| Autor |
Zpráva |
pajda222
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:27
- Nahlásit
Nevíte někdo, jestli jde vystavit euro pas bez toho, aby byl pes očipován? Jde o štěně s PP, které má tetování a jde na Slovensko. Tak to k tomu asi potřebuje ten modrý očkovák ne? No a někde jsem četl, že nelze vystavit bez čipování, tak teda nevim, jak to je? Poradíte? Dík.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:30
- Nahlásit
pajda222
mám jednu fenku tetovanou a s tím modrým pasem takže to určitě jde.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:32
- Nahlásit
Biluška
tak dík, to je super, už jsme se lekli, že budem muset čipovat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:35
- Nahlásit
pajda222
Tetování stačí, modrý očkovák je za hranicemi k ničemu, štěně musí pak vycestovat do konce června, protože od července možno jen s čipem. Pokud budou chtít na Slovensku pak dodatečně čipovat, aby mohli vzít psa přes hranice, bude to už s dříve vydaným pasem problematičtější.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:37
- Nahlásit
pajda222
proč nechcete čipovat? Mě to přijde vůči štěněti ohleduplnější než tetování. Navíc Maya má pravdu, později ho stejně budou muset načipovat a bude s tím mnohem víc papírování.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 14:25 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit
Klub tohoto plemene má tetování podmínkou. Štěně musí být tetované.
odjede v květnu, takže to do povinného čipování stihnou. A pochybuji, že by pejsek někdy cestoval za hranice.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 14:51
- Nahlásit
pajda222
Hele já sem se na to ptala veta a on mi řekl, že od 3. a teď nevim jesli června nebo července musí mít tetování, že to bude povinný do zahraničí pro všecky psy (do teď stačilo tetování) - takže vydání toho europasu je do 3.6. nebo 7. podmíněný jen tim tetováním a platným očkováním , ale od toho data už musí mít čipa.
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 16:20
- Nahlásit
http://www.svscr.cz/index.php?art=930
|
ata
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 12:27
- Nahlásit
Maya
Proč by mělo být problematický očipovat psa s dříve vydaným pasem? Já tak jednoho čipovala až ve 4 letech a druhýho se chystám tento týden. Pasy měly dřív než čip a žádný problém v tom teda nebyl. Pes se načipuje, do pasu se nalepí nálepka, vyplní se papíry a hotovo.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 12:51
- Nahlásit
Grin
pejsek by měl odejít v druhé polovině května, takže to by se do toho povinného čipování mělo stihnout.
ata
také si myslím, že když ho pak noví majitelé budou chtít nechat očipovat (třeba z důvodu horší čitelnosti tetování), že to zas takový problém nebude.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 13:15
- Nahlásit
pajda222
pokud je tetování čitelné, tak by to do toho června mělo stačit
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2011 13:28
- Nahlásit
A jak je to s čerstvým tetováním, když se natetuje, tak to asi tak týden trvá, než se to ucho odrolí z té barvy. A když se bude tetovat a za tři dny si ho budou brát, tak to bude nečitelné. Jedině doufat, že je nikdo nezastaví.
|