| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Zář 2005 19:01
- Nahlásit
Dobrý den, můžete mi říct, jaké jsou obvykle podmínky úhrady za krytí - obvyklá cena, splatnost... Sepisuje se smlouva?Děkuji.
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 19:53
- Nahlásit
No je to rozdílné,venku se platí na dřevo-před krytím,pokud fenka nazabřezne další krytí zdarma,a u nás většinou až po prodeji štěnátek a cenu si každý majitel uvádí sám,většinou za každé zapsané štěně,ale jsou i tací,kteří chtějí i za každé narozené - což je hnus největší,a je to velmi nekorektní chování.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 20:25
- Nahlásit
elvira
Můžu se zeptat, jaký je rozdíl mezi narozeným a zapsaným štěnětem? To jako ty zapsaná mají PP? Myslela jsem, že všechna narozená mají PP
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 20:41
- Nahlásit
NO POKUD CHOVÁŠ NA PEJSCÍCH S pp,TAK ZAPSANÁ(NEMAJÍCÍ ZJEVNÉ VADY A ODCHYLKY) DOSTANOU PP, A TEN ZBYTEK BY BYL BEZ PP A ZA TY BY SE NEMĚLO PLATIT,ALE ZÁLEŽÍ NA CHOVATELI JAK SE DOMLUVÍ S MAJITELEM KRYCÍHO PSA.ALE VĚTŠINOU POKUD JE TO ŘÍZENÝ CHOV,TAK PP MAJÍ VŠECHNA ZDRAVÁ NORMÁLNÍ ŠTĚNÁTKA.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Zář 2005 21:43
- Nahlásit
Elviro, díky. Podle čeho se pak vypočítává cena krytí na štěně? Chápu to správně, že se násobí počtem štěňat, ale co dá ten základ za 1 štěně? Sepisuje se smlouva, nebo jsou chovatelé solidní a automaticky to uhradí? Předem se nevyplácí ani záloha?
A v tom zahraničí - pokud by mi fena nezabřezla, tak nepočítám, že bych tím psem chtěla krýt znovu (i když zdarma), to by mi ten poplatek nevrátili?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 21:46
- Nahlásit
elvira
Pozor PP dostanou i ty s vadou a jsou zapsany akorat maj o vade v PP zapis.
Terka
Rozdil mezi zapsanymi a narozenymi stenaty je v umrti stenat mezi porodem a tetovanim.
Jinak obvykla cena za kriti vetsinou odpovida priblizne cene jednoho stenete.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 08:04
- Nahlásit
Od kolikátého roku smí pes krýt???
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 08:27
- Nahlásit
Většinou od 18 měsíců, malá plemena možná dřív, to nevím.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 08:37
- Nahlásit
Ach jo,
takže zase: krycí poplatek je vždy stanoven dohodou mezi majitelem krycího psa a majitelem feny. Pokud přesně neznáme člověka-majitele psa, je lepší sjednat podmínky krytí písemně, vyvarujeme se případným potížím při nezabřeznutí či náhradním krytí. Cena obvyklá za krytí bývá zhruba cena štěňete. Jsou ovšem vyjímky, čím je pes lepší, má více zkoušek, titulů, má super rodiče, tím může jít cena nahoru. Ovšem cena je vždy smluvní. Také platební podmínk mohou být různé. vše je na dohodě. Pes s PP může krýt teprve tehdy, až splní podmínky pro zařazení do chovu, které si většinou stanovuje daný Klub. V tomto případě je dána minimální věková hranice+další podmínky pro uchovnění, jak např. absolvování výstavy s danou známkou, zkouška, nějaké zdravotní vyšetření, atd. Pokud pes není zařezen do seznamu chovných psů, jsou po něm štěňata bez PP, nelze s tím dodatečně čachrovat. Chovnost se vyznačuje do PP razítkem chovný pes a při krytí fney je vždy nutné si ověřit, jestli námi vybraný pes je skutečně chovný. Některé Kluby, teda aspoň náš každoročně zveřejňují seznamy chovných psů na netu i ve zpravodaji.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 08:46
- Nahlásit
já někde na netu našla i vzory různých typů smluv o krytí, ale bohužel jsem si to jen vytiskla (vybrala jen text, takže adresu stránek nevím...) JInak je určitě lepší (podle mě i když majitele feny známe) všechno se psat do smlouvy a stanovit předem podmínky, pak je jasno hned a nikdo se nemusí handrkovat.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 09:54
- Nahlásit
Tady jsou 2 vzory, co jsem našla na netu:
http://www.infoschnauzer.com/dokumenty_tisk/smlouva_o_kryti.doc
http://www.bichon-havanais.net/kryti.htm
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Led 2006 19:02
- Nahlásit
vlastním krycího psa a od jisté doby mám smlouvu za každé narozené štěně protože se našli i tací kteří řekli že se jim narodilo 6 štěnat a po měsíci volali že jim 3 uhynula/ to bylo v době když našli zájemce kteří si koupí psa bez pp/ na a tak zaplatili jen za ta 3 štěnátka ale během doby jsme dodatečně zjistili že jim žádná štěnátka neuhynula a byla vše v pořádku a bez vad ale prostě majitelé je prodali bez pp ani ty pp nenechaly vystavit protože klubu také nahlásili že štěnátka umřela tak co s takovým vychcánkem není jak se bránit a tak chci za každé narozené štěně které se dožije věku jednoho týdne
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Led 2006 13:52
- Nahlásit
Ahojte, můžete mi poradit u krytí jorkšírského teriera bez PP kolik mám cca zaplatit paničce krycího pejska ? Podotýkám, že ani jedna strana s tím nemá zkušenosti. Pejsek kryje poprvé a fenečka ještě neměla štěňátka. Ptám se na obvyklou orientační cenu v takovém případě. Děkuji, Eva a Amálka
|
evina
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 14:03
- Nahlásit
Já osobně nemyslím,že by byla dobrá kombinace fena prvorodička+pes kryjící poprvé.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 14:04
- Nahlásit
evina
....a k tomu bez PP
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Led 2006 15:43
- Nahlásit
Ahoj evino, v čem myslíš, že by mohl být problém ? Každopádně už se stalo, ale samozřejmě se to nemuselo podařit a fenečka štěňátka mít nemusí. A ještě k tobě Ketrin, já také zastávám názor, že pejsci bez PP by se množit neměli a jorkové pokud vím nemívají početné vrhy. Tři ze štěňátek zůstávají v naší rodině . Zastávám také názor, i když už je VĚDECKY vyvrácený, že fenečka by měla porodit aspoň jednou v životě. U té naší to bude poprvé a naposledy a tím to končí. Pro peníze to rozhodně nedělám !!!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 16:06
- Nahlásit
Anonymní
Se hned nerozciluj. V pohode. Ja taky nejsem priznivec jakychkoliv psu bez PP - ale tvuj dotaz znel - Ahojte, můžete mi poradit u krytí jorkšírského teriera bez PP kolik mám cca zaplatit paničce krycího pejska ?
Resila bych to tak, ze pokud se fence stenata narodi, tak se domluvte, a at si majitel pejska rekne sumu za kazde narozene a prezivsi stene (placnu - treba 700,- Kc za kazdy stene - pak je vysledna cena za kryti umerna poctu potomku) nebo mu nabidni cenu za jedno stene, za kterou budes pak svoje mimi prodavat...
A hlavne doufam, ze najdes spravny panicky pro stenata, ktery uz treba svy bezpapiracky dale rozmnozovat nebudou chtit...
evina
Uz jsem zazila psa panice a fenu "pannu" pri kryti a nebyl sebemensi problem, vsechno je individualni...
|