Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / euro pas pro štěně
Autor Zpráva
pajda222
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:27
- Nahlásit

Nevíte někdo, jestli jde vystavit euro pas bez toho, aby byl pes očipován? Jde o štěně s PP, které má tetování a jde na Slovensko. Tak to k tomu asi potřebuje ten modrý očkovák ne? No a někde jsem četl, že nelze vystavit bez čipování, tak teda nevim, jak to je? Poradíte? Dík.

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:30
- Nahlásit

pajda222
mám jednu fenku tetovanou a s tím modrým pasem takže to určitě jde.

pajda222
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:32
- Nahlásit

Biluška
tak dík, to je super, už jsme se lekli, že budem muset čipovat.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:35
- Nahlásit

pajda222
Tetování stačí, modrý očkovák je za hranicemi k ničemu, štěně musí pak vycestovat do konce června, protože od července možno jen s čipem. Pokud budou chtít na Slovensku pak dodatečně čipovat, aby mohli vzít psa přes hranice, bude to už s dříve vydaným pasem problematičtější.

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:37
- Nahlásit

pajda222
proč nechcete čipovat? Mě to přijde vůči štěněti ohleduplnější než tetování. Navíc Maya má pravdu, později ho stejně budou muset načipovat a bude s tím mnohem víc papírování.

pajda222
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 14:25 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit

Klub tohoto plemene má tetování podmínkou. Štěně musí být tetované.
odjede v květnu, takže to do povinného čipování stihnou. A pochybuji, že by pejsek někdy cestoval za hranice.

Grin
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 14:51
- Nahlásit

pajda222

Hele já sem se na to ptala veta a on mi řekl, že od 3. a teď nevim jesli června nebo července musí mít tetování, že to bude povinný do zahraničí pro všecky psy (do teď stačilo tetování) - takže vydání toho europasu je do 3.6. nebo 7. podmíněný jen tim tetováním a platným očkováním , ale od toho data už musí mít čipa.

Cigi
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 16:20
- Nahlásit

http://www.svscr.cz/index.php?art=930

ata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 12:27
- Nahlásit

Maya

Proč by mělo být problematický očipovat psa s dříve vydaným pasem? Já tak jednoho čipovala až ve 4 letech a druhýho se chystám tento týden. Pasy měly dřív než čip a žádný problém v tom teda nebyl. Pes se načipuje, do pasu se nalepí nálepka, vyplní se papíry a hotovo.

pajda222
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 12:51
- Nahlásit

Grin
pejsek by měl odejít v druhé polovině května, takže to by se do toho povinného čipování mělo stihnout.
ata
také si myslím, že když ho pak noví majitelé budou chtít nechat očipovat (třeba z důvodu horší čitelnosti tetování), že to zas takový problém nebude.

Tony
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 13:15
- Nahlásit

pajda222
pokud je tetování čitelné, tak by to do toho června mělo stačit

pajda222
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 13:28
- Nahlásit

A jak je to s čerstvým tetováním, když se natetuje, tak to asi tak týden trvá, než se to ucho odrolí z té barvy. A když se bude tetovat a za tři dny si ho budou brát, tak to bude nečitelné. Jedině doufat, že je nikdo nezastaví.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání