Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Drkotání zubama
Autor Zpráva
Nexxi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 20:03
- Nahlásit

Dobrý den, mám fenku, kříženec ohaře, která je od jara v kotci, má zateplenou boudu, vystlanou slámou a starými kusy oblečení. Poslední dobou, když ji jdu vypustit ven, tak jakoby drkotá zuby. Je to jen psí zlozvyk, nebo jí něco je?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 20:10
- Nahlásit

Nexxi
Moje to dělá a celá se třepe. I doma. A umí to i na povel: "ukaž zimu". Dělá to, protože je nervozní a taky že chce upoutat pozornost, jaký je chudáček.
To ta moje. Ale nemusí to být obecné.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 20:48
- Nahlásit

Nexxi
Kusy obleceni vyrad z boudy, akorat se v tom drzi plisne a vlhkost, slama postaci, samozrejme menena a ne, ze ma od jara tu samou? (ono letos snad jaro ani nebylo). Pokud drkoce zubama - nejlip fene zmerit teplotu a pokud by byla prilis nizka ci prilis vysoka, tak za vetem, ne? Ptat se tady, jestli neco fene je, kdyz ji mas na ocich ty..

Nexxi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 20:57
- Nahlásit

To Fifi, fenule je neskutečně hyperaktivní, teplotu jsem jí neměřila. ale můžu to zkusit. ale na chování, temperamentu a radosti ze života se nic nezměnilo. jinak, ty hadry jí průběžně měním, protože ona je vždycky rozškube. slámu jí dáváme pravidelně novou

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 20:58
- Nahlásit

Psíček
Se má zeptat tý feny jo?
No to by byl ideal, treba by se to dozvedel/a zadavatel/ka rychleji, nez dotazem po netu.
A priznavam - uzavrenou pyometru sem u stary cuby nepoznala, protoze nedala doposledka nic najevo (navic to byl prvni pripad v mym zivote), ba naopak se hrdopysila ve smecce a nedala najevo, ze ji neco je. Az kdyz ji prave ty zuby drkotaly a mela sepsi a byla podchlazena, cili kdyz uz to prestala sama ovladat a projevil se organismus i pres jeji vuli - tak se jelo k vet a za minutu 12 operaci. A to ji nemam v kotci, je to psice postelova - a stejnak sem prd poznala.

bilksa
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 21:08
- Nahlásit

Nexxi
Moje fena to dělá taky. Je dost hyperaktivní a dělá to, když se dlouho nic neděje.... Nejvíc na honu, když padají rány a nic nepadá - celá se rozklepe a začne drkotat zubama. Jakmile padne kachna, je po klepání.

Nexxi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 21:10
- Nahlásit

to bilksa - právě, ta moje pak přestane. ale drkotá zubama když vyleze v kotci. že by drkotala během dne, to vůbec. nebo během procházky, vždycky když vyleze z boudy

bilksa
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 22:07 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit

Nexxi
U nás je to evidentně z toho, jak se vynervačí... Nejsem odborník, ale myslím si, že tady bude stejný problém... Prostě se těší, co se bude dít.

LucieS
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2010 08:02
- Nahlásit

Nervy, stres...
Na to musíš přijít sama, co se s ní děje. Ale má to nějakou spojitost s kotcem a tím vypuštěním, s tebou.

Radecha
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2010 09:48
- Nahlásit

Jo, jsou to "nekompenzované nervy". Ale (třeba u mojí feny) takový ty "emocionální" nervy, kdy se pes na něco/někam strašlivě těší a zároveň se snaží ovládat... Pro lepší srozumitelnost raději příklad - neudělá to třeba na obraně, kde se sice strašně těší a má to ráda, ale kde může napětí kompenzovat štěkáním, táhnutím, zmítáním se atd. Ale udělala by to třeba v situaci, kdy by byla hrozně natěšená na něco, nebo by viděla, že se něco "důležitýho děje" - třeba bychom naložili auto a druhýho psa a ona by musela bejt v odložení a sledovat to (jen příklad). Je to kříženec ohaře, je hodně citlivá a než jsem trochu pochopila, jak s ní zacházet (začínala jsem kontrastem...), tak to dělala i při neadekvátním podnětu z mé strany, třeba přísnějším okřiknutí.

Nexxi
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2010 21:39
- Nahlásit

Tak jsem ted fenuli pár dní intenzivně pozorovala a zjistila jsem, že je to celé zřejmě z granulí. Došly nám a shodou okolností v den zadání mého dotazu jsme první den dali uplně jiné granule (které se mi sice složením vůbec nelíbí) nicméně, od té doby fenule vůbec zubama nedrkotá, neklepe se nic. třeba je to jen shoda náhod

rain
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2010 07:37
- Nahlásit

Psíček
A jaké rasy je brit? Ať nemám kříženečky...

bilksa
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2010 08:04
- Nahlásit

Radecha
Tak to je přesně, jak když popisuješ moji feňuli. Taky mi dlouho trvalo, než jsem přišla "jak na ní". Vůbec nemůžu zvíšit hlas.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání