| Autor |
Zpráva |
mallos
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 17:52
- Nahlásit
Ted jsem docetl jeden zajimavy clanek o eckach v granulich pro psy. Do ted bych to neresil, ale sam to resim ve svem pripade a snazim se tomu vyhnout. Nastesti pouzivam znacku, ktera je v poradku. Resite to take nebo je to podruzna vec?
Prosim o odpoved jen ty, kteri pouzivaji granule...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 18:14
- Nahlásit
mallos
Nastesti pouzivam znacku, ktera je v poradku
Poruším tu prosbu a zeptám se, která že značka to je? Kdybych to jednou náhodou potřebovala.............
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 21:28
- Nahlásit
a zas nekdo bude rikat, ze delam nekomu reklamu...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 22:09
- Nahlásit
mallos
Já ti sem s dovolením hodím seznam éček, protože éčka jsou i "hodný" http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek
Řešim éčka všude, u lidí, psů (páč ono je to aktuální i pro ty, co krmí masem s přílohama) i králíků.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 22:11
- Nahlásit
mallos
Taky negranulář,ale přesto reaguji - pokud bych kupovala granule,by´t na nějakou akci,určitě bych éčka řešila a rozhodovala se pro koupi té nebo oné značky také podle toho. Stejně jako když jsem chtěla na zkoušku k masu koupit instantní přílohu se zeleninou,tak první co mě zajímalo byla éčka a barviva a kvůli nim jsem výrobek nekoupila.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 07:36
- Nahlásit
kachna_
ano, ale ja myslel spis "zla" ecka, tedy chemicka... prirodni smes tokoferolu je take ecko, ale... byl jsem prekvapen jake znacky, pro me kvalitni a renomovane, pouzivaji ecka i presto, ze si rikaji prirodni...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 08:50
- Nahlásit
corgi
která že značka to je?
Canine Caviar snad mě nikdo nebude podezírat z reklamy ))) taky jima krmím. O Ečkách se přiznám ale nic nevím
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 09:24
- Nahlásit
mallos
Tak kromě konzervace ečka neřeším, protože ani si je nepamatuju, takže je ani moc neřeším ani v jídle pro sebe, no četla jsem článek kde bylo, že se přidávají i do chleba, ale článek o granulích a ečkách by mě zajímal, byl by odkaz?
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 10:35
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
dobre no, je to canine caviar... kdyz uz je to venku...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 10:36
- Nahlásit
Maya
http://www.ichovatelskepotreby.cz/clanek/65/Bojite -se-ecek-v-krmivech-pro-psy-.htm
je to velmi hezky popsané. kdyz si to porovnas s nejakymi znackami, do kterych bys to nerekla, budes prekvapena, jako ja...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 11:38
- Nahlásit
mallos
No to jsem teda čekala víc, toto je všeobecně známo.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 12:12
- Nahlásit
spis se podivej ale, ktere znacky to obsahuji. u rady z nich bych to necekal. treba u fromm...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 12:12
- Nahlásit
Maya
moje segra mela bakalarku na aditiva a ecka v potravinach, ne vsechny jsou spatny, chystam se zeto nekdy doctu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 12:46
- Nahlásit
mallos
Fromm obsahuje fosforečnany, myslíš že ty je nejíš? Smí se dávat i do jídla pro děti http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E339
Jako nevím, ale ečka obsahují všechny potraviny pro lidi, tak nevidím důvod, proč to nějak extra řešit u psů, samozřejmě kromě těch největších průserů jako BHA, BHT, propylgalát atd.
Každopádně spousta lidí dává psovi ještě různé doplňky, na srst, klouby atd. a ty myslíš jsou konzervovány čím? Mrkni třeba na tak oblíbený Dermanorm.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 13:25
- Nahlásit
Maya
tak jde hlavne o to, ze si muzes za stenou cenu koupit granule bez techto latek... to myslim, ze je princip. u lidske stravy kolikrat volbu nemas... pokud ji mam, resim to i u sve stravy... pokud budes mit granule velmi podobneho slozeni a ceny, vyberes si ty, ktere fosforecnany obsahuji nebo ti to bude jedno?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 13:31
- Nahlásit
Maya
Mrkni třeba na tak oblíbený Dermanorm.
dermanorm je špatný? Já ho svým psům dávám
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 14:05
- Nahlásit
mallos
No a Canine Caviar ti obsahuje chlorid draselný http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E508
myslíš, že je to lepší než fosforečnany? podle mě je to stejný
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 14:07
- Nahlásit
Monty
koukni se čím je konzervovaný
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 14:11
- Nahlásit
Maya
víš, já těmhle věcím vůbec nerozumím, sama to nesleduju co jím, jen nechci dávat psům nic špatnýho, kdybych se v tom vyznala, tak se neptám
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 14:30
- Nahlásit
Maya
co resime? fromm? videla si nove receptury CC? tam nic takoveho neni...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 14:55
- Nahlásit
mallos
V nových recepturách CC jak jsem se dívala je zase selenid sodný.. Jako podle mě nejdou vyrobit granule, který by vydržely víc jak pár týdnů, úplně bez chemie.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 14:58
- Nahlásit
Monty
Dermanorm složení - Rostlinný olej z brutnáku lékařského, rybí olej, butulhydroxytoluen, etoxyquin
info o posledních dvou látkách tady jak dla mallos http://www.ichovatelskepotreby.cz/clanek/65/Bojite -se-ecek-v-krmivech-pro-psy-.htm
a nebo si to vygúgli
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 15:11
- Nahlásit
nevim, co je dermanorm...
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 15:11
- Nahlásit
Maya
vím, že je to OT, protože je řeč o granulích a tedy olej Brit care je OK?
Ve složení jsem našla jen 100% lososový olej a pak obsah živin Obsah živin:
Energie 37,50MJ/8900kcal
Bílkoviny 0%
Tuk 99%
Popel 0%
Kyselina eincosapentenová 8,90%
Kyselina docosahexenová 11,14%
Kyselina gamma linolenová 0,1%
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 15:13
- Nahlásit
Maya
a co je se selenidem sodnym?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 15:13
- Nahlásit
mallos
olej pro psy
http://www.lekarna.cz/dermanorm-olej-500ml/#utm_so urce=zbozi.cz
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 15:36
- Nahlásit
Monty
a to nekdo pouziva?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 15:40
- Nahlásit
mallos
tak Maya psala toto:
Jako nevím, ale ečka obsahují všechny potraviny pro lidi, tak nevidím důvod, proč to nějak extra řešit u psů, samozřejmě kromě těch největších průserů jako BHA, BHT, propylgalát atd.
Každopádně spousta lidí dává psovi ještě různé doplňky, na srst, klouby atd. a ty myslíš jsou konzervovány čím? Mrkni třeba na tak oblíbený Dermanorm.
tak jsem reagovala, protože my ho máme
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 15:51
- Nahlásit
Monty
ano, dle slozeni v dermanormu jsou ty nejhorší éčka. proc to pouzivate?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 15:57
- Nahlásit
mallos
doporučil mi to vet...
a ten Brit care, je OK?
|