| Autor |
Zpráva |
gabak
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 18:27
- Nahlásit
Dobrý den,
mám skoro dvouletou yorkšírku, je moc hodná,přítulná, ale spíše postelová (hračky nejsou její hobby). Přikoupili jsme jí kokršpanělku, má 8 týdnů. Je velmi hravá a kouše co se dá. Problém je v tom, že yorkšírka se jí bojí, protože malá po ni pořád poskakuje a okusuje ji , a když york nereaguje, tak kokr si vynucuje její pozornost kňučením, vrčením a štěkáním. Yorkšírce se to pak přestane líbit a po malé vyjede. Co s tím? Jak docílit toho, aby se měli rády? Přítel se bojí, že až malá trochu povyroste bude to ještě horší.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 18:31
- Nahlásit
gabak
nechte tomu čas, jorkšírka si na ní musí zvyknout a stejně jako kokršpanělka si vynucuje její pozornost tak jorkšírka dá najevo že se jí to nelíbí. Jak jsou dlouho spolu????
|
gabak
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 18:33
- Nahlásit
zhruba 14 dní
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 19:24
- Nahlásit
Tak sem napsala dlouhej příspěvek a "krokodýlka" mi na to šlápla a je to v perdeliiiii!
Tak znova:
Řešila jsem to samý. Mám šestiletou klidnější fenu a teď 10týdenní malou krokodýlku. Po příchodu domů se starší na ni "utrhla" kvůli prkotině. Okamžitě jsem dala řevem a políčkem najevo, že takhle teda ne, že tohle netoleruju. Stačilo to dvakrát. TeĎ si naopak ta starší nechává líbit vše. Tak to lehce koriguju malou, aby ji moc neterorizovala. Je schpná třeba celou procházku vedle starší běžet a vrčet a kousat ji do krku. Pro ni je to hra,ale starší se to pokaždé nelíbí. Když to na ní poznám, malou napomenu, nebo zabavím jinak. Po těch 14 dnech si spolu začínaj pomalu hrát. Podle mě jde fakty o čas,ale ty jsi šéf a psi by se měli chovat tak, jak ty chceš. A ty bys neměla chtít, aby klidné zvíře trpělo torpédem
|