| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 12:00
- Nahlásit
Prosím o radu.
Mamčina sousedka má pudla trpasličího, ráda by ho stříhala sama.
Potřebovala by doporučit nějaký strojek, ideálně prý ruční (že se to kdysi dělalo, já netuším), ale asi i elektrický.
Díky
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 12:20
- Nahlásit
kachna_
já mám tenhle lacinej akumulační a ostříhám jím všechny psy, vč. Hipíka, na kterým si běžnej strojek vyláme zuby...
http://www.zoohit.cz/shop/psi/pece_strojky/strojky /dalsi_vyrobci/124423
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 12:32
- Nahlásit
Psíček
Strojek na pudla
já mám tenhle lacinej akumulační a ostříhám jím všechny psy
dík
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 12:38
- Nahlásit
Psíček
Strojek na pudla
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 12:58
- Nahlásit
kachna_
mám už mnoho let mosera a jsem s ním velmi spokojená, občas dokoupím otupělou čepel a jede se dál. Koupila jsem kdysi nějakej lacinej někde a jenom mi po chlupech jezdil, blbý je že to v krámu než ho koupíš nemůžeš zkusit.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 13:18
- Nahlásit
Psíček
kachna_
mám taky mosera na občasné stříhaní hafů a ostříhal mi zatím každého psa, strejdového pudly taky v pohodě
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 14:46
- Nahlásit
No nevím no....jestli jít do něčeho "levnějšího" než je Moser Max 1245. Ten vydrží stříhat dlouho, zvládne leccos, má výměnné hlavy.
Už ho mám 4 roky a nemůžu si stěžovat.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 15:29
- Nahlásit
pudl se dá ostříhat i lidským strojkem na vlasy
Mně na teriérskou tvrdou srst Moser nepomohl, teď mám Oster a jsem spokojená, jem mi štve, že se rychle tupěj nože. Kupovala jsem přímo v D-importu, paní i po telefonu poradila
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 15:32
- Nahlásit
stetisek123
pudl se dá ostříhat i lidským strojkem na vlasy
No, to bych chtěla vidět - leda bys měla opravdu kvalitní lidská strojek - a né za 250,- z Kauflandu - ten obvykle neostříhá ani toho člověka
Ale je fakt, že já to beru trochu jinak - strojek používám na celkové ostříhání králováka, ne jen holení čumáčků.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 15:39
- Nahlásit
Dines
hale, psy stříhám už řádově 20 let, možná víc, a faktem je, že když mám tupej nůž, klidně si vezmu Philipse, co s ním stříhám dětem ježka a projedu kámošce boloňáka. Nože se dřív ztupěj,ale je fakty rozdíl, když koupíš poloprofi strojek v ceně 5 tis a nebo jednou za dva roky lidskej strojek za 300,-
ale to bylo jen odlehčení, v žádným případku to není myšleno jako doporučení.Myslím ale, že levnej strojek na psy = středně kvalitní na lidi (vyjma teriérů)
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 15:53
- Nahlásit
stetisek123
jo, tak já moserem ostříhám v pohodě i tvrdou teriérskou srst
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 16:08
- Nahlásit
Monty
oni maj westi tu srst řidší, ale určo záleží na typu. Já si s jeho nákupem hrozně naběhla a byla jsem "reklamačně nezkušená" a tak jsme ho dala dál
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 16:25
- Nahlásit
kachna_
Doporučit můžu značku Andis,tichý chod,výdrž,bezúdžbový.Třeba tento, k němu když si dokoupí náhradní keramiku,tak to toho psíka přežije.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 16:28
- Nahlásit
Díky moc.
On ten moser 1245 vypadá i pěkně do ruky. My jsme měli v práci strojky (moser), ale říkám si, že to musí být nepříjemné do ruky.
Tak já to nějak vytisknu a předám
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 16:36
- Nahlásit
kachna_
Ať koupí co koupí, tak bych důrazně doporučila ať to má ty výměnné hlavy - nějaké nástavce na stříhání jsou celkem k ničemu - to toho psa musíš mít opravdu dokonale(!) vykoupaného, vyfénovaného a narovnaného. A obávám se, že to je na hranici možností normálního člověka toho psa takhle připravit.
|
CASKRMENIcz
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2013 17:12
- Nahlásit
Dneska už má výměnné hlavy každý kvalitní strojek. Co se týče Moserů, nejsou špatné, ale moc je zákazníkům nedoporučuji, zvláště na pudly (mám jiné favority). Pokud nic jiného nechtějí, tak posílám http://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/strojky-strihaci /strihaci-strojek-moser-max-45/ . Reklamace ani stížnosti nejsou, takže i ten Moser se asi dá.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2013 22:45
- Nahlásit
CASKRMENIcz
Prave s timhle konkretnim Moserem jedu uz sedmy rok kralovaka (paty rok dva kralovaky ) A porad funguje bez jakekoliv udrzby. Dokonce i ta originalni puvodni 3mm hlava jeste striha (po obcasnem nabrouseni)
|
Leonid
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2016 12:57
- Nahlásit
stetisek123
Dobrý den, velmi mě zaujal váš příspěvek začínající tím, že stříháte pejsky už dvacet let. A teď k věci. Máme pudlíka trpaslíka, už 16,5 roku je s námi a to od štěněte. Má již velké zdravotní problémy a tak jak sám jistě víte, starší pejskové o nějaké úpravě už nechtějí ani slyšet. A podle toho to vypadá, srst dlouhá, někde bohužel už zplstnatělá. Veškeré pokusy ostříhat a trochu ho upravit selhávají. Sice jsem koupil v Lidlu soupravu na stříhání, ale strojek naprosto neúčinný. A kromě toho u našeho pejska to chce hodně trpělivosti a času. A to je také odpověď na případnou otázku, proč to tedy prostě nenechám ostříhat odborníkem. Zkrátka to nejde. Jsem kromě toho, že miluju všechna zvířátka a pejsky obzvlášt, naprostý laik, ale přesto mu chci stále pomoci, to je ostříhat (nikoli na výstavu) aby mu to trochu ulevilo. Až nyní jsem přišel na to, že k tomu je potřeba velmi výkonný a tichý strojek. Nechci ovšem investovat pět tisíc a výš, ale na adrese, kterou vám zasílám je nabídka strojku, který bych byl schopen opatřit. Rád bych znal váš názor. Myslíte si, že tento strojek by s výkonem na úpravu našeho miláčka stačil? http://aukro.cz/show_item.php?item=6002932787&utm_ source=google&utm_medium=cpc&utm_term=strojek%20na %20stříhání%20psů&utm_content=&utm_campaign=Longt ailV2%20|%20Dum%20a%20zahrada%20|%200-1000.
Budu ovšem vděčný za jakoukoli radu.
|
Pipi
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2017 16:09
- Nahlásit
Dobrý den,nikdy se mi nepodařilo ostříhat pudlíka strojkem pro lidi,i když jsem to zkoušela několikrát a strojek máme špičkový.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2017 15:08
- Nahlásit
Mám knírače a opravdu "dráťáka"...naše "dvorní kadeřnice" je stále hrozně vytížená, protože prostě ty fousatý dělá v celé Praze holt nejlíp, tak ti, kdo vystavují, chodí všichni k ní. Tak jsem si říkala, že v době, kdy se zrovna na žádnou výstavu nechystáme (moc často nejezdíme), že si budu fousisko upravovat sama, že se to holt naučím. Některé části těla se taky berou strojkem, tak pořád přemýšlím, co si mám pořídit....Už jsem totiž zlikvidovala 2 dost drahé strojky (co mi doporučila kadeřnice) na manželovi, jehož vlasy jsou snad stejně drátovité jako kožich fousiska, akorát kudrnaté jako pudl
Myslíte, že by ten Moser zvládnul oba?
|