Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Hárání...?
Autor Zpráva
LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 08:37 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit

Tak si jdu pro radu, jestli jste někdo nezažil něco podobného a jak si to mám přebrat.
Už měsíc máme doma Betynu a já jsem zmatená z toho, jestli začala hárat nebo ne nebo co to je. U svých psů jsem tohle nezažila.
Dřív to u nás probíhalo tak, že když Cindy začínala, viděla jsem to nejdřív na psovi - začal se o ni zajímat, očuchával ji atd. Fena začala barvit, pes svůj zájem stupňoval, pak bylo kritických tak 5 dní, kdy moc nežral, občas vyl a chtěl na fenu naskakovat. Klasika.

Teď je to úplně jiné. Včera jsem pustila Betku domů (na žrádlo je střídám), Almaz už ležel na pelechu, a Betyna k němu letěla, poštěkávala, poskakovala kolem něj, šťouchala do něj packama, až se k němu otočila zády, dala ocas bokem, a nacouvala mu zadkem až pod čumák. Pak toho nechala a lehla si vedle něj, pořád taková poskakovací.
Almaz celou dobu jen koukal, uhýbal, a když si konečně lehla, vzdychnul si a položil hlavu na packy.
Tak nevím, hárá nebo ne? A co proboha ten pes?
Je možný že by ji prostě nechtěl?
Něco jako "hele, budeme fakt jenom kamarádi" nebo "já o fenku musím usilovat, tohle mě nebaví"?

Feňule ji má myslím trochu zvětšenou, ale nebarví, a nějak jsem ji předtím nestihla okouknout, tak nemám s čím porovnávat.

Díky za tipy a podobné zážitky .

edit: když jsou přes den spolu, tak se chovají normálně, jen se v poslední době možná víckrát očuchali, to až ten včerejší večer byl taková změna.

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 08:55
- Nahlásit

LucieS
přesně takhle se chová Mája s Cirem.
Když ho pak vyprovokuje, Cir jí dožene, tak ještě dostane držkovou .
No ale když je to pak akutní, tak předehra trvá asi vteřinu a jsou jak hadí ocásky

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 09:12
- Nahlásit

kachna_
Držkovou dostane Cir nebo Mája..?
Takže myslíš, že i když předtím nebarvila, že bude za chvíli v nejlepším a mám je radši oddělit...? Jsem z toho fakt jelen .

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 10:11
- Nahlásit

LucieS

Jsem z toho fakt jelen

zmatenej jelen:

čau jelene, se musím smát,když si tu scénku

Almaz už ležel na pelechu, a Betyna k němu letěla, poštěkávala, poskakovala kolem něj, šťouchala do něj packama, až se k němu otočila zády, dala ocas bokem, a nacouvala mu zadkem až pod čumák.
Almaz celou dobu jen koukal, uhýbal, a když si konečně lehla, vzdychnul si a položil hlavu na packy.

představím.

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 11:19
- Nahlásit

LucieS
Cir od Máji
Takže myslíš, že i když předtím nebarvila, že bude za chvíli v nejlepším a mám je radši oddělit...?
netroufám si to zobecňovat. Ale u nás v týhle fázi "ještě dobrý" a jen sledujeme.

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 11:27 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit

netroufám si to zobecňovat. Ale u nás v týhle fázi "ještě dobrý" a jen sledujeme.
Ok, a jak u vás vypadá ten přechod do té kritické fáze, co se změní?

PetraK
čau jelene, se musím smát,když si tu scénku představím
Joo, směje se směje, ale neporadí

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 11:44
- Nahlásit

LucieS

směje se směje, ale neporadí

já náhodou jednu radu mám! Pro Almaze. Že mu vzkazuju, ať okamžitě využije situace, kdy je baba mimo smysly a vyháčkuje se tímto zpod toho pantofle, kam ho baba nasáčkovala

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 12:42
- Nahlásit

LucieS
Ok, a jak u vás vypadá ten přechod do té kritické fáze, co se změní?
nejdřív pes pomalu začne jevit zájema už nevypadá, že bude zvracet, když se přiblíží a pak to pplynule přejde do "pubertální fáze, kdy jim stačí k naskočení prostá blízkost a pár vteřin. předehra neexistujë, jde se rovnou na věc.
A různý roky je i různá intenzita.

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 13:29
- Nahlásit

kachna_
nejdřív pes pomalu začne jevit zájema už nevypadá, že bude zvracet, když se přiblíží a pak to pplynule přejde do "pubertální fáze, kdy jim stačí k naskočení prostá blízkost a pár vteřin. předehra neexistujë, jde se rovnou na věc.
A různý roky je i různá intenzita.

