Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Ofina u středního knírače
Autor Zpráva
alfanet
# Zasláno: 12 Zář 2005 07:51
- Nahlásit

Je standardní ofina u knírače potřeba, kvůli ochraně zraku, nebo pouze na parádu?

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 08:29
- Nahlásit

já osobně si myslím, že je to víceméně paráda, vždyť spousa plemen žádnou ofinu nemá a zrak jim chrání řasy (které má knír taky)

Suzi
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 09:43
- Nahlásit

Určo je to jen paráda, taky mám knirdu a musím poznamenat, že paráda hodně nepraktická. Nevím, jak by bylo mě, kdybych musela nosit vlasy přes oči (a taky takové fajnové vousy, do kterými bych vymetala chodníky)

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 10:36
- Nahlásit

já mám kníra doma taky - střeďáka (bez PP, je mu 14,5 - tenkrát ještě byla ta volovina, že PP dostala jen některá štěňata) Jelikož jsme na výstavy tedy nechodili (ani nechtěli), tak mu odjakživa ofinu stříháme tak, že mu nad očima prostě zůstanou takové rozježené chlupy a nijak mu to nevadí a do očí neleze. Mně osobně se vůbec nelíbí, když má knír dlouhatánskou ofču přes oči až někam k nosu.. připadá mi, že musí přes to špatně vidět......Našemu knírovi už by to asi bylo jedno, protože je už je skoro slepý, ale i tak stříháme ofinu na krátko.

evina
# Zasláno: 12 Zář 2005 14:37
- Nahlásit

Já mám nyní taky střeďáka.U malých jsem předtím ofinu měla a nezdálo se že by jim to nějak vadilo.Někdo říká že ofina chrání například před prachem.No nevím.V každém případě-knírač bez ofiny a vousů by nebyl přeci knírač

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 14:50
- Nahlásit

evina
jasně, že nějaká ta ofinka a knírek musí zůstat, ale nic se nemá přehánět....náš stařík knír je (je to na něm vidět) mnohem spokojenější s ofinkou na krátko.....já mu třeba v zimě (kdy ho nestříháme) i kolem očí úmyslně vystříhávám chlupy nůžkama, pak se mu tam nelepí ospalky a je rád, že vidí aspoň na to jedno očko aspoň maličko

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání