Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Maso
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Antal
# Zasláno: 8 Zář 2005 13:46
- Nahlásit

Máte někdo zkušenosti s vařenou stravou? Odkud odebíráte maso?Nevíte někdo o rozvozu masa v Brně?

haha
# Zasláno: 8 Zář 2005 18:32
- Nahlásit

maso kupuju normálně v krámě , všechno to levnější, srdce , játra, kostry, plíce a všechno možný , uvařim s těstovinama , rýží nebo rohlíkama, a psi papajíněkdy dostanou konzervu místo masa, a k snídani baštěj granule

JanaK
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 07:34
- Nahlásit

taky kupuji masíčko normálně v obchodě. Hovězí, nebo kuřecí odřezky a kuřecí žaludky. Vařím se zeleninou (mrkev, celer,petržel,česnek) a podávám s těstovinou nebo rohlíkem.
Pejsa papá a moc mu chutná. Přidávám vitamíny. Hlavně žádné umělé granule!! Je to sice pracnější, ale ten pejsa za to stojí.

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 07:54
- Nahlásit

já tedy pesany krmím superprémiovými granulemi, ale často přilepšuji kuřecími játry, hovězí kližkou (když se rozšoupneme ), kuř. krčky, srdíčky i normálně kuř. masíčkem . Kupuji to také normálně na krámech. Maso speciál pro psy bych v obchodech (ani specializovaných) nikdy nekoupila, neboť to jsou většinou odřezky a zbytky, či co už nebylo k upotřebení pro lidi.....toho bych se bála, že to může obsahovat i zárodky parazitů apod..... Jinak masíčko taky vařím s těstovinami, ale naši pesani mnohem raději rýži, takže u nás vede maso s rýží

Evicka
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 08:06
- Nahlásit

Já kupuji taky maso pro psy běžně v obchodě, ale to jen velmi málo, většinou syrovou sekanou pro štěňata, drůbeží ořez a krky pro březí a kojící feny. Jinak máme spoustu odpadu ze zvěřiny - dohledávky + vlastní odstřel, dále kupujeme svalovinu od zemědělců a taky od kamarádky, která má obchod kupuji mleté kuřecí maso výhradně pro masožravce, které pochází z velkofarem drůbeže, vůbec nesmrdí a psi to super žerou. Jinak přidávám kromě klasických příloh (těstoviny, rýže, ovesné vločky) taky slunečnicový nebo olivový olej, vepřové sádlo nebo hovězí lůj, syrová vajíčka, atd. Podle toho jak moc potřebuji energeticky vydatný pokrm. Rozhodně psi žerou s obrovskou chutí, jsou v super kondici a naprosto zdraví. Když nemám čsa nebo nemám suroviny, tak krmím granulema.Já to způsob sice pracnější, ale pejskům moc chutná a cítí se po něm skvěle a taky výkony kvalitě potravy odpovídají. Kdo chce vařit, tak doporučuji, i když kvalitní granule nezatracuji.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 08:58
- Nahlásit

Teď jsme objednali 50kg masa pro psy, dostali jsme 2kg ochutnat od známé a vypadalo to dobře, na http://www.vetamix.cz. Mají ale zastaralé stránky a objednat přes ně to nejde, musí se tam zavolat. Vozí to snad všude po ČR, ale musí se toho objednat těch 50kg a víc.

wami
# Zasláno: 9 Zář 2005 09:03
- Nahlásit

ja klidne kupuju maso pro psy i ve zveraku... (jatra, svalovinu, rybicky, plice, jicny, drstky, jatra, kureci krky a skelety,...) - ono i to maso pro psy prochazi veterinarni kontrolou. Ale je teda pravda, ze neberu mlete, jen kusovky...

protoze treba jicny moc v masne nesezenu, a jak jim jedou...

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 09:05
- Nahlásit

WhiteWolf
No mi jsme to pres ty stranky obednali v pohode akorat se trochu lisi cenny ( u toho co jsme brali asi o korunu na kg)

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:38
- Nahlásit

Tchor
Fakt? Tak to jsem nevěděla, my se jich na něco chtěli zeptat, tak jsme tam volali a ta pani řikala, že jim to nějak nefunkuje... ceny jsou o malinko vyšší. Kdy jste to objednávali?

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:44
- Nahlásit

Objednavali jsme to mam pocit v pondeli a vcera to privezli.

Antal
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:54
- Nahlásit

Děkuji moc za tip a nevíte kolik chtějí za cestovný? Žádné obchodní podmínky jsem tam nenašla. Děkuju.

Evicka
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:55
- Nahlásit

Díky za odkaz, ceny i nabídka vypadají velice dobře. Taky zkusím nakoupit.

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:57
- Nahlásit

Antal
nad 50kg doprava zdarma po cele republice

Denisa
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:01
- Nahlásit

Čau Wami, a v kterým zveráku to v Brně kupuješ? Já zatím kupuju v normoš obchodě, ale koukla bych do toho zveráku. Napiš prosím některej, klidně i vícero, jestli znáš...

