Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Orijen senior
Autor Zpráva
Lizzie
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 19:03
- Nahlásit

Dobrý den,
mám staršího pejska (9 let) momentálně krmeného granulemi Pro-Plan Senior, které se mi však nezdají úplně ideální i vzhledem k tomu, že je pejsek již párkrát vyzvracel. Uvažuji proto o změně, konkrétně mě zaujaly granule Orijen. Nemáte s nimi někdo zkušenosti? Údajně by měly být jedny z nejlepších, ale četla jsem na ně rozporuplné reakce kvůli vyššímu počtu bílkovin.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 19:38
- Nahlásit

Lizzie
Nemáte s nimi někdo zkušenosti? Údajně by měly být jedny z nejlepších, ale četla jsem na ně rozporuplné reakce kvůli vyššímu počtu bílkovin.

Mým psům Orijen svědčí, i starým.

četla jsem na ně rozporuplné reakce kvůli vyššímu počtu bílkovin.

To já taky, ale jen na úrovni diskuzí nebo nepodepsaných článků na netu.
Žádnou relevantní studii o škodlivosti vyššího počtu bílkovin v krmivu pro psy (zdravé) s uvedením autorů a pramenů jsem nenašla, ani v cizím jazyce.

Pokud na něj budete přecházet, opravdu na ně zvykejte psa postupně, aby neměl ze změny zažívací a střevní problémy.
U jiných granulí jsem to nedělala a psům to nevadilo, ale u Orijenu je přeci jenom jiný poměr živin, než u většiny ostatních.

Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 20:09 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Psíček

éééé já se nechci hádat, jestli šrot nebo maso, a jestli šrot je vždycky šrot anebo někdy třeba nee...

Hipík je na granulích skoro 17 let a je dobrej. Vůbec nic nenamítám proti Barfu, ale protože mým psům granule svědčí, nemám důvod ke změně.

Lizzie
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 19:25
- Nahlásit

konkrétně mě zaujaly granule Orijen.
Čímpak?

Procházela jsem pár diskuzí a zjistila, že je to jedno z mála krmiv, které získalo 6 hvězdiček a navíc už potřetí získalo titul "krmivo roku"
Nemáte s nimi někdo zkušenosti?
Mám, jsou úžasné, pejskovi děsně chutnají a bobky má po nich perfektně tvrdé!

Tak to je přesně to, co od granulek požaduji

Lizzie
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 19:31
- Nahlásit

četla jsem na ně rozporuplné reakce kvůli vyššímu počtu bílkovin.

To já taky, ale jen na úrovni diskuzí nebo nepodepsaných článků na netu.
Žádnou relevantní studii o škodlivosti vyššího počtu bílkovin v krmivu pro psy (zdravé) s uvedením autorů a pramenů jsem nenašla, ani v cizím jazyce.

Já si právě myslím, že bílkoviny by měly být spíš ku prospěchu, jenže mám trošku obavy z toho, aby nezatěžovaly ledviny, játra apod. (to jsem taky někde vyčetla). Veterinář mi v tom neporadí, jelikož propaguje krmivo typu Eukanuba a RC.Pokud na něj budete přecházet, opravdu na ně zvykejte psa postupně, aby neměl ze změny zažívací a střevní problémy.
U jiných granulí jsem to nedělala a psům to nevadilo, ale u Orijenu je přeci jenom jiný poměr živin, než u většiny ostatních.

Děkuji za radu, zkusím to tak a uvidíme. Snad je přijme v pohodě

Lizzie
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 19:34
- Nahlásit

Psíček
Je to přesně, jak píše HaTaR, akorát byhc pro jistotu doporučil co dva a půl dne dělat ultrazvuk a následně asi dvacet minut horského sluníčka
Omlouvám se, ale tohle jsem nějak jsem nepochopila

helps
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2011 20:35
- Nahlásit

Lizzie

Já si právě myslím, že bílkoviny by měly být spíš ku prospěchu, jenže mám trošku obavy z toho, aby nezatěžovaly ledviny, játra apod.

Nj.. Já sem zas četla, že zdravýmu psovi je to jedno a ten přebytek prostě odejde močí. Ono se zkrátka nedá říct, co je pro toho či onoho psa dobrý. Jedině vyzkoušet...

Omlouvám se, ale tohle jsem nějak jsem nepochopila

To je můj oblíbenec Psíček. Ale musíš si zvyknout na jeho styl. Něco ti tím chtěl naznačit )
On už totiž převibroval do jiné dimenze, jedna nejmenovaná osoba mi dokonce tvrdila, že je mrtvej Každopádně Psíček je s myšlením o úroveň, dvě, tři..... čtyři, pět ... výše než my ostatní

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 09:31
- Nahlásit

hodně bílkovin může být hlavně nebezpečný u štěnat, u dospělýho psa by to nemělo vadit, tak to zkus a uvidíš, jak mu to sedne.

Baysha
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 15:02
- Nahlásit

cernej caj
hodně bílkovin může být hlavně nebezpečný u štěnat
takže u štěňat je lepší hodně sacharidů?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání