| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 21:45
- Nahlásit
V tradičním termínu 28.10. (státní svátek) se v Libštátě v Podkrkonoší koná 5.ročník OVVR pod záštitou Retriever klubu CZ, propozice jsou vyvěšeny na webu RK CZ:
www.retriever-klub.cz
Uzávěrka 30.9.2010.
Kromě toho se v sobotu 9.10. bude konat pro zájemce trénink pod vedením zkušených vůdců. Hlásit se můžete na tel. 724 251 326.
Přijeďte strávit příjemný den v pěkné podhorské honitbě a ve společnosti příznivců lovecké kynologie a myslivosti.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 10:21
- Nahlásit
Může se loveckých zkoušek zůčastnit i služební plemeno, nebo to je jen pro lovecká plemena?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 10:26 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
pajda222
OVVR - ověření vrozených vloh retrieverů - takže jen pro retrievery.
Jinak obecně se zkoušek lovecké upotřebitelnosti může zúčastnit pouze lovecké plemeno s PP, uznané FCI
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 10:41
- Nahlásit
jana33
A dá se zúčastnit neoficiálně? Jen že by mi někdo napsal na mastný papír body?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 10:42 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Mucholabka
Ne. Je to čistě retrívří záležitost.
a nejsou to lovecké zkoušky, ale ověření vloh.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 10:47
- Nahlásit
Ketrin
Hm, že to ty vaše kluby celkově tak řeší, chtěla jsem udělat u boxerů VZ a to mi zatrhli protože nejsem fci plemeno...nechápu důvod.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 10:50
- Nahlásit
Mucholabka
A proč s picbumem ověřovat retrívří vlohy?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 10:55
- Nahlásit
jana33
dík
Mucholabka
tohle je v podstatě bonitace - jedna z podmínek k uchovnění.
A začíná se disciplínou Povaha - psi jsou nastoupení v řadě a každý okolo té řady projde tak těsně, že se psi dostávají do kontaktu. Nesmějí zavrčet ani vystartovat. Totéž i nadále po celou dobu zkoušek. Takže s pitbulem, no nevim... Můžete se realizovat ve služebním výcviku, ne?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 10:59
- Nahlásit
jana33
Proč ne, plavouu rádi, loví rádi, aportují...pro zajímavost
Ketrin
Nesmějí zavrčet ani vystartovat.
zas tak strašné hovada to nejsou. Právě třeba i proot by mě to zajímalo...taková malá prezentace co ti psi zvládnou nebo naopak třeba nezvládnou.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 11:18
- Nahlásit
Mucholabka
Nedovedu si představit nic k retrívrům protikladnějšího (měkká morda atd...) a párkrát jsem zažila, jak mi takový pes (samec) dost hustě šel po feně, která si ho nevšímala.
Bohužel, žádná taková prezentace nepřipadá v úvahu, klubová akce má svá jasná pravidla a ani na ten neoficiální trénink si nic takového nemůžu dovolit, nic ve zlém.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 11:57
- Nahlásit
Já se nedivím že lidi s pitama nechtějí chodit mezi ostatní lidi.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 10:22
- Nahlásit
To není o diskriminaci pitů. Ale pravidla zní jasně, loveckých zkoušek se může zůčastnit pouze pes loveckého plemene, uznaného FCI s platným průkazem původu (také FCI), plemen skupiny 3, 4, 6, 7 a některých plemena ze skupiny 5 (např. lajky). Týká se i OVVR, ty jsou navíc otevřeny pouze pro plemena retrívrů, jak již název napovídá. Pitbul není plemeno uznané FCI (boxer patří do skupiny 2. tedy molossi atd. a opravdu to není lovecké plemeno).
Není potřeba cítit se dotčeně, co mám říkat já, mám AD, ve standardu psáno: lovecký pes na velkou zvěř, a když jsem chtěla na BZ, tak se mě paní na ČMMJ bez nadsázky zeptala jestli v tý Argentině lovily slony Bohužel jde o komunikační problém mezi dvěma střešními organizacemi.
Ovšem dokud nebude pitbulteriér oficiálně uznám FCI, tak máte prostě smůlu, lada, že by dostal výjimku, jako paterdelteriér, který také není uznám FCI. Jenže to by musel vzniknout nějaký tlak ze strany klubu chovatelů pitů na ČMMJ. Osobně si myslím, že to nemá moc šancí na úspěch, ale klidně to zkuste. Mimochodem hodně trpělivosti při hovorech s dámamy na ČMMJ, budete ji potřebovat
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 10:57
- Nahlásit
Eldoguero
Ale pravidla zní jasně, loveckých zkoušek se může zůčastnit pouze pes loveckého plemene, uznaného FCI s platným průkazem původu
otázka zněla zda se můžu neoficiálně účastnit, nemám si dál s takovými organizacemi co říct, buď jim jde o psy nebo o byrokracii.
Ovšem dokud nebude pitbulteriér oficiálně uznám FCI
nemáme zájem nechceme dopadnout jako ostatní FCI plemena.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:15
- Nahlásit
Nelze se podobných akcí účastnit ani neofiko. Jak známo myslivci a záchranáři jsou tak trochu asociální a co se ČMMJ týká, pak jim zcela jistě o psy nejde
Mucholabka
nemáme zájem nechceme dopadnout jako ostatní FCI plemena.
??? nemám tucha co tímhle myslíte
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:24
- Nahlásit
Eldoguero
Patíci taky nemůžou na zkoušky lovecké upotřebitelnosti
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:30
- Nahlásit
jana33
Ale na honech na KO jsou využíváni často a pracují dobře.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:34
- Nahlásit
Eldoguero
??? nemám tucha co tímhle myslíte
chov výkon x exteriér x zdraví
viz proměna atleta
v něco co sotva leze
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:34
- Nahlásit
Paterdeli můžou na příslušné lovecké zkoušky (ne na OVVR - tam jen retrívři) a můžou tudíž i na myslivecké akce jako jsou hony, naháňky, dohledávky a dosledy střelené a postřelené zvěře. A t i přesto, že nejsou uznáni FCI (zatím), protože dostali od naší ČMMJ výjimku.
Nejčastěji se patíci účastní zkoušek z norování a barvářských zkoušek, tak jako většina teriérů.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:36
- Nahlásit
Eldoguero
Nemůže. Věř mi,že jich mám v okolí dost a zároveň dostt myslivců,kteří si jej chtěli pořídit,ale právě kvůli tomuto se nakonec rozhodli pořídit jiného teriéra
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:37
- Nahlásit
Zuzana T
Jaký KO? jestli jsi chtěla napsat patíci,tak jasně,že se využívaj,není důvod je nevyužívat
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:38
- Nahlásit
jana33
KO jako Konopiště
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:44
- Nahlásit
Zuzana T
že já blbec to nepochopila
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:49
- Nahlásit
No vzhledem k tomu, že jich taky pár znám, tak bychom asi mohly polemizovat. Myslivost už pár let provozujeme já, můj přítel a někteří naši psi taky. Patíci dostali výjimku, pokud vám někdy někdo tvrdil něco jiného a věřím, že tvrdil - mě totiž taky, tak vám lhal. Můj skorotchán dělá velšteriéry skoro 30 let, před časem zrovna vyprávěl o patovi na norovačkách, i když je fakt, že v praxi je pak v podstatě nevidíte. Na druhou stranu řekněme "neoficiální" mysliveckou praxi praktikuje mraky psů bez zkoušek, dokonce i bez PP a znám i jednu kříženku a středního knírače, který jsou na honu pomalu potřebnější než některý lovecký psi. Naše AD taky chodila na naháňky, i když tam vlastně ofiko nebyla
A ano, jsou to nízkonozí teriéři s potřebnými vlastnostmi, takže opravdu není důvod je nepoužívat. AD mají také potřebné vlastnosti k lovu černé zvěře a další a "nikoho" to nezajímá, takže logiku bych v tom nehledala
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:58
- Nahlásit
Eldoguero
Ano,paní Vladimíra Tichá a všichni myslivci a chovatelé patů,co znám
Dobrý den, chci se zeptat, zdali nevíte, jestli se pohnula nějaká jednání ohledně Patterdale teriérů. Budou moci být někdy lovecky upotřebitelní? Vím, že se musí otevřít zákon. A jaký na to máte názor? Děkuji za odpověď.
Tazatel:
Odpověď:
Dobrý den, v otázce lovecké upotřebitelnosti patterdale teriérů nedošlo k žádné změně. Pokud se ptáte na můj názor, je stále stejný. „Jedno slovo v Zákoně o myslivosti zabraňuje oficiálnímu využívání jednoho z nejlepších plemen teriérů a to přesto, že FCI, na které se Zákon o myslivosti odvolává, proti účasti patterdalů na zkouškách žádné námitky nemá.“
Pati nemůžou dostat výjimku,protože by to bylo protizákonné. Že když se k nám pati začali vozit,pár let je na zkoušky brali,je jiná věc,pak přišel striktní zákaz. Dokud bude v zákoně uvedeno,že zkoušek se smí účastnit pouze "uznaná" plemena.....,tak žádná výjmka nic nezmění.
Btw po našich bezpapírácích taky touží hodně sdružení v okolí a většinou musíme vybírat,kam půjdeme,protože jsou hony ve stejném termínu
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:07
- Nahlásit
Eldoguero
JJ já znám i jednoho beaucerona,který slídí ostošest.Myslím,že pes jakékoli rasy i voříšek s pevnou povahou se dá na lovečáka předělat .
Ale já znám patíků na honech na drobnou docela dost,jsou vytrvalí a rychlí,takže se osvědčili.Je fakt,že pro ně není problém strhnou srnu a když je jim nějaký psí samec i třikrát tak velký nesympatický,tak se na něj klíďo vrhne a nechce se pustit.Vypadají jako něžná štěňátka,ale jsou to drsoňové.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:10
- Nahlásit
Zuzana T
známý byl s mojim odchovem na černou a byli velmi spokojeni všichni včetně psa. Ovšem nikde nikdo nic neví
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:13
- Nahlásit
Tak ti psi co znám jsou asi imaginární , to se někdy stává Výjimka za zákona je možná, pokud totiž bude schválena, pak logicky přestává být protizákonná. Už pár let se např. ve světě debatuje o tom, že by mohlo dojít k přeřazení AD ze 2.skupina FCI do 6. a u nás se o tom "nic neví". Komunikace s některými institucemi je skoro stejně výživná, jako některé debaty na tomto foru (teď nemám na mysli tuto).
Jedním argumentem proti prý je název "doga", to je prý nepřekonatelný problém a tomu už se fakt jde snad jedině zasmát.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:16
- Nahlásit
Mucholabka
Občas potkávámn na venčení fenu Catahoula / snad je to napsané správně/ ta chodí na hony normálně,ale jen u jejich sdružení - také nemůže na zkoušky.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:17
- Nahlásit
Zuzana T
on tam byl jako že tam ani nebyl
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:17
- Nahlásit
Eldoguero
Viděla jsem video o lovu divokých prasat s využitím AD - mají tedy srdce,já bych se po.... strachy.
|