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:04
- Nahlásit

Tak ted mi kamaradka rikala ze se jim to taky nepovedlo objednat prez ty stranky tak nevi asi jim to blbne, nam to slo.

Antal
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:10
- Nahlásit

Deniso - např. na Mendláku je zveráč ve kterém prodávají maso je to ulice rovnoběžná s výstavní, ale nevim jak se jmenuje. Ale v tom samém baráku je také veterinární klinika, tak snad to najdete.Nebo maj taky pobočku c Kr.Polu .

Tchor: a nevíte jaká je sazba pod 50 Kg za Km??
Děkuji

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:13
- Nahlásit

Antal
To opravdu nevim, ale myslim ze neni problem tam zavolat a zeptat se ja mam 8 velkejch psu tak mam tech 50kg tak na tejden. Takze az sezenu vetsi mrazak budu objednavat cca 200kg na jednou.

Anonymní
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:14
- Nahlásit

Jaké vitamíny se mají přidávat do vařené stravy? Stačí Pangamin? A můžou se míchat granule /ráno/ a vařené jídlo /večer/? Někde jsem četla, že to není vhodné, protože ty granule už prý všechno obsahují a to vařené jídlo pak rozhodí ty normy.

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:17
- Nahlásit

mi pouzivame multivitamin od fitminu ( http://www.fitmin.cz/fitmin.asp?start=26&id=111 )

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:18
- Nahlásit

Anonymní
No ja je micham leta a nemam problem akorat driv meli vic granuli nez varenyho ted je to opacne.

Anonymní
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:22
- Nahlásit

Poradí mi někdo zverimex, kde se dá koupit maso pro psa, v Praze? Vetamix je fajn, ale 50kg je moc...

Tchor
Ty mas velke psy - jake maji klouby, kdyz ve strave prevazuje varene? Co davas?

Anonymní
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:27
- Nahlásit

Tchor
nešlo to přes net, bohužel, ale paní na objednávkách byla strašně příjemná, takže jsme to daly spolu dohromady, za chvíli mají volat kdy to přivezou. Už se moc těším jak se budou hafové tvářit na opravdovou baštu

Ghianika
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:28
- Nahlásit

sem byla já - nepřihlášená

WhiteWolf
co jsi jim objednávala?

Denisa
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:35
- Nahlásit

Antal díky, díky! Mrknu tam!
A Wami vyzpovídám na cvikoši když se mi tady už nezjevuje!

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 12:50
- Nahlásit

Anonymní
Ti psi jsou pomerne v pomerne vysky sportovni zatezi kondice, kvalita srsti, stolice i normalni opotrebeni kloubu je v poradku. problemy maj akorat nejstarsi ( NO 12let) fena se spondilosou patere a mladsi (NO 7let) S DKK 3/3 a taktez pocinajisi spondilosou. jinak jsou vsichni v pohode.

maja
# Zasláno: 9 Zář 2005 13:35
- Nahlásit

Já taky beru maso od Vetamixu a jsem spokojená. Jak někdo psal, že ve spec. obchodech pro psy jsou to jen odřezky, tak musim říct, že většinou je to krásný kus masa (mluvím o hovězí svalovině), taky se samo najde balíček se zbytky, ale to je normální, když je to rozvážené na kila, tak aby to bylo vždy kilčo, tak tu se kousek odkrojí, tady taky a pak se to šupne do jednoho balíčku. Mletý tedy neberu, to mi nežere, ale i to krůtí, jak ty stehna, tak i ty odřezky jsou docela pěkný. Bála jsem se, aby ty odřezky nebyly samá kůže, a nejsou. Když jsem objednávala poprvé, tak jsem se taky ptala na dopravné, kdybych chtěla menší množství (1 pes), protože na stránkách měli ještě uvedenou dopravu pépéelkem. Jenže paní nevěděla, a že to tam mají jenom na zkoušku, že to ještě nido nechtěl, tak že neví. Ale možná se to už změnilo, to bylo asi tak před rokem. Nakonec jsme to vyřešili velkým mrazákem a beru těch 50 kg. Ale pokud je vás víc z okolí, tak se domluvte třeba dvě nebo tři a vezměte to dohromady. A taky se nemusí brát jenom to maso, do těch 50 kg se počítají i těstoviny,....

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 14:21
- Nahlásit

FiSt

já jsem na tom obdobně

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 14:28
- Nahlásit

FiSt
Z toho vetamixu je to maso fakt slusny, schodou okolnosti toi auto co nam to privezlo bylo kus od nas na jatkach pro maso co to z neho delaj a klidne bych si stoho udelal veceri. vubec to nesmrdelo bylo to krsny cerstvy maso, akorat to byly ruzny odrezky.

Ghianika
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2005 14:30
- Nahlásit

FiSt

počkej třeba to budeš mít na talíři a ani to nepoznáš

Antal
# Zasláno: 9 Zář 2005 15:26
- Nahlásit

A nemáte nekdo zkušenosti s jatky?Ve Vetamixu mají skoro samou svalovinu. Potřebovala bych neprané dršťky, nebo vemínko, co? Nevíte?

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání