Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Euthyrox a nežádoucí účinky?
Autor Zpráva
Indy
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2010 10:56
- Nahlásit

Máte prosím někdo zkušenost s lékem Euthyrox 100 podávaným na sníženou funkci štítné žlázy?
Veterinářka mě trochu vystrašila, že se u některých psů může vyskytnout agresivita. Je to možné? A pokud ano, po jak dlouhé době podávání?
Mám Chesapeaka, 2,5 roku, snížená fce štítnice (hodnota 14, ideál je prý 5). Bereme 2 x denně 1 tabletu, po 14 dnech mám navýšit na 2 x denně 1,5 tbl.
Jde mi o to, kdy by se mohly případně projevit agresivní sklony, a kdy si už můžu oddychnout, že toto nás minulo?

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2010 12:12
- Nahlásit

Indy
jako že by byl Indián ještě větší zabiják? Potkala jsem onehdá Bartíkovi, Bartík má tři díry v krku, už je celkem dobrej, jen preventivně startuje po všem, co se hne...
Jinak ti neporadím - jen ta má kámoška s taky Indiánem má psa se sníženou funkcí štítky, můžu ti na ní dát maila.

Markét
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2010 12:34
- Nahlásit

Indy
No, ono když si přečteš příbalový leták u jakýchkoli lidských medikamentů, tak ti z vyjmenovaných možných nežádoucích účinků jde taky hlava kolem.
Mám desetiletou čubinku společenského plemene, která je na stovce Euthyroxu/den už přes rok a veterinář nás vůbec nevaroval! Tak asi budu čekat, kdy se z toho mírumilovného tvorečka vyloupne lítá saň

Indy
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2010 13:11
- Nahlásit

Lucie od Arta
Cože? Fakt tři díry? To mě moc mrzí. Kdybys je potkala, tak mi prosím na ně vem kontakt, domluvím se s nimi.

Markét
Díky, tak snad to bude OK. Zatím je hejzlík jen akčnější a veselejší... tak snad to bude všechno

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2010 21:06
- Nahlásit

Indy
a jak je to s agresivitou u lidi? asi teda sem hodne agresivni... vrrrrr

jinak pes rodicu euthyrox bral, i kdyz teda mensi davku, nevim presne kolik, ale agresivita se u nej nikdy neprojevila

Tony
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2010 21:21
- Nahlásit

cernej caj Taky mě napadlo sem napsat, že u mne se agresivita zatím neprojevila...
Ale jinak neporadím .
Ale pokud se jedná o pohodového a vyrovnaného psa, tak bych se asi tolik nebála.

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2010 23:31
- Nahlásit

jéje já zase teda konečně pochopila odkud se bere moje agresivita

ajunka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 14:29
- Nahlásit

ethyrox bere čubinka už dobře tři roky možná 4 250 deně 5 tablet a agresivní není ani omylem.
ani dkyž sem na to psala bakalářku žádný veterinář tuhle variantu nežádoucích učinků nikdy nezmínil

Baysha
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2010 15:16
- Nahlásit

Jedině mě snad napadá zcela laickou úvahou:
Kdyby měl pes agresivní povahu už předtím, ale neprojevovalo se to, protože byl utlumenej hypotyreózou... jakmile se hladina hormonů štítnice znormalizuje, pes "obživne" a agresivita může vyplavat na povrch

Indy
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 22:53
- Nahlásit

Baysha
máš pravdu - to bude asi ono. Zatím se agrese neprojevuje. Naopak, připadá mi vyrovnanější (buď je to léky nebo odeznívající pubertou). Sice si zase chtěl ulovit jednoho bígla, ale za to nemohl. Jen co nás totiž pán s bíglem uviděl, to nebohé zvíře na vodítku roztočil kolem sebe a pro Indiánka to byla děsně bezvadná hra. Prostě - pokud nás někdy potkáte, nedělejte svému psovi kolotoč ani jojo, to Indíska šíleně rajcuje! Díky!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání