Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Hlídací pes-výcvik
Autor Zpráva
ancasara
Člen
# Zasláno: 19 Led 2013 12:03
- Nahlásit

Ahoj jsem člověk který se se svými psy věnuje výcviku všeho druhu už pěkných pár let(včetně IPO), teď nám odchází starý německý ovčák který nám hlídal v objektu naší firmy. Akorát se naší fence maliňáka minulý týden narodila štěňátka a jedno z nich si chceme nechat jako nového hlídače

Před lety jsme měli psa koupeného od vojáků cvičeného na ochranu objektů a musím říct, že to bylo pošušňání-pes bral jen svého "psovoda" který ho krmil a nikoho jiného za plot nepustil-přes den ho psovod zavřel do kotce a večer ho zas pustil, pes si pokaždé po vypuštění oběhl všechny ploty a budovy a zkontroloval si, že nikde není žádný šupák! Prostě člověk věděl, že je vše OK a pes to má pod kontrolou celou noc!

Díky tomu, že mám dost zkušeností s výcvikem, tak bych si ráda vycvičila podobně psa od štěňete sama s pomocí kamarádů (občas i našeho figuranta)-nejde mi tudíž o nějaké cvičákové obrany, ale o praxi!

Odhaduju, že na ostrahu je ideální(samozřejmě po dostatečném nastartování štěněte v mladém věku) začít s tím, že budu se štěnětem při každém vypuštění z kotce na vodítku nejdřív obcházet všechno tak jak obíhal náš první cvičený pes a vždy bude někde jinde ukrytý pomocník, který se za odměnu se psem potahá, nebo, pokud nebude zrovna pomocník, tak předem někam na trase "ukriji" hračku (nikdy ne žrádlo, protože budu cvičit i odmítačku žrádla) stejně tak občas při výcviku uděláme i pachatele za plotem který vnikne dovnitř a dojde k zadržení, kdy za plotem musí psisko vyštěkávat, aby mu dal pomocník možnost zákusu.

To by byla tak moje představa jak na výcvik hlídače, ale moc by mě zajímalo jaký názor na to máte vy a jaké máte zkušenosti s tímhle druhem výcviku?

Za každý tip jak zlepšit výcvik budu ráda ;) dík!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Led 2013 12:38
- Nahlásit

ancasara
zkus počíst tady
http://www.vycvikpsa.cz/archindx.html

Walda
Člen
# Zasláno: 19 Led 2013 13:08
- Nahlásit

ancasara

zkus počíst tady

Souhlasím s Renatou, je to dobré čtení.

ancasara
Člen
# Zasláno: 19 Led 2013 16:02
- Nahlásit

Dík pročtu ;)

ancasara
Člen
# Zasláno: 22 Led 2013 20:04
- Nahlásit

Myslím, že mám pročteno!
Zase se mi potvrdilo, že ten TART bude jednou stejně moje srdcovka má přesně to co mi v IPO a v NZŘ chybí
Jen najít nějaké cvoky v okolí kteří TART cvičí-spadám pod region Lišov, ale koukala jsem, že jsou v tomhle regionu nějak zbržděni s medializací a třeba něco jako stránky není :/ i jen sehnat číslo je fuška a na to, že Lišov mám od domova nějakých 90km... Kdyby jste věděli o nějakém TARTu na Lhenicku, okolí Prachatic nebo tak(jsem ze Lhenic), tak budu moc ráda, když dáte vědět(koukala jsem že třeba nějaké TARTové akce pořádá ZKO Chvalšiny, ale kontakt jsem na ně nenašla

Ale přece kdyby vás někoho napadlo ještě něco dodat, k tomu jak s malým cvičit, tak pište-budu jen ráda!!!

Walda
Člen
# Zasláno: 22 Led 2013 23:52
- Nahlásit

ancasara

TART... má přesně to co mi v IPO a v NZŘ chybí

Ale se ZKO nepomůžu, jsem z Prahy.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Led 2013 09:13
- Nahlásit

ancasara
škoda že nejsi z Prahy zkus napsat na ta FB stránky tartový...

ancasara
Člen
# Zasláno: 23 Led 2013 10:35
- Nahlásit

davidkova renata
to jsem zkoušela, jo to už asi týden a nikdo se k tomu nevyjádřil mám tak trochu pocit, že tady u nás na jihu jsou tarťáci zalezlý někde v křoví a vystrčí nos jen na pořádání nějaký akce jednou za uherskej rok a veřejnost o takovém výcviku ani nemá ponětí! Už asi tři roky sleduju jestli se někde někdo nevyloupne a nezačne fungovat pro veřejnost a nikde nic... Tak celou dobu jsem měla své sporty a tohle pro mě bylo vždycky jen lákadlo, ale teď už se dám asi do aktivního vyhledávání i kdyby to mělo znamenat, že pojedu na nějakou akci a budu tak dlouho prudit, až od někoho zjistím kde by se pro nás našlo místečko v nějaké skupině!!!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Led 2013 12:53
- Nahlásit

ancasara
no on TART stojí celkem hodně na okraji,moc lidí to nedělá,neni to moderní,takže to je spíš tim..až tě to naštve,přijed k nám

