| Autor |
Zpráva |
Santoriko
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 15:02
- Nahlásit
Zdravím,
myslíte, že je dobrý nápad nechat asi 4 letého psa německého ovčáka připustit fenu? Majitel má obavy, že jakmile si k tomu pes jednou "čuchne", tak začne blbout a utíkat, kdykoli ucítí háravku. Dosud s tím zvláštní problémy neměli. Děkuji
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 15:10
- Nahlásit
Santoriko
Pokud je pes s PP,vše RTG negativní, výborný, IPO 3 nebo něco jiného 3 !
S bonitací a fena to samé tak klidně .
Pokud z toho něco chybí tak v žádném případě !
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 15:18
- Nahlásit
agáta12
Pokud je pes s PP,vše RTG negativní, výborný, IPO 3 nebo něco jiného 3 !
S bonitací a fena to samé tak klidně .
Pokud z toho něco chybí tak v žádném případě !
Naprostý souhlas, takhle by to mělo vypadat!
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 15:21
- Nahlásit
Majitel má obavy, že jakmile si k tomu pes jednou "čuchne", tak začne blbout a utíkat, kdykoli ucítí háravku.
No a hed po tomhle čáp nosí děti a v rybníce je vodník,jo a sousedka věří,že má potkan jedovatý ocas.agáta12
Dáška
Taktak.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 15:23
- Nahlásit
danajasa
a zapomněla si, že dyš pes ochutná krev (jako že třá olízne majitelovi škrábaneček na ruce), tak bude děsně akresívní a musí se utratit
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 15:26
- Nahlásit
danajasa
No a hed po tomhle čáp nosí děti a v rybníce je vodník,jo a sousedka věří,že má potkan jedovatý ocas.
Takhle jednuduchý to samozřejmě není.
čáp nosí děti
To ne, venčí je na stopce.
v rybníce je vodník
Je jediné je pravda.
má potkan jedovatý ocas
Ano, ale jen když je krmen syrovým masem.
|
Neysa
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 15:31
- Nahlásit
No, ne ze by zacal utikat, ale rekla bych, ze pes uz bude presne vedet co chce a ne jen tusit, takze muze byt v pritomnosti haravky problem s ovladatelnosti. Ovsem to zalezi jak na psu, tak na majiteli, jak to spolu vyresi.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 15:39
- Nahlásit
si dělej te srandu. ale je to možný. Opravdu pes, pokud jednou okusí, tak se snadno pak stane naddrženej. Myslím, že nedávno o tom psal i MVDr. Štourač
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 16:39
- Nahlásit
to je jako s chlapem - jednou zkusí a už nechce jinak
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 17:10
- Nahlásit
si dělej te srandu. ale je to možný. Opravdu pes, pokud jednou okusí, tak se snadno pak stane naddrženej.
No jo a kde berete tu jistotu,že se mu to bude líbit?Co když zahořkne do konce života?
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 19:28
- Nahlásit
já znám psa, co si vrznul a od té doby se mu zkazila povaha, že dokonce i doma značkuje atd... prostě mu natolik stouplo sebevědomí a cítí se být nadsamcem...
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 20:29 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
Shelticka
cítí se být nadsamcem...
To nejde snad už jeden v republice je dva bej nemůžou Ted de vo to jestli by takový nebyl i kdyby nic a měl to z čisté puberty. Podle mě de o to jak je ten pes zvládnutej,pokud bude poslouchat před tím,měl by logicky poslouchat i potom(není to lobotomie)no a pokud už neposlochal dřív tak je to na co svést,max pro detailisty by to měla bejt výzva jak na psu zapracovat aby se choval slušně nikolif ouhylně,páč v momentu kdy pes zmerčí,že nan koukáte jináč(jé ty už nejsi panic)okamžitě toho zneužije ve svůj prospěch a eště bude tvrdit(paron štěkat)že sme mu to nabídli
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 20:34
- Nahlásit
danajasa
nejde jen o poslušnost. Jde o celkové pobláznění. Domácí kvílení, když někde hárá fena, nežravost, ..
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 21:16
- Nahlásit
danajasa
no to on už v pubertě dávno nebyl nevím teda kolik mu bylo, můj pes to není, ale pár pěkných let už měl a až po tom vrznutí se změnil
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 21:59
- Nahlásit
agáta12
kde to mám podepsat
Jinak co se týká neovladatelnosti krycích psů, jak tedy vysvětlíte krycí psy, kteří jsou schopní stabilně předvádět na vrcholových závodech stabilní a často špičkové výkony neříkám, že ve čtvrtek nakrýt a v pátek jet na mistrák, ale jinak
Osobně mám zkušenost se psem, který opakovaně kryl a přesto háravky nijak extra neřešil a to ani při práci (pokud zrovna nebyly na place pochopitelně). Ale je mi jasný, že i tohle je 100% individuální
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 22:38
- Nahlásit
Eldoguero
Já bych je rači strašila, budou se bát a nebudou množit .
To že to jde si nechejme jako strašlivý tajný tajemství a nikomu to neříkej pšt pšt pšt pššššššššššššššššššš
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 22:57
- Nahlásit
Moji psi, když začali krýt, tak vždy po prvním krytí, když pak na place při cvičení ucítili háraku, tak to na mě zkoušeli, ale vysvětlil jsem jim, že teda ne a pak už zas vyšlapovali. Když potom už kryli vícekrát, tak to neřešili.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2011 22:51
- Nahlásit
agáta12
dobrá, tak teda - bubu bubu bubu - stačí nebo mám přitvrdit
|