Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Napadení cyklisty
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Sára000
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2012 13:56
- Nahlásit

Mám 2 letou fenku rotíka. Je zlatá k lidem, alespoň do teď byla. Včera jel kolem plotu cyklista a ona ho napadla. Teda pán má modřinu. Spíše ho štípla, ale přeci jen chycení od rotíka je něco jiného nežli od pudla, že. Jsem z toho vyřízená. Chodíme na cvičák, tedy už to není tak intenzivní jako, když byla malá. Má i zkoušku poslušnosti. Pokud k nám někdo přijde a nebo někoho potkáme na procházce je moc mazlivá.....ba, až otravná, jak chce hladit. I si ráda pohraje. Tak co jí to draplo?? L Je pravda, že rozervala plot den předtím, když manžel odcházel z domu a utekla za ním. Udělala si ji znovu. Manžel šel do lesa a já spala po noční. Na dvoře má manžel svoji fenu křepeláka, ale ta to nedělá L .Pak pán řekl, že se stejnou dírou vrátila. Ještě štěstí, že v útoku nepokračovala. Okolo našeho plotu vede stezka pro cyklisty. Narušuje to její teritorium nebo se s ní něco děje? Ano přiznávám, je naše chyba, že jsme plot podcenili!!!!! Zasloužili by jsme !!! Ale co to chování? Otevřela jsem vrata a ona se kolem mě a pána tetelila. Ani se na něj ošklivě nepodívala. Prosím pomozte mě to pochopit.

impact
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2012 14:03
- Nahlásit

Normálně hlídá. Na RTW mi to nepřijde nic zvláštního.
Hlavně za tím nehledej dominanci, sesazení pána coby vůdce smečky a rádoby agresivitu, jak je teď děsně v módě.

Postav pořádnej plot a je to.

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2012 14:14
- Nahlásit

Souhlasím s impact, fena vyspívá a tudíž začíná vnímat svoje teritorium. A v tom okolo profrčí někdo rychle se pohybující, zrovna když má běhavou-hrací-chytací náladu. Pevný plot, případně kotec, trénovat při procházkách na vodítku klid před cyklisty. Pojistit psa...

Hyena
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2012 14:18
- Nahlásit

Mě tedy napadá ještě další věc- normální loveckej pud...běží to, chová se to jako kořist, tak proč to neslovit Zvláště když je třebas na zahradě nuda a " není do čeho píchnout"
Sáro, jak se chová k cyklistům při vycházce? Ale jinak opatření je stejné- zamezit feně, aby se dostala bez dozoru ven a zvykat a učit jí cyklisty ignorovat.

birma
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2012 16:01
- Nahlásit

Sára000
taky bych to viděla na hru s něčím rychle se pohybujícím, která ji vytrhla z nudy, případně kombinovanou s hlídáním, ale nějak bych to krom pevnějšího plotu nehrotila (zvlášť pokud se pak k pánovi chovala normálně)

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 10:51
- Nahlásit

Znám spousty psů, kteří štípou cyklisty. Nebo se snaží kousat točící se kola u jedoucích aut. Nerozumím tomu, ale je to prostě fakt nikoliv výjimečný. Zadělejte díru a bude klid. Jinak bych psa vzala k cyklistům a naučila jí je ignorovat.

Sára000
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 15:05
- Nahlásit

Moc děkuji, plot je opravený, ale je z pletiva, tak uděláme raději dřevěný. Zatím je v kotci a dále jí beru na pořádnou projížďku na kole ..... jako doposud. Ven jsme vždy chodili bez vodítka. Poslechla vždy na slovo. Pokud jedou okolo cyklisté tak jí přivolám k noze a ona už ví, že má lehnout a počkat. To si jich vůbec nevšimne. Stezka je od plotu cca. 2 metry tak to bude asi to teritorium. Také jsem si říkala, že to nemůže být agresivita, když se nezakousla a netrhala. Mam i nadále chodit na cvičáku na obranu? Nebo jen pokračovat ve výcviku poslušnosti? Jiné zkoušky beztak nechci. Momentálně se musím vyrovnat s negací. Zpomalují u plotu cyklisté a ukazují si na opravenou díru v plotu. Nelituji sebe jako majitele. Na nás jsem naštvaná, ale je mi líto jí, protože je to rotík a díky médiím co v nich v posledních letech bylo jí samozřejmě zase všichni properou. Ale můžeme za to my!!! Opravdu je jinak zlatá ke všem, když jsme s ní. Soused jí neměl rád už když jsem si pro ni jela. Pro něj je to prostě zabiják. Takže počítám, že ze štípnutí udělá vyrvaný kus boku