Super, děkuju, budu teda dál věřit psovi, i když zatím vypadá víc na to zvracení .
(kolik dní tak ještě mám, než to začne...? u vás, ať se mám od čeho odpíchnout, díky)

PetraK

No, myslím, že pantofel spíš přituhuje, ta kdyby mohla, asi ho znásilní . On má chudák nevýhodu, že je větší, takže nemá kam utýct. Betyna za ním vleze všude.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 13:44
- Nahlásit

LucieS

že pantofel spíš přituhuje

:

ajjajajááájajaááá , tak až to bude takhle:

bude v háji definitivně a bude se muset naučit co to sou mimikry, že mimikry sou - dyž neni vidět!!

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 13:52
- Nahlásit

a bude se muset naučit co to sou mimikry, že mimikry sou - dyž neni vidět!!

Takže - Když tě nevidím, ty mě taky nevidíš?

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 14:07
- Nahlásit

LucieS
ty mě taky nevidíš?
nooooooooooo - nesměl by u toho dělat zrovna tu roznožku, to by se mu mohlo nevyplatit, když po něm jede

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 14:10
- Nahlásit

nooooooooooo - nesměl by u toho dělat zrovna tu roznožku, to by se mu mohlo nevyplatit, když po něm jede

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 14:13 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

LucieS

teď se směješ, ale až z toho bude mít chudák znásilněnej traumata, vono tě to přejde
Se tu musím fakt smát, když si vybavím ty první fotky... ten kukuč tichého nesmělého stvoření........... a vona svině je to nymfomanka!

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 14:39
- Nahlásit

LucieS
hele to záleží na tom, jestli už hárá a je jenom čistotná, nebo bude hárat každym dnem. Já bych řekla, že to máte celý před sebou
začal se o ni zajímat, očuchával ji atd. Fena začala barvit, pes svůj zájem stupňoval, pak bylo kritických tak 5 dní, kdy moc nežral, občas vyl a chtěl na fenu naskakovat.
ono to v zásadě celkem odpovídá - tak týden, kdy to jakžtakž jde, tři dny příprava na peklo, pět dní peklo, postupnej útlum.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 14:42
- Nahlásit

kachna_
že to máte celý před sebou

tak to jsem zvědavá, co bude dělat pak, když už teď je to rádodajka!

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 15:09
- Nahlásit

příprava na peklo

No ještěže to zatím nevědí sousedi

tak to jsem zvědavá, co bude dělat pak

To já taky, plot máme extrabytelnej, aby se nic nedostalo dovnitř ani ven, ale na tenhle kalibr to ještě není testovaný... kdyby se jí zachtělo i sousedovo jezevčíka....

pajda222
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 15:15
- Nahlásit

LucieS
Třebas se mu ta fena prostě jenom nelíbí. Mám chovného psa, za kterým už několik fen bylo. Kryje spolehlivě, bez problémů, vojel by i dámský kolo. Nedávno ale přijela fena, která byla opravdu už na pohled fakt ošklivá, což by psovi nemělo vadit. Podle krve v nejlepším, stavěla už když viděla psa. Jenže on na ni mrknul a úplnej nezájem. Ona se furt nabízela, jednou na ni naskočil, aby se neřeklo, když jsem ho k tomu teda přemlouval, ale hned odešel. Zavřel jsem ho tedy, dal si s majitelem kafe a šli to zkusit znova, pes vyběhl, udělal pohled jako že to je tady ještě? Zívnul si a šel zpět do kotce. Říkal majitel, že se mu to už stalo, že chtěl krýt psem, panicem a průběh byl podobný, tak si myslel, že je to nezkušenost psa, tak je za mým, že je zkušený a probíhalo to úplně stejně.
Asi vadná čuba, či co.

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 15:33
- Nahlásit

pajda222
Díky za tip. Musím říct, že kdyby to bylo jak píšeš, bylo by to asi úplně nejlepší . Budu doufat .

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 15:34
- Nahlásit

LucieS

kdyby se jí zachtělo i sousedovo jezevčíka.

já už to vidíiiiiim!! první vesnice, kde psi utikaj ne ZA háravou, ale PŘED háravou fenou

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 15:36
- Nahlásit

pajda222

Asi vadná čuba, či co.

možná jste měli zhasnout, páč jak se to říká? že potmě každá kočka černa??

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2013 19:30
- Nahlásit

já už to vidíiiiiim!! první vesnice, kde psi utikaj ne ZA háravou, ale PŘED háravou fenou

Tak teď jsi mě teda položila

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání