| Autor |
Zpráva |
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2011 21:05
- Nahlásit
ahoj, neměl byste někdo vzor smlouvy o krytí a neposlal? díky moc...
mail pod jménem...
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2011 23:19 - Změnil/a: staropramen
- Nahlásit
Je to tak těžké? google.com - hledaný výraz=vzor smlouvy o krytí - http://www.moraviacatclub.eu/dokumenty/smlouvaokry ti.doc , http://www.praegredior.com/smlouva_kryti.doc
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 13:56
- Nahlásit
Lucie od Arta
Můžu se zeptat na důvod, proč chcete krytí ošetřit ještě smlouvou?
Však přece vyplňujete krycí list, který se odesílá na klub a dále knihu krytí psa. Oboje v podstatě funguje, jako smlouva o krytí. Na krycím listu bývá i místo pro poznámky a je zde kolonka poplatek za krytí, které můžete a také nemusíte vyplňovat. Pokud je vyplníte a do poznámek napíšete evet. specifika vašeho konkrétního krytí, pak není potřeba ještě sepisovat smlouvu.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 14:16
- Nahlásit
staropramen
díky, já googlila a nedogooglila...
Eldoguero
protože chci ošetřit ještě další věci - splatnost poplatku, přednostní odběr štěněte atd
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 14:21
- Nahlásit
Eldoguero
Krycí smlouva je dobrá věc, často ji chtějí obě strany jako zajištění všeho okolo, nejde přeci jen o datum krytí a posvěcení klubem. Nehledě na to, že klub nemusí znát veškeré úmluvy těch dvou stran
Lucie od Arta
já jsem našla tohle URL
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 14:22
- Nahlásit
Lucie od Arta
Kromě věcí okolo poplatku si ještě nechávám ve smlouvě stvrdit, že mám právo vrh ve věku okolo 6-7 týdnů navštívit a že noví majitelé štěňat dostanou na mě kontakt.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2011 14:23
- Nahlásit
Eldoguero
Ale na právní vymahatelnost musí být smlouva nebo ne? Pokud se neplatí hned při krytí, ale až po zapsání štěńat, tak mi to bez smlouvy připadá dost risknatní.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2011 22:02
- Nahlásit
Ano, v případě, že nechcete,aby klub znal podrobnosti krytí a myslíte si, že ústní dohoda by zde nemusela platit, pak ano, nic jiného než krytí ještě smluvně ošetřit nezbývá.
Ale přesto pes má přece knihu krytí, do které lze podobné věci zanést a tuto klubu nevracíte, takže i toto je varianta.
Ketrin1
Tohle mi přijde jako naprosto automatické a předpokládám, že pokud to není krytí zahraniční, pak bude chtít majitel krycího psa potomky po svém psu vidět. Majitel feny by mu v tom neměl bránit, není proto přeci důvod. Kontrolu vrhu v tomto věku také musíte pustit ke štěňatům.
Maya
V jistých případech ano, to máš pravdu, ale i to lze zapsat do krycího listu, kde je naopak zveřejnění této informace pro klub pozitivem.
|