| Autor |
Zpráva |
Andushka
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 20:22
- Nahlásit
Ahojky. Kámoška si pořídila do smečky 2 anglických pointů (Charli - 9 let, Julča - 5 let...má ji od ledna) útulkového jack russela...včera....a oni ti starousedlíci ho nějak nechtějí přijmout mezi sebe...takže zatím jsou separé...můžete poradit, jaké kroky zvolit, aby to nedopadlo rvačkou?...Julča je docela vůdčí, Charli má potřebu nyní osobního ochránce. Díky za tipy na sbližující lekce .
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 20:35
- Nahlásit
Andushka
seznámení by mělo proběhnout na netrální půdě, třeba někde na poli, kde to domácí psi neznají a v přítomnosti nového psíka dávat odměny a chovat se normálně ne hystericky a ubojeně, protože psi vycítí, že se bojí nebo má obavy majitel a mají pocit, že to musí řešit sami, taky by bylo dobrý, kdyby pointeři znali povely základní poslušnosti,aby v přítomnosti dalšího psa věděli co mají dělat, protože jsou sami nejistí a když budou dostávat povely které znají tak je to psychicky podrží.
nebo u mě to vždy se začleňováním pomohlo.
|
Andushka
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 20:56
- Nahlásit
No, docela poslouchají...jen když Julča hárala, a francouzská buldočka měla tendence ji oňuflávat, dopadlo to zakousnutím se - naštěstí jen do obojku, každopádně odtrhnutí bylo náročné, prostě nepustila ani zanic...jelikož to bylo nedávno, docela máme strach, protože mališ (je dvouletý z útulku) se přiblížil a výraz feňule prý začal být podobný...čili roztržce bylo včas zažehnáno.
Každopádně tohle budeme zkoušet...ještě něco někoho napadne?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 20:59
- Nahlásit
Andushka
nahubky. a kdyz si spolu nesednou, tak jack rasla vratit.
|
Andushka
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 21:02
- Nahlásit
Náhubky jsem kamarádce doporučovala...
....dneska neměla čas, ale zítra to určitě půjde vyzkoušet. Snad to bude v klidu. Normálně chodíme se