| Autor |
Zpráva |
xardaas
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 21:53 - Změnil/a: xardaas
- Nahlásit
Zdravím. Nedávno jsme si koupili 4 měsíční fenku rotvajlera s PP. Má na čumáku světlý proužek, prodávající v chovatelské stanici nám řekli, že je to ztráta pigmentu, která je jen na zimu a je to normální u všech rotvajlerů a že to po zimě zmizí. Při první prohlídce veterináře nám pan doktor řekl, že je to vada psa a měli nás na to prodávající upozornit. Dále řekl, že má špatný chrup. Avšak v kupní smlouvě je pejsek uveden bez vad. Dále jsem vyhledal původní inzerát, ze kterého jsme pejska koupili a na fotce je čumák normální, černý.. Ale při důkladnějším přiblížení fotky jsem si všiml, že čumák je asi vložený z jiné fotky nebo přebarven počítačem a část čumáku tam dokonce chybí. Přikládám odkaz na inzertní fotku a prosím o profesionální radu a názor. Děkuji
http://i.imgur.com/CfTeDZm.jpg
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 22:27
- Nahlásit
xardaas
Záleží na pigmentaci psa (pysky v tlame, ocni vicka), nebožce rtw přes zimu čumák vždy drobek vysvětlal (nedostatkem slunečního svitu, tzv. brown nose) a druhá čuba ho ma krásně černej celorok.
Spatny chrup - ve 4 mesicich to muze znamenat furu veci, co vam tedy rekl vet konkretne? Jestli jste si poridili neprezubene stene, tak s prezubenim se muze prihodit spousta veci. Pokud melo stene treba podkus coby male - to by melo byt v kontrole vrhu a smlouve uvedeno.
Na inzertni fotce je to radny kusanec rtw, nos nema uz tam zcela cerny a nejakym upravam v pc a prebarveni - to tam teda nevidim.
A co tedy ocekavate? Jestli jste si fenku koupili nedavno, nejste spokojeni, mate 6 tydnu na jeji vraceni oproti kupni cene.
|
xardaas
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 22:33
- Nahlásit
Tohle je foto z dneška, nejsem v tom zkušený, takže nevím, jestli je ta pigmentace velká nebo zanedbatelná. Přezubená ještě není.
http://i.imgur.com/rtfw9p8.jpg
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 22:40
- Nahlásit
xardaas
A na co se tedy konkretne ptate? Ano, fenka ma nyni "brown nose" klasicky, muze se to krasne s prichodem jara srovnat, muze se to pres zimu rok co rok opakovat a do huby ji ohledne pigmentace nevidim.
|
xardaas
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 22:43
- Nahlásit
No jestli jí to bude bránit třeba na výstavách nebo jestli bude s tím moci do chovu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 22:56
- Nahlásit
xardaas
To vi jen psi nadbuh, je to zivy tvor, ne zakoupeny pristroj. Taky muze po prezubeni chybet zub, nebo byt spatny skus, nebo nevyjdou rtg... Nejaka barva nosu je to "posledni" , co bych resila, v takovem veku. Stale jsem nedostala odpoved, co je to dle veta spatny chrup - to muze byt vaznejsi prekazka v uchovneni. Netusim, od koho stene pochazi, ale kdyby majitel takto pochyboval o mem odchovu a mel takove ambice (chov, vystavy), a chtel de facto zaruky predem - tak bych coby chovatelka byla rada, kdyby se mi zvire vratilo domu co nejdrive.
|
xardaas
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 23:13
- Nahlásit
Já pejska nikdy na výstavy nebo na chov nechtěl. Jen jsem to chtěl třeba zkusit a veterinář mě v tomhle zarazil, tak jsem se chtěl o tom jen informovat. O těch skvrnách na čumáku jsem nikdy neslyšel, tak jsem si o tom hledal informace na internetu a na jednom zdroji jsem se dočetl, že je ta ztráta pigmentu trvalá. Tak jsem si to chtěl ověřit zde. Pejsek je z velice dobré chovatelské stanice podle referencí. Nikdy bych jí nekřivdil. Jen mě zarazil názor veterináře. S tím chrupem nevím přesně, jak to říkal. Řekl jen něco v tom smyslu, že ho nemá takový, jak by měla mít, a proto se nebude hodit do chovu. Vaší poslední větu opravdu nechápu. Pejska nemám za účelem, abych si s ním někde něco dokazoval a měl ho jen pro to, aby rodila co nejvíce štěňat a prodával je. Je to hlavně o lásce, kterou člověk dává pejskovi a on jí člověku vrací. A v žádném případě bych nešpinil jméno majitelů. Hezký večer
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 23:17
- Nahlásit
xardaas
Pejska nemám za účelem, abych si s ním někde něco dokazoval a měl ho jen pro to, aby rodila co nejvíce štěňat a prodával je. Je to hlavně o lásce, kterou člověk dává pejskovi a on jí člověku vrací
tak to jsem moc rada, ono to psane slovo obcas vyzniva dost zkreslene. Cili preji mnoho radosti s fenkou.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 08:26 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
xardaas
Ono se to dá těžko říct. To co je na fotce může být jak trvalá vrozená ztráta pigmentu a nebo to může být zimní nos jak píše Fifi co to je uvidíte v létě, buď se jí to zatáhne nebo ne, teď vám nic bližšího nikdo nic neřekne.
S těma zubama asi tak, vet, který řekne to co ten váš vám, je debil, protože moc dobře musí vědět, že mluví jen o mléčném chrupu a že po přezubení může být všechno jinak, musíte počkat až fena přezubí a pak uvidíte, vadný chrup pak mít klidně může, takových psů je, že jim nevyroste zub a nebo mají špatný skus, s tím se holt nedá nic dělat.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 08:28
- Nahlásit
xardaas
S tím chrupem nevím přesně, jak to říkal. Řekl jen něco v tom smyslu, že ho nemá takový, jak by měla mít, a proto se nebude hodit do chovu. V
Tak v tomhle věku by měl mít ještě mléčné zuby, ne? Záleží co naroste pak si myslim teda.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 09:08
- Nahlásit
Fifi
xardaas
Je to hlavně o lásce, kterou člověk dává pejskovi a on jí člověku vrací.
Jen bych chtěl připomenout, že tohle není pro psa to nejdůležitější. Z psího pohledu stojí nad lidskou láskou ještě respekt a důvěra, to je pro psa důležitější.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2015 15:00
- Nahlásit
Dnes odešla naše Atinka
|