| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 14:57
- Nahlásit
Nevíte někdo, proč se podle tetování nedá určit stát, odkud pes pochází?
Drůbežáři to maj na kroužku včetně roku narození, holubáři jakbysmet, králíkáři dokážou podle tetování určit alespoň rok a stát/spolkovou zem.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 15:13
- Nahlásit
sem si rikala to samy treba s tema cipama. proc neni nejaky univerzalni registr v ramci evropy nebo tak, protoze cip co ma seltka z vedlejsi diskuze neni u nas registrovan, tudiz cloveka spis napadne, ze ho majitel zapomel registrovat nez je to pes odjinud... asi jako kdyz by se mi na hranici zabhehla fena a uz sem ji nikdy nevidela protoze napr. v polskym registru ju logicky nikdo nenajde a prozkoumavat registry 4 sousedich zemi v jazyce, ktery nikdy nevideli urcite nebude nikdo...
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 16:46
- Nahlásit
Ted ste mě nasadili mega brouka do duté hlavy-nám nejde už číst tetování tak asi budem čipovat neb podmínkou vystavit se na Slovensku má bíti čip no a proč mám mít čip který bude za hranicema lautr na prd?????
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 16:55
- Nahlásit
cernej caj
protoze cip co ma seltka z vedlejsi diskuze neni u nas registrovan, tudiz cloveka spis napadne, ze ho majitel zapomel registrovat nez je to pes odjinud...
Před Vánocema jsem registrovala v Národním registru asi pět svých psů. Nedávno jsem to kontrolovala a není tam ani jeden
Nejsou tam dokonce ani ti nejstarší dva, které jsem čipovala někdy před sedmi lety a registrovala je vetka (teda aspoň mi říkala, že to tam posílá a já za to zaplatila )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 17:09
- Nahlásit
danajasa
buď v klidu, dokud se neřešila šeltie tak mě to ani nenapadlo že čr registr mi za hranicema je k prdu
Biluška
no to je gól... se vsadim, že nejsi jediná a pak dohledej čipovanýho psa, když ho registruješ a přesto nikde neexistuje zaznam
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 17:12
- Nahlásit
kachna_
proč se podle tetování nedá určit stát, odkud pes pochází
Proste neda, no Kazdy plemeno si jede jinak, zlatej cip.
danajasa
nám nejde už číst tetování tak asi budem čipovat neb podmínkou vystavit se na Slovensku má bíti čip no a proč mám mít čip který bude za hranicema lautr na prd?????
Proc by mel byt na prd? Staci vybrat cip, ktery bude mit dle ISO normy predcisli CR, tedy 203 a hlavne si psa dukladne zaregistrovat.
Biluška
Před Vánocema jsem registrovala v Národním registru asi pět svých psů. Nedávno jsem to kontrolovala a není tam ani jeden
A cim si cipovala? Ja Datamarzem, kazdy majitel si mel prihlasit psa sam, velmi jsem je na to upozornovala, neni to povinnosti veta. Sama jsem si online prihlasovala do NR fenu a v poradku. Datamarz tam ma registraci zdarma, narozdil o jinych cipu, za ktery si tam clovek pak jeste zacaluje.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 17:17
- Nahlásit
Fifi
A cim si cipovala? Ja Datamarzem,
Malé šelmyje jsou Datamarzem. Bageta je čímsi slovenským,už nevím čím. Čipovali ji v útulku. Lilátko má taky jakýsi jiný. Puma a Hessit (ty čipované před sedmi lety) mají myslím datamars, ale jistá si nejsem. Akity taky nevím co mají, mám akorát čísla zapsaná v petpasech, ale značku čipu netuším.
Při čipování malých šelmyjí (před rokem) mi vet chtěl velice ty papíry brát a posílat je sám.
cernej caj
no to je gól... se vsadim, že nejsi jediná a pak dohledej čipovanýho psa, když ho registruješ a přesto nikde neexistuje zaznam
Hlavně jsem zaplatila tuším 400,- za jednoho psa Tomu říkám slušná zlodějina
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 17:22
- Nahlásit
Biluška
Tak si musela mit nakej kiks v registraci - tos posilala online? Ja ano a fakt nebyl problem. A nez se spolehat na veta, tak radsi zaukolovat budouci majitele s velkym bububu. Nicmene u perdelu jsou cisla cipu misto tetovacek, neb se uz jen cipuji, takze v plemenny knize by sli dohledat i tak, bez registrace, v pripade ztraty.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 17:26
- Nahlásit
mozna ze vet myslel ten jejich veterinarskej , do neho nam veterinar psa fakt vlozil sam.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 17:26
- Nahlásit
Fifi
Ja Datamarzem
hele ted mi řikala kámoška,že třá netetovanej pes co chce dělat třá nějaký zkoušky musí bejt čipovanej určitým druhem čipu a tedle to myslim neni..to je taky dobrý vědět páč kuli tomu ona nemohla pustit ke zkouškám 2 lidi např
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 17:29
- Nahlásit
Fifi
jj, online. Jako sekalo se to pořád, to je fakt. Až budu mít chvilku tak tam zavolám a budu to nějak řešit. Doufám, že se mi mezitím nějaký pes neztratí a nebudu litovat, že jsem to neřešila hned
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 17:30 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
davidkova renata
hele ted mi řikala kámoška,že třá netetovanej pes co chce dělat třá nějaký zkoušky musí bejt čipovanej určitým druhem čipu a tedle to myslim neni..to je taky dobrý vědět páč kuli tomu ona nemohla pustit ke zkouškám 2 lidi např
COZE??? Netetovanej pes, tedy bez PP musi byt ocipovan, ale snad je na majiteli, jakej cip si vybere, ne??? A hlavne si pak zacalovat registr jakejsi na CKS, TO je teprva zlodejina.. Kdes to cetla, ze to nemuze bejt datamars?
Edit, ano, uz sem si to nasla.
Nově označovaní jedinci musí být očipováni výhradně ISO čipem. Cili proste tim, ktery maji predcisli zeme viz odkaz vyse v predchozim blaboleni. Nikoliv treba Virbacem, apod, ktery nejsou dle ISA.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 17:37
- Nahlásit
davidkova renata
to je taky dobrý vědět páč kuli tomu ona nemohla pustit ke zkouškám 2 lidi např
Stejne mi to prijde jako kokotina, ja tu jejich reguli chapu tak, ze psiska, co uz byli nacipovany driv, pred breznem, nemuseji mit ten ISO cip. ??? http://www.kynologie.cz/cks/zapisy/pokyny_-_regist r_psu_bpp.pdf
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 17:55
- Nahlásit
cernej caj
mozna ze vet myslel ten jejich veterinarskej , do neho nam veterinar psa fakt vlozil sam.
Ale to je registrace Petpassu, nikoliv vlastniho cipu, ne? A ta je zase po domluve a za uplatu 9,- kc, a nevis, do kteryho registru ti vet psa placnul.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 18:23
- Nahlásit
Fifi
tam se da hledat podle petpasu i podle cipu, ja tam nasla oba svy pod obema udajema, vlozil mi to tam vet.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 18:30
- Nahlásit
cernej caj
ja tam nasla oba svy pod obema udajema, vlozil mi to tam vet.
No, a ja proste radsi Narodni registr, a to je ono, registru tri rite a tezko se pak dohledava.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 18:35
- Nahlásit
Fifi
egistru tri rite a tezko se pak dohledava
no prave...
jinak jo, mam taky registrovany v narodnim registru, jen ze mozny je ze Bilušce to vet zaregistroval prave do toho veterinarskyho a ne do toho co cekala.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 18:56
- Nahlásit
davidkova renatacus u nas je to taky podminka,jen urcity druh čipu!!!jsem taky po dlouhe dobe nechapala!!!!jako u nas to stoji¨630kc.a ani nevim za co!!!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 18:59
- Nahlásit
cernej caj
Mě to neregistroval vet. Teda ty první dvě jo, tu várku pěti psů co jsem registrovala před Vánocema už ne.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 19:35
- Nahlásit
Biluška
tu várku pěti psů co jsem registrovala před Vánocema už ne.
No a prisel ti na mail pak zpetne pozadavek o souhlas? Jestli ne, tak si to fakt blbe zadala, nebo se pc sekalo...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 19:43
- Nahlásit
cernej caj
Celoevropský registr existuje, ale ne všechny registry jsou jeho součástí, u nás pouze Národní registr http://www.petmaxx.com/
Jinak hodně lidí má kontakty všude možně a neměl by být problém kontaktovat někoho v dané zemi ať projede jejich registry, mě takhle taky kontaktovala jedna Němka, když měli psa z útulku s českým čipem.
Blbý je akorát to, když má pes čip bez kódu země, ani se nedivím, že to je podmínka EU, protože člověk nikdy neví, takže ani nějak nechápu, jak takovým čipem někdo může načipovat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 19:46
- Nahlásit
Maya
takže ani nějak nechápu, jak takovým čipem někdo může načipovat
a lidi treba ani nevi, ze jsou ruzne druhy, vet jim něco dá a pak se diví
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 19:51
- Nahlásit
cernej caj
No to je možný, ale znáš to, neznalost neomlouvá, já čipovala Kima už před 8 lety a už tenkrát se dalo najít bez problémů info, taky jsem kvůli tomu jela čipovat k jinému vetovi, abych měla Datamars, protože stačilo k tomu něco načíst
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 20:23
- Nahlásit
Maya
Si mela drsnyho veta, moje vetka mi taky nabizela jiny cipy, odmitla sem, objednala mi Datamars, dala vicemene za nakupku s Petpasem a este prijela nacipovat domu. A souhlas, pokud si chci nechat nacipovat psa (nemluvim o tom, kdyz ho s cipem uz koupis), tak si o tom neco prectu.
cernej caj
a lidi treba ani nevi, ze jsou ruzne druhy, vet jim něco dá a pak se diví
A tak nejak vydelat musi, zeano. Nerikam, ze vsichni, ale radsi budou do psu cpat srot, cipovat cipem od dodavatele, aby meli provizi apod.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 21:17
- Nahlásit
Fifi
Proč drsnýho? Jen proto, že extra pro mě neobjednal jeden čip? Já to po něm ani nechtěla, prostě jsem se zeptala čím čipuje a pak si jen zajela jinam.
|