| Autor |
Zpráva |
Lusahu
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2012 14:02
- Nahlásit
Ahojte,jdu s dotazem. Pořídila jsem si fenku německého krátkosrstého ohaře, je jí asi rok a čtvrt,mám ji doma 2 týdny. Ještě mám dvouletou fenu x RR. Všimla jsem si, že ta mlaďoška se dost třese,když je vzrušená z něčeho - když připravuju jídlo, když čeká na pamlsek, když čeká u dveří že jdeme ven, když za plotem vidí kočku.... Třesou se jí nejvíc zadní nohy a někdy i cvakaj zuby. Největší třas měla s tou kočkou,to bylo viditelný uplně brutálně,jindy je to sotva postřehnutelný. Moje starší fena je takovej kliďas už od mala, tahle je prostě trošku víc hyper. Podle mě to je nervovou soustavou,ale tomu vůbec nerozumim Srovná se? Mám s tim něco dělat? Nebo na to mám prdět a nevšímat si toho? Jsem její 3. majitel, nejdřív byla u nějakýho chlapa,co jí skoro nekrmil a jen tahal sebou do hospody,pak jí měla taková rodinka blbečků,co se jí taky moc nevěnovali. Jinak je to hrozně milej pes,je strašně mazlivá,hravá,na zavolání nadšeně přibíhá (krom zvěří stopy). Jo a jediný co mi vadí,že si dost hlídá kořišt - klacík,kost. Vrčí na druhýho psa,to taky neznam od jinejch psů,ikdyž zřejmě je to normální
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2012 17:00
- Nahlásit
Lusahu
Dle myho to je proste projev stresu, nervu, klidne i nadseni a ocekavani - nejak se telo uvolnit musi. Neresila bych to, treba se casem sama srovna, az se u tebe vyklidni.
Me to zacla delat nejmladsi cuba, ale po uraze - mela otres mozku. Kdyz se na neco fakt moc tesi (nejvic to dela pred vychazkou), zacne cela vibrovat a zuby ji doslova drkotaj o sebe. Ji se snazim klidnit pres pamlsky, pohlazeni, i klikr uz sem na ni zkousela a postupne se to lepsi.
Ad to vrceni u koristi - jestli to dela jen u psa, tak bych opatrne korigovala, aby nedoslo casem k nejakymu zbytecnymu konfliktu. Kosti jim davat separe a u aportu postupne cubu brzdit v projevu vuci druhymu psovi. Nebo proste nehazet klacky mezi jinyma psama, a je to.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2012 17:26
- Nahlásit
Koukám, že jsme na tom podobně - ke kliďasovi flegmoušovi jsem si pořídila hyperaktivní třasořitku z ne úplně ideálních podmínek. Té mojí tehdy bylo 10 měsíců, takže jsem na tom byla v tomhle směru o chlup líp. Třesou se jí zadní ze strachu (bouřka, petardy apod.) a když je stres a ne strach, třese se jí jedna přední noha Je k nezastavení, pořád v pohybu, prostě třeštiprdlo. Dávám bylinky Phytovet Cool Down, jinak samozřejmě k ní přistupuju s klidem, snažím se jí brzdit a z toho stresu (třeba s těmi kočkami) jí jakoby vytrhnout nějakou rozumnou činností (povely, hra se mnou...). Tož hodně štěstí přeju
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 12:45
- Nahlásit
Jsem se jen chtěla zeptat, zda pozorujete nějaké zlepšení po podávání toho Phytovetu, můj pes totiž začal mít reakci na střelbu a podobné zvuky, tak by mě to zajímalo, jestli došlo k nějakém zlepšení.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 21:32
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
No tak reakci na střelbu asi bylinky nespraví, v to bych nedoufala. Mně fena neskutečně blbne v období před hárání a při něm, to je schopná rozkousat boudu na třísky, roztrhat všechno roztrhatelné atd. Tam Phytovet pomůže, ale není to žádný zázrak, jako že bych nasypala a ona vydržela půl dne spát Jinak mám výborné zkušenosti s Phytovetem na srst, dávala jsem i ten vitamínový a teď miláčkovi na játra a ledviny ten detoxikační. Jako první jsem vlastně kdysi koupila ten na srst a účinky byly tak přesvědčivé, že jsem pořizovala ty další druhy s důvěrou.
|
Lusahu
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2012 20:38
- Nahlásit
Tak vám děkuju za rady, nebudu to teda asi řešit a třeba ze vyklidní i s věkem.
S tim vrčením u kosti,to dělá i na druhou čubu-stačí když projde okolo,ona by se ani nepokusila jí to brát,je to takovej ňuňák,rači se na to vyprdne,když vidí,že neni vítaná. Separé jim to dávat nechci,at si pěkně zvykaj, žerou taky vedle sebe a to je bez problému,pak si zkontrolujou misky a dobrý. Když jsem jí pak chtěla tu kost odebrat,aby jí nesežrala celou,tak jí chtěla spolknout a nechtěla pustit,ale pustila,ani nevrkla,dostala odměnu. Musim jí naučit nějaký povely,jako třeba pusť , ona je téměř netknutá...
|