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 15:22
- Nahlásit

Sára000
jí neměl rád už když jsem si pro ni jela. Pro něj je to prostě zabiják

at si soused políbí šos, copak ten pes nemá právo na nějakej přirozenej projev, prostě hlídala a byla chyba že plot nevydržel, kdyby Vám někdo vlezl na zahradu a ona ho kousla, taky mi to přijde v pořádku, od toho takový pes je ne? Nemyslim si, že pes má právo na existenci jen když se s každým kamarádí a mazlí, vy ho jen máte mít zajištěného a ovladatelného aby se nic nestalo nikomu a to podle popisu máte, jen uděláte jiný plot a bude klid, hlavně se všem neomlouvejte že nedejbože nemáte čivavu...

Hyena
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2012 15:44
- Nahlásit

Sára000
Ad soused, možná zksute být aktivní- zajít za ním, zajímats e o lékařskou zprávu , zda se nechal ošetřit a kdy a nabídnout nějaké odškodnění. Vždycky je lepší,když začnete vyjednávat než když to necháte " vyhnít" a budete čekat, zda soused něco podnikne nebo ne. Také mu rovnou můžete i říct, jaká opatření jste udělali, aby se to neopakovalo..to všechno může přispět k udržení jakž takž slušných sousedských vztahů.
Ad obrana- pokud ji děláte s rozumným fikem a ve sportovním modu- " lovení rukávu", tak si nemyslím, že by to mělo negativní vliv. Ona ve finále dotažená obrana je hodně o poslušnosti a tréninku sebeovládání zvířete.... Každopdáně držím palce

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2012 17:36
- Nahlásit

Sára000
Šla bych za sousedem s flaškou a pozvala ho na grilování. Seznámí se se psem, dá mu kus masa, pes mu poslintá koleno, za chvíli budou kámoši a bude klid.

Sára000
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2012 20:20
- Nahlásit

Několikrát kolem něho chodila. Nepohladí ji. Prostě jí nemá rád. Klid nebude nikdy. Ale díky

Hyena
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2012 21:09
- Nahlásit

Sára000
Hele bohužel, ne každý okolo nás sdílí naší lásku ke psům..domluvte si v klidu pravidla soužití,který budou vyhovovat tobě a sousedovi zajistí pocit bezpečí. Pak můžete vedle sebe existovat v klidu...vždyť přeci není pdomínou, že každej musí psi milovat.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2012 21:28
- Nahlásit

Sára000
Nemá rád? Nebo se jí bojí, ne?

brut
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2012 22:55
- Nahlásit

Vlčáčková
Nemá rád? Nebo se jí bojí, ne?
a není to jedno? Možná by stálo za to se se sousedem domluvit a ne řešit, jestli se bojí, má nebo nemá rád... On jí přece nemusí mít rád a hlavně se může i bát psů. Jde o to, aby Sára se sousedem mohla vycházet bez větších potíží a ne aby on psa miloval....
Možná máš pocit, že všichni na světě mají mít psy rádi, ale to je omyl... každý je jiný a nikomu nemůžeš jeho lásku diktovat, ale můžeš zmírnit následky pro sebe a svého psa.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2012 23:03
- Nahlásit

brut
A proč to píšeš mě? Tohle snad piš zadavatelce tématu. Ta tvrdí, že ji nemá rád. A po pravdě, když ji nemá rád, tak s tím moc nenaděláš, ale pokud se "jen" bojí, tak vzájemným poznáním lze ten strach odbourat.

birma
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2012 23:11
- Nahlásit

A není úplně jedno, co soused k fence cítí? Pokud jsem to pochopila dobře, tak on oním cyklistou nebyl a pokud bude plot lépe zajištěn, tak je přeci úplně šumák, jestli se jí bojí nebo ji miluje (za předpokladu, že je to normální člověk). Vůbec bych sousedův vztah neřešila. Také nemám ráda některé psy, nemám ráda i některé lidi, stejně tak někteří lidé nemá ráda mě nebo mého psa. Pokud jsme dospělí, jsme schopni dělat kompromisy a chovat se slušně, tak je to podle mě problém toho, kdo onu antypatii pociťuje. Tedy já nebudu svého psa pouštět k cizím lidem, protože automaticky předpokládám, že oni o to nestojí, nebudu mu dovolovat kohokoliv obtěžovat, na kohokoliv útočit... a na druhou stranu je mi vážně jedno, kdo ho má nebo nemá rád, protože já mám svědomí čisté a je to prostě jeho problém.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2012 23:12
- Nahlásit

Vlčáčková
protože ty se jí ptáš. Jsou lidi, kteří nechuť, strach atd ke psům odbourávat nechtějí, tak je k tomu nedonutíš ani kdyby mu poslintala troje kalhoty.
V tomhle případě mi přijde daleko důležitější pořešit mantinely mezi sousedem a Sárou s její fenkou než jeho lásku nebo strach z fenky.

A navíc si myslím, že si to Sára přečte....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2012 23:18
- Nahlásit

brut
Já ji nabízím možné řešení, které se dá vyzkoušet. Nechápu, oč ti jde.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2012 23:25
- Nahlásit

Vlčáčková
to není řešení, ale další zbytečný stres pro Sáru.... ber to tak, že ona se nemusí starat o souseda, pokud se nějak domluví mezi sebou a bude respektovat vytyčené hranice
O to mi jde.... možná ti nevadí květinkové řešení všech situací, ale ber to tak, že v životě to takovým to způsobem nefunguje...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2012 23:26 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

brut
No tak hlavně, že to víš nejlíp. Zbytečná diskuze.
A promiň, jako květinková mi připadáš teď ty s tím Tvým "stresem pro Sáru", když se jedná o obyčejný normální kontakt se sousedem. Vím, co je to psí stres v kontaktu se sousedem, a to když mi sousedka zezadu napadla mého psa. Ale to rozhodně není tento případ a pravděpodobně ani nebude.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2012 23:26
- Nahlásit

birma
díky, přesně jsi to vystihla

brut
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2012 23:29
- Nahlásit

Vlčáčková
No tak hlavně, že to víš nejlíp. Zbytečná diskuze.
možná nevím, ale žiju v místech, kde by se mnou sousedi taky vyběhli, kdybych za nima přišla s takovým nápadem ... prostě jsou stanovené hranice a všichni je dodržujeme. Nejjednodušší řešení všech problémů

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2012 23:30 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

brut
Jenže Tví sousedi nejsou univerzálním měřítkem, víš? JInak bych ráda upozornila na to, že jsem hned psala o zadělání díry: http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_12753_0.html#6.
Takže fakt zbytečně ztracený čas zbytečnou diskuzí. Dobrou noc.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2012 23:53
- Nahlásit

Vlčáčková
zadělání díry radili všichni a moji sousedi jsou více méně velmi dobré měřítko... ale to je asi nad tvé chápání, bohužel... není to mířené proti tobě, ale přečti si zadání Sáry ještě jednou a k tomu dovětek ... prostě soused nemá rád rotíky a i kdyby mu poslintala kalhoty yxkrát, tak se to nezmění...
Nemyslím, že by jsi měla psa, který by byl okolím vnímán jako potencionální zabiják, protože se o nich mluví v médiích ... proto možná nejsi schopná pobrat moji radu

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2012 00:24
- Nahlásit

já myslela že ten cyklista je ten soused, když se mu má jít nějak omlouvat nebo něco takovýho...když psala že po tomhle jí bude mít rád ještě míň...náhodou soused je prostě xenofobní,bojí se neznámého,pes je pro něj zabiják, neřikám že ho musí mít rád,ale seznámení neni uplně od věci, třeba když by se omylem pes dostal někdy opět ven(člověk nikdy neví co se stane,ikdyž to zabezpečí)tak když ho bude znát možná ho aspon nekousne

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2012 12:12
- Nahlásit

cyklisti sou svině, jezděj strašně rychle a nepoužívaj zvonky! tomu psovi fandim!

Tony
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2012 14:07
- Nahlásit

Adiddaska
jezdím na kole, dost často. Jezdím přiměřeně, zvonek používám jsem taky svině???

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2012 14:16
- Nahlásit

Adiddaska
Cikán cyklista je taky svině?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2012 14:30
- Nahlásit

Biluška
Tony

Největší svině jsou lidi, co nemaj smysl pro humor.

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2012 14:32
- Nahlásit

Adiddaska
to mě nezajímá, mě zajímá essi je cikán cyklista taky svině

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání