Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / plot kolem zahrádky...
Autor Zpráva
123helik
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2010 13:23
- Nahlásit

ahoj všem,
jelikož se válím na neschopence, rozhodli jsme se alespoň zvednout plot kolem zahrádky. Momentálně je totiž cca 70cm vysoký, takže trošku nevyhovující pro NO Dája totiž občas chce spát venku místo v bytě, což bych jí ráda umožnila, ale kvůli tomu nízkému plotu to zatím nechci riskovat. Takže dotaz č. 1 - jak vysoký plot máme kolem zahrádky dělat? Uvažovala jsem, že by mělo stačit 150cm, co vy na to?
a dotaz č. 2 - nebude mít Dája nějaké zdravotní problémy, když je zvyklá být téměř každou noc v bytě (i když na chatě spala dobrovolně venku celý týden) a teď by občas spala venku? Venku by spala jen za předpokladu, že by se jí chtělo, ne že by tam byla neustále...
díky...

staropramen
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2010 13:59
- Nahlásit

Já bych udělal aspoň tři metry a navrch obehnat ostnatým drátem

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2010 16:09 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

123helik
Cir tak občas spává a problémy s tím nemá, je to taky NO
A plot bych udělala tak 150 minimálně

miisha
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2010 19:11
- Nahlásit

123helik
je uplne jedno jak vysoky, kdyz to bude chtit preskocit, tak preskoci i 2 metry. My mame na urcitych mistech 140 cm a mam NO. Spis kdyz na to hupsne a opre se, tak aby se to neprolomilo

123helik
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2010 06:55
- Nahlásit

díky za rady...

budeme nakonec dělat 180cm vysoký - kvůli pojištění psa i pozemku. Čubina je na cizí lidi docela dost nepříjemná a kamarád právník mi poradil, že kdyby nám někdy přišel zloděj, tak ze zákona musí být plot nejméně 180cm vysoký a označený cedulemi, že na něm hlídá pes. Že jinak bych mohla mít problém - prý by mě mohl zažalovat i ten zloděj, že ho náš pes pokousal a ublížil mu.

kachna_
díky - občas ji teda venku nechám...

TomášW
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2010 07:40
- Nahlásit

123helik
Já mám kotec z pletiva a pes to přeleze...některý se zas podhrabe...pro mě ideální plot je se zídkou a udělaný ze svislých tyček/trubek

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2010 08:10
- Nahlásit

123helik
díky - občas ji teda venku nechám...
jenom to chce dostatečně zateplit místo kde leží + na zimu asi boudu

impact
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2010 10:38
- Nahlásit

123helik
Pokud myslíš, že by to moh přelejzat, doporučuju ho rovnou udělat vyšší a horních 20-30cm naklopit dovnitř.

123helik
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2010 10:58
- Nahlásit

impact
no, zatím se nám podařilo jí zakázat i ten nízký plot - prostě ví, že na plot se neleze, tak snad to samé se jí vysvětlí i s velkým plotem... každopádně díky za tip určitě radši uděláme tohle...

LucieS
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2010 21:21
- Nahlásit

Jak říká máma, já a Krejčíř máme nejlíp zabezpečený barák široko daleko . Každopádně sloupek v rohu má jen 150 cm a před opevněním to bylo slabé místo ve chvíli, kdy šel kolem čoklid, se kterým se ňuňánek nemusí. Naštěstí jsem v tu chvíli byla doma, br.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání