| Autor |
Zpráva |
Terrafly
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 01:15
- Nahlásit
Plánuji si pořídit ČSV a zajímá mě zda takový pes musí ve městě /především v Pardubicích a Chrudimi/ nosit náhubek? Děkuji za odpověď
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 11:27
- Nahlásit
Terrafly
To má každé město jinak. Musíš si to zjistit na příslušném městském úřadě.
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 12:46
- Nahlásit
jsem z Pardubic, a náhubek tu psi musí nosit v mhd. Jinak na veřejných místech to povinnost není. Ale musíš ho mít na vodítku (ve městě). A ani nevím, že by nějaké město mělo ve vyhlášce, že na jeho území se psi smí pohybovat pouze s náhubkem?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 13:04
- Nahlásit
twingas
Naše vesnice, ale jenom někteří psi.
Takže tak úplně blbej dotaz to zase nebyl, jen nevím kde Terrafly problém najít si na stránkách města vyhlášku o pohybu psů a tu si přečíst.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 13:11
- Nahlásit
u nas treba na verejnym prostranstvi musi byt pes na voditku a agresivni nebo hur ovladatelny musi mit i kosik...
|
Terrafly
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 13:26
- Nahlásit
twingas
Děkuji
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 13:28
- Nahlásit
cernej caj
a agresivni nebo hur ovladatelny musi mit i kosik...
a kdo určuje, který pes je či není agresivní nebo hůř ovladatelný?
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 13:28
- Nahlásit
Já neříkám, že je to blbej dotaz. Jen jsem na to ještě nenarazila.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 14:39
- Nahlásit
lamalucni
to by me taky zajimalo
|
Terrafly
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 15:46
- Nahlásit
twingas
No co jsem tak projížděla fóra tak nějaké vesnice prý mají, že pes /třeba/ nad 50 cm musí mít náhubek
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 16:33
- Nahlásit
Terrafly
Náhubek v Pardubicích netřeba,je ale potřeba vodítko a když pes nemá čip,musí mít známku.Já jsem po jednom incidentu s měšťáky vozila doklad o zaplacení poplatků za psy,protože u nás na vesnici se známky nedávaly.
|
BubbaJay
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 15:50
- Nahlásit
twingas
V Brně. Tady musí být pes na vodítku nebo navolno, ale s náhubkem.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 17:32
- Nahlásit
BubbaJay
Na druhou stranu jak casto vidis v brne psa na volno s nahubkem... Malo. Nastesti to ani nejak nepokutujou, a priznam se, ze seltky sem taky v parku mivala na volno bez kose...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 17:52
- Nahlásit
Já vás trochu OT pobavím - tady u nás nesmí pes bez vodítka v podstatě vůbec být. A u hradu je zvláštní cedule, že je všude v jeho okolí zakázáno volné pobíhání a venčení "psů a jiných domácích zvířat". Když jsme se nastěhovali, moc jsem ten nápis nechápala. Jaké však nabyl důležitosti, když jsem postupně začala potkávat místní obyvatele venčící kočky, kozu nebo králíky...
|
twingas
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 18:51
- Nahlásit
tak jsem zas chytřejší...
corgi
nebo kozy na volno s náhubkem
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 19:08
- Nahlásit
corgi
Kočky s náhubkem
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 19:12
- Nahlásit
corgiobyvatele venčící kočky, kozu nebo králíky.Víš jak sou rododendrony děsně drahý,dyž sou už sežraný.U nás je cedule-zákaz uvazování koní,páč právě vožrali děsně drahý keře před hospodou
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 19:17
- Nahlásit
twingas
kozy na volno s náhubkem
Takže dámy pouze v podprsence?
danajasa
vožrali děsně drahý keře před hospodou
No, já jsem se ptala slečny, co tu pravidelně venčí hradní kozy, eslivá po nich sbírá bobky, ale prej že ne, že to hnojí půdu. Tak třeba ti koně prováděli údržbu zeleně...?
|
BubbaJay
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 19:25
- Nahlásit
cernej caj
Jenom občas. Zdá se mi to až moc přísný. Ale už se mi stalo, že mě napomínala městská policajtka, že mám devítitýdenní štěně bez vodítka a náhubku... Naštěstí je u nás potkáváme fakt málo.
|