Alexa
Člen
# Zasláno: 23 Led 2013 13:07
- Nahlásit

ancasara
co plzeň??? http://www.facebook.com/pages/Slu%C5%BEebn%C3%AD-k ynologie-SKS-TART-Plze%C5%88/105699822812192

ancasara
Člen
# Zasláno: 23 Led 2013 15:33
- Nahlásit

Alexa
jo Plzeň beru jako nouzovou variantu, ale samozřejmě za cokoliv blíž budu vděčnější... ty časy co jsem každých 14 dní jezdila na obrany 100Km daleko je pryč-práce v zemědělství už mi to moc nedovoluje
No naštěstí dost si člověk udělá sám s kamarády. Ale zkušení kamarádi jsou samozřejmě lepší kamarádi

davidkova renata
Když mi vyjde čas, tak se ráda stavím
Já si myslím, že to je hlavně o propagaci tartu, že kdyby byl víc medializovanej a propagovanej, tak by se určitě přidalo rádo víc lidí-neustále slyším někoho v mém okolí mluvit o tom jak je sportovka k prdu, že chtějí psa který se nepoběží ke každému figurantovi mazlit, který nebude chodit u nohy s hlavou zalomenou a stopu vypracuje tak, že si čuchne do každé stopy a dvakrát prověří lom, ale když na to přijde, tak jakmile někdo nevyseče na terénu trávu na golfové hřiště, tak je pes v prdeli a nedj bóže kdyby šla stopa třeba lesem-to by byl pes totálně v koncích! A takovýmhle lidem můžu vždy jen říct, že existuje něco jako TART(a oni jsou z toho poznání nadšení) ale že jim nejsem schopná říct, kde se u nás na jihu cvičí mně samotné taky pěkných pár let trvalo, než jsem vůbec přišla na to, že něco takového je a to psíčkařinou žiju-co pak ti lidé co mají doma psa a chtějí s ním cvičit a nenajdou nic jiného než sportovkové cvičáky a po absolvování základního kurzu zjistí, že je jim pokračovat dál pro život úplně k prdu, pokud nechtějí jen skládat zkoušky.

Což mě přivádí k úsměvné myšlence-pokaždé, když jsem před sportovkářem vyřkla, že dělám tanec se psem, nebo mě viděli jak psovi házím frisbee, tak se mi buď smáli a nebo mnou pohradli, protože to je přece blbost která mi je k ničemu a psa akorát kazí (jen mě pak vždy bavilo sledovat je, když se na tu samou ovčandu kterou viděli tancovat dívali na obraně a klesla jim čelist, co ta cirkusačka dokáže a možná i líp než jejich čistě sportovkový psi ) A ono když se člověk dívá jaké absurdity se provádí na sportovce, tak čím víc to do hloubky sleduju, tak mám tím víc pocit, že je to naprosto totéž co ten tanec se psem! Opičárna na en-tou ve sterilním prostředí, která neukazuje psychiku psa, ale jen šikovnost psovoda!

Alexa
Člen
# Zasláno: 23 Led 2013 15:46 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit

ancasara
hele ale tak ono zas není takovej problémkdyby se vás pár domluvilo si založit pobočku, a třá pak se přidá i víc lidí. Na založení ti stačí 5 lidí. My to máme taky tak, u normálního cvičáku máme i pobočku tartu, a cvičíme všechno pípo, sportovku i tart

ancasara
Člen
# Zasláno: 23 Led 2013 16:09 - Změnil/a: ancasara
- Nahlásit

Uvidíme, třeba se díky tomu, že si začnu cvičit svého psa podle tartu posupně ke mně přidá víc lidí (minimálně už jsme já, přítel a táta kteří by jsme tak každý chtěli cvičit svého psa ) a když se nám to svépomocí rozjede, tak o tom budu uvažovat a jestli se to fakt rozjede, tak můj velkej cíl díky těmhle zkušenostem bude propagovat, propagovat a propagovat!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Led 2013 18:24
- Nahlásit

ancasara
Když mi vyjde čas, tak se ráda stavím
budem se těšit..kdyžtak písni do žumpy
náhodou tanec se psem je bazva,též jsem jevila silnej despekt..do tý doby než jsem se na to šla na Spartu kouknout.. úplně mě to dostalo,ty čokle byli některý neuvěřitelný a hlavně makali s takovou radostí..

korky4G63T
Člen
# Zasláno: 25 Led 2013 10:02
- Nahlásit

Tart me strasne fascinuje a zajima a chci si poridit na to dobrmana.Tady kousek ve Valasskem Mezirici maji vycvikove stredisko, ae to je od vas dost daleko bohuzel :-\ Ae taky bych byla dost rada o rozvoj takoveho uzasneho odvetvi.:
Je fajn cist o tom, ze priznivcu pribyva. Nechces pak zalozit tresba nejaky svuj topic o tom jak se ti v tom dari a jak pokracujes ? Hodne by me to zajimalo jako cloveka co to chce v budoucnu taky provozovat
Hodne stesti

ancasara
Člen
# Zasláno: 27 Led 2013 10:38
- Nahlásit

korky4G63T
jo no ráda bych třeba k tomu i nějaké stránky udělala, ale nejhorší je že se znám a že radši než sedět u internetu a psát na stránky, tak pobíhám venku se psy takže na začátku mi to chvilku půjde a pak začnu psaní zanedbávat-na to se bohužel moc znám ale tak třeba mi bude motivací to v jaké situaci propagace tartu je a třeba fakt vydžím! zatím mi malá fenečka, budoucí tarťačka, začla teprve před pár dny koukat a dneska teprve začla k přemisťování používat chůzi po všech čtyřech a ještě u toho padá , tak nám ještě pár týdnů do prvních opravdových motivačních her zbývá

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání