Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Spravny vek....?
Autor Zpráva
joll25
Člen
# Zasláno: 9 Led 2005 14:18
- Nahlásit

Myslite si,ze bude vhodne dat fenu NO /v lete-bude mat cca 1rok 8mesiacov/ nakryt psom vo veku 1 roka?viete stale som si nie ista,ci ano. neni to skoro? ....

nefer
Člen
# Zasláno: 10 Led 2005 08:44
- Nahlásit

Nejjednodušší je se podívat na stránky klubu chovatelů NO a přečíst si něco k bonitaci a krytí. Určitě tam najdeš vhodný věk a také vyšetření, která by měl NO mít. Psi s PP se tím řídit musí (a majitelé moc dobře vědí proč). Takže by to určitě neuškodilo ani člověku, který nemá chovnou fenu a chce ji připustit.....

Anonymní
# Zasláno: 24 Úno 2005 15:21
- Nahlásit

Přečti si Chovatelský řád na www.ceskyklub-no.cz, psi min. 2 roky, feny 20 měsíců. K tvému dotazu:zřejmě se jedná o psy bez PP, použití takhle mladého psa není vhodné. Vzhledem k tomu, že pes je nezkušený a fena bude kryta také poprvé, se při krytí mohou vyskytnout problémy. Doporučuji u feny tak 2 roky a zkušeného osvědčeného psa (tzn. který kryje a jsou po něm odchovaná štěňata).

Anonymní
# Zasláno: 25 Úno 2005 10:42
- Nahlásit

Anonymní
No, já mám doma psa, kterej je po mladé feně a "nezkušeným" psovi... ovšem "vzniklo" to omylem...

Anonymní
# Zasláno: 25 Úno 2005 14:33
- Nahlásit

Já bych taky doporučovala počkat. Mám malé plemeno a feny nenechávám krýt dříve než ve 2,5 letech. Velká plemena dospívají déle, tím spíš bych počkala. Nejméně do 3 let věku, i když chovatelský řád umožňuje dřívější krytí.

niniel
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2005 13:16
- Nahlásit

Ono se staci kouknout na chovatelske stanice, kde maji chovne feny, ktere jim zemreli. Vetsina zila o az pet let mene nez psi nebo i "normalni" feny, ktere meli stenata treba dvakrat. Takze urcite s tim nespechejte, navic psu je neskutecne moc, takze si i rozmyslete, jestli chcete jeste pridavat zrovna NO. Pokud mate fenu nebo toho psa bez PP, tak to vubec nedelejte.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání