Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Dávkování granulek FM
Autor Zpráva
quitner
Člen
# Zasláno: 5 Led 2013 20:40
- Nahlásit

Ahoj,
Potřebuji radu, mám 6. letého maltézáčka od mala byl krmen krmivem Royal Cannin, ale před nedávnem měl zažívácí potíže a vůbec už delší dobu se mi zdálo, že se kvalita krmiva zhoršila pejsek byl vždy zvyklý mít krmivo v misce a vzít si když má hlad (většinou jedl večer), ale poslední dobou ho jedl čím dál vím více a věčně nás trápily nějaké ty průjmy nebo ranní ublinknutí. No takže k věci přešli jsme tedy po dohodě s vetem na jiné krmivo. Po dlouhých večer strávených na internetu a doumáním nad krmivami jsem zvolila Firts Mate. No a nastal další problém už sním krmíme dlouho, pejskovi se zlepšila srst a je ve výborné kondici to ostatně byl vždycky on je od malička rapl vet říká, že má energie jak roční pes no jenže dávkování u tohoto krmiva mě zarazilo pes 2,3 - 4,5 běžně aktivní má mít 34 -58g a více aktivní 41 - 69g. Pejskovi dáváme 69g a pořád se mi zdá hladový nejsem jedna z těch co by se na mě pes podíval a já mu šla dát najíst, ale prostě to na něm poznám jenže se bojím mu přidat abych mu nezpůsobila nějaké problémy. Co myslíte mohla bych pejskovi dát misku a nechat ho ať si bere jako to dělával s RC? Jinak pejsek je hubený už od malinka byl kostnatý a teď jak zhubl po těch potížích je jako kostra

lamalucni
Člen
# Zasláno: 5 Led 2013 21:01
- Nahlásit

quitner
Dávkování výrobce je vždycky jen orientační, každý pes má jiný metabolizmus. Jestli je pes vyhublý na kost, tak mu určitě přidej!

S tím necháváním misky nemám zkušenost, moje čuba by ji vyžrala celou do deseti vteřin, i kdyby tam byly dvě kila... Měla bych strach hlavně z jedné věci - že bys neměla přehled, kolik toho pes sežere, takže bys třeba nezachytila hned, kdyby kvůli nějakému zdravotnímu problému přestal mít chuť k jídlu...

agáta12
Člen
# Zasláno: 5 Led 2013 21:44
- Nahlásit

Já mám výhrady k pořád plné misce .
Jinak řečeno po 20 minutách už to žrádlo není čerstvé .
A ještě jinak řečeno svíčkovou mít na stole dýl než 15 minut ... to je taky na zažívací potíže ...nebo jen třeba chleba ...

nasypu misku - počkám cca 10 minut - umyju misku - pokračování při dalším krmení

danajasa
Člen
# Zasláno: 5 Led 2013 22:07
- Nahlásit

quitner34 -58g a více aktivní 41 - 69g. Pejskovi dáváme 69g a pořád se mi zdá hladový Normálně bych se ti i smála,ale po zkušenosti s mým pakoněm se už nesměju,různý granule víc druhů každý cca 500až680 na 50kg psa pakůn žral i třičvrtě kyla někdy i přes kylo a bud za ním zůstaly dvojnásobný hromady (takže bez užitku ) nebo se pos..čímž paradoksně zhubnul,ale přidat bych se nebála bud granule nebo náký neposírací dobroty žaludky vařený kuře srdíčka ,my ted taky máme doporučenou dávku cca 550 a dostává tipuju od oka dobrejch 750 a ted teprv je to tak akorát,prostě vybalancovat na konkrétního psa,páč žádnej nemá metabolizmus podle šablonky a pohyb už vůbec né

quitner
Člen
# Zasláno: 6 Led 2013 01:38
- Nahlásit

lumalucniMěla bych strach hlavně z jedné věci - že bys neměla přehled, kolik toho pes sežere, takže bys třeba nezachytila hned, kdyby kvůli nějakému zdravotnímu problému přestal mít chuť k jídlu... To jsme vždy zachytila on když nemá chuť k jídlu tak si nevzal ani pamlsek a hlavně on se jde najíst vždy večer po poslední vycházce a když tak neučinil věděli jsme, že je něco špatně. Když si jedl kolik chtěl bylo vše v pořádku akorát, že to RC se zhoršilo a začli ty problémy:/

quitner
Člen
# Zasláno: 6 Led 2013 01:42
- Nahlásit

agáta12 Jinak řečeno po 20 minutách už to žrádlo není čerstvé . už po 20. minutách? já myslela že ten den mu to vydrží ani vet nic nenamítal když sem mu řekla jak krmím akorát se teda divil, že je pes není tlustej, ale řikal, že pokud nám netloustne tak je to v pořádku.

Darina1
Člen
# Zasláno: 6 Led 2013 04:50
- Nahlásit

quitner
už po 20. minutách
Už a určitě hned co nejdřív vzít a nenechávat jak píšou holky opravdu je to o mnoho lepší. Nikdy jsme psům nenechaly misky s jídlem prostě daly, nechaly a jak nechtěly odebraly a měly smolíka i u malých plemen. Vet Vám na to nic neřekne oni jsou dost zaměstnáni mozkově vždy jinde tak, že takové pro ně prkotiny je nezajímají. Váha granulí na pytlů je opravdu orientační vy sama musíte určit kolik bude stačit vašemu pejskovy. Já mám jednoho kastráta a je už doživotně na dietě na pytli je určena dávka pro něho 60-80dkg, ale on dostane denně jen 40dkg a to je schopen i s toho přibírat, když jsme se veta na to ptala tak mi řekl, že pokud nechudne ve svalech tak mu nižší dávka nevadí. Vy si sama určete kolik sní na dávku denně, rozdělte ji třeba na 2X a sledujte jak pejsek vyměšuje jestli bobky se zvětšily a jestli pejsek začíná přibírat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání