| Autor |
Zpráva |
gloritka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 21:50
- Nahlásit
Ahoj, mám takový dotaz. Jakými granulemi krmíte? Nějaké tipy? Jaká krmiva byste doporučili pro normálního rodinného čoklíka? (Neříkám, že výstaváci a tak nejsou normální :P,mě se výstavy líbí, ale abych na ně jezdila.. to asi fakt ne) My máme NO (12let) tak nějaké doporučení pro něj a pro budoucí štěně hovawarta nebo Velkého švýcara (oba jsou velká plemena, takže v krmivu nebude zase takový rozdíl ) Já jsem spíš pejskař teoretik a na rodinný psy, takže se v krmivu moc nevyznám. Někdo se zde zminoval Chicopee, nezkoušela jsem, jen jsem koukala a přijde mi to přiměřená cena. Jelikož nejsem vydělávající v naší rodince a musím poslouchat rodiče, musím se přizpůsobit. A naši tak nějak nehodlají za 15kg vyhodit litr nebo 1500,-. Takže prosím o nějaké "přiměřené" rady? Děkuji moc.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2012 09:20
- Nahlásit
gloritka
Já nevím, možná tady nějaký kouzelník vykouzlí nějakou značku, ale nechcete si pořídit nějaké plemeno méně náročné na výživu? U těchhle plemen to nebude jen o KVALITNÍCH granulích (jejichž cena je rozhodně nad 1000Kč/15kg), ale navíc ještě o kvalitní kloubní výživě, jejíž cena není zanedbatelná. I veškerá další péče (antiparazitika...) poleze u velkého psa víc do peněz než u malého. Je to smutné, ale všechno dneska stojí peníze...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2012 09:42
- Nahlásit
gloritka
A jaký je podle tebe rozdíl mezi výstavním psem a rodinným mazlíkem, co se týče požadavků na výživu? To mi přijde, jako kdybych měla dvě děti, jedno se fotí do časopisů, tak tomu budu kupovat jehněčí maso a bio zeleninu, zatímco to druhé je "jen" dítě, tak tomu stačí sojové párky z Lidlu.
15 kg za tisícovku je moc? Tak to opravdu žádné zázraky nevymyslíme... Za míň než 60 korun kilo těžko můžeš očekávat něco jiného, než obilí ochucené troškou masa. To už bych spíš pouvažovala o krmení masem, různé mleté směsi třeba od Vetamixu nebo skelety a odřezky od řezníka vyjdou levněji a přitom nakrmíš psa kvalitněji než chemicky konzervovaným obilným šrotem.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2012 12:08
- Nahlásit
ronysek
No nevím, ale ten, kdo by tady měl být poučován o ekonomice, asi nejsem já, ale původní tazatelka - ta je totiž závislá na příjmech rodičů, kteří evidentně nehodlají utrácet vydělané peníze za "jenom psa", tudíž mám pocit, že by se tazatelka skutečně měla zamyslet nad výběrem plemene, neřkuli v její současné situaci nad pořízením psa vůbec.....
|
gloritka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2012 15:54
- Nahlásit
lamalucni
Takhle jsem to nemyslela.. jako samozřejmě, že každý má stejné nároky a práva, co se týče výživy a stravy.. Já jen, že to beru trochu jinak z hlediska .. ježda, jak to ted nazvat.. no spíš mám radši psy "na doma" i když obě "kategoŕie" potřebují stejnou péči apod.
Jinak díky všem za názory ( z toho mi některé udělaly fakt jasno).. chápu, že pořízení psa jako je hovík je náročné.. Ale dá se to zvládnout.. my našeho pesana krmíme jak granulemi tak přidáváme přirozenou stravu.. Jinak jsem už doma začala projednávat s našima věci okolo a tak a zdá se, že začínají měnit názor.. Takže ještě uvidíme. Jinak fakt díky, pomohli jste mi a á doufám, že nejen já dostanu rozum.. (ohledně tý stravy apod.) .. A je (bude) to pes celé rodiny, člen rodiny (podobnýma argumentama jsem doma trochu připravovala na náklady na hovíka) a pomalu se to vše začíá vyjasňovat.. Granule budou kvalitnější, je mi líto, že musím říct, že náš NO je krmen průmernými granulkami + vitaminy. Ale s našima se konečně shodnu, že hovík je obr plemeno a bude se k němu tak přistupovat, bude to náš miláček jako doposud každý náš čoklík a nebude mu nic odpíráno. Mimochodem, hodně mi vaše přízpěvky pomohly.. Takže ještě jednou díky a věřím, že pro našeho budoucího psa uděláme vše, aby byl spokojený. Pro našeho současného mazlíka se snažíme taky zařídit vše nejlepší a doufám, že to tak bude pokračovat. I když starání o obří plemeno je zase trochu jiná kategorie, nic se na tom nemění.. teda z naší strany... Pro pesana to nejlepší.. (až na ty průměrné granulky no, ale už na to byla diskuze a zlepší se to)
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2012 14:45
- Nahlásit
hovík nebo švícar je docela rozdíl hlavně povahovej bacha na to )
krmení do tisícovky zahradní pes já vždycky hlasuju pro fimtin nebo premiové řady brit a calibra tím člověk nic nezkazí a aspon se ,,snaží,, osobně mám bejvalý šampiony na fitminu a jsou celekm spokojený a zdravý
|
gloritka
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2012 15:38
- Nahlásit
ajunka
Fakt děkuju Pomohla jsi mi.. já uvažovala o Britu nebo Chicopee
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2012 20:08
- Nahlásit
jen tak pro zajímavost jsem se chtěla zeptat, jestli někdo znáte tyhle grancle http://www.spokojenypes.cz/magnusson/magnusson-mea t-biscuit-adult-14-kg?id=54186 přijdou mi celkem levný, na to, že je tam 44% masa..
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2012 07:14
- Nahlásit
Tak moje dcera má na Fitminu i "současné" šampiony.
|
mallosm
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2012 08:04
- Nahlásit
Adiddaska
tak to je strasny krmivo, masa je tam tak 5% a zbytek je mouka a jeste ty rostlinne oleje, brr, to muze dat psovi je ten, kdo si neprecte slozeni.
|
mallosm
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2012 08:04
- Nahlásit
to uz radsi ten cesky brit, moc masa tam v tom neni, ale za ty penize je to odpovidajici.
|
Jaromír Rozenberg
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2012 06:03
- Nahlásit
tak pokud nejsou peníze, určitě bych krmil granulemi Brit, hlavně to krmivo je české a máte zajištěno, že se k Vám granule dostanou čerstvé (tedy pokud to nemá prodejce válet měsíce na prodejně ) u těch zahraničních se to válí týdny na lodi v kontejnerech a kamionech
|
mallosm
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2012 08:50
- Nahlásit
Jaromír Rozenberg
panenko skakava. hejlove od brita uz ztratili uroven uplne. skoda.
|