju pro maso - je to levnější a přitom pro psa lepší, než chemický obilný šrot. A pokud granule, tak aspoň tu Acanu, Nutra Gold či něco podobného, s masem na prvních místech ve složení a bez škodlivých chemických konzervantů...

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 19:35
- Nahlásit

birma
Naprostej souhlas.
A navíc to pesanovi bude určitě mnohem víc chutnat.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 19:36
- Nahlásit

Royik
zkus se pak nekde ve zveraci podivat na davkovani pro danou vahu u tech levnych granuli a u tech drazsich... casto zjistis, ze u tech drazsich davas treba 2/3 hmotnosti tech levnych, takze ti ta cena na jednu krmnout davku vyjde nastejno... (tabulka acany adult (tu acanu neber, ze ji nutim, jen k porovnani si myslim, ze je na pomezi rozumna kvalita/rozumna cena)

brit premium adult slozeni podivej se na slozeni a rekni mi, jestli chces hubenyho psa, se kterym chces byt navic docela aktivni krmit psenici a kukurici? v dane cenove kategorii je to prast jako uhod... jak rika birma, mozna by bylo lepsi zkusit to krmeni masem, coz ti vyjde financne asi i podobne nebo jen o trochu draz a pes bude rozhodne spokojenejsi...

Royik
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 19:51
- Nahlásit

Rád bych krmil psa masem, ale bohužel to u nás nejde realizovat Ale koukám, že Acana Dog Adult 18 kg jde sehnat za něco málo přes 1000kč, takže do toho asi půjdu. Finančně to snad nějak utáhnu ;)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 19:56
- Nahlásit

Royik
tak pes ti urcite podekuje (akorat se obcas stava, ze kdyz das psovi po uplnym srotu neco lepsiho, tak ze chvilu prujmuje - ano, je to "vina" granuli, ale proto, ze maj trochu jiny slozeni nez ty, co jsi daval doposud, takze urcite pokud ti treba bude trochu prujmovat se hned nezaleknout a pockat, jestli si pes casem zvykne.

Royik
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 19:59
- Nahlásit

cernej caj
Nevíš prosím tě jaký je dávkování u tý Acany?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 20:10
- Nahlásit

Royik
postovala jsem ti odkaz - uplne dole
21-40 kg : mene aktivni 250-420g, aktivni: 225-390 g, ja davam mymu ne moc aktivnimu psovi 19kg psovi neco kolem tech 220g, kdyz krmim

Royik
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 20:15
- Nahlásit

OKey díky moc

mallosm
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2013 07:19
- Nahlásit

Jen bych upozornil, že nová oficiální cena té Acany je někdo okolo 1400Kč

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2013 11:25
- Nahlásit

mallosm
fakt? ja kupovala pred vanoci modrou a vysla asi na 1080kc... tak to je pro me dost novinka teda ale mas pravdu. ta cervena sport a agi taky podrazila, chicken and potato se do cca od 1150kc... coz jeste de

Royik
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2013 13:31
- Nahlásit

No jo teďka na to taky koukám a navíc změnili nějak balení ne? viz zde
To mají nějakou novou edici nebo něco měnili? Nevíte někdo?

Royik
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2013 17:01
- Nahlásit

Jen tak pro zajímavost, objednal jsem teda Acanu a po chvilce mi volala paní z toho eshopu, že prej v Kanadě vyhořel sklad Acany a tak nikde není k sehnaní.. napadá Vás nějaká jiná alternativy za ní ?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 07:22
- Nahlásit

Royik
hm, v tyhle cene...
tadymaji skladem ale jen tuhle... jinak vetsinou na dotaz

jinak na design pytle bych moc nekoukala, oni loni pridali prichut nebo dve, tak mozna zmenili trochu pytle, my uz pred koncem roku meli designove taky novy pytle ale granule nevypadali nejak jinak... no ale teda kdyz sem koukala na ty ceny, tak to slo nahoru teda fakt dost od vanoc

fidalka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 08:06
- Nahlásit

Royik
Já mám teď dobrou zkušenost s Magnusson a Brit Care, ale obojí je tak okolo 1300/ 15 kg. Pod 1000/ 15 kg na přijatelné úrovni mám osobní zkušenost jenom s Britem a K9 a pes na nich prospíval taky dobře, než jsem tedy začala mít podezření na alergii a musela přejít na granule bez obsahu kuřecího masa..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 08:30
- Nahlásit

Royik
sportmix - nekdo tu kdysi nekde psal, ze obcas koupi psovi i tohle... neni v tom psenice a kukurice podle slozeni, to by se mozna dalo zkusit taky.

rozhodne se zkus naucit cist slozeni granuli sam, nicmene zakladni pravidla: co je na prvnich 5ti mistech slozeni, toho je tam nejvic. takze u granuli, ktery stoji podobne a u jednech je: kukurice, psenice, ryze, kureci moucky a u druhych je: kureci moucka, rybi moucka, ryze, tak jasne asi beru spis druhou variantu. Brit care za ty penize asi celkem de...

fidalka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 08:52
- Nahlásit

cernej caj
ještě bych dodala, že když je na prvním místě kuřecí moučka (semletý kde co, ale maso minimálně), tak to není to samé jako moučka z kuřecího masa a maso čerstvé (po dehydrataci rázem není maso ve složení na 1. místě)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 09:16
- Nahlásit

fidalka
ja si prave myslela, ze "kureci moucka" je OK, protoze to akorat v podstate znamena, ze to je bez vody, myslela sem, ze "semlety kde co" jsou "produkty kureciho puvodu".

Royik
no v kazdym pripade je tu nekde tema o tom, tak je nejlepsi se v tom pak aspon trochu vyznat sam, pak kdyz budes nekde potrebovat nutne koupit, aspon dokazes vyloucit nejvetsi hnus

fidalka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 09:34
- Nahlásit

cernej caj
Bez vody je dehydratované maso a moučka z masa, jakmile ve složení nevidím slovo maso napsaný, tak ho ani v granulích neočekávám..příp. když vidím kuřecí maso a produkty vedlejšího původu společně na 1. místě, tak mi je jasné, že produkty vedlejšího původu budou výrazně převyšovat..

Royik
Doporučuji diskuze o granulích najít a pročíst, bylo jich tu několik.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 09:53
- Nahlásit

fidalka
jasny, takze si hlidat hlavne nazvoslovi, diky

Royik
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2013 14:26
- Nahlásit

Díky moc za rady ;) jdu pročítat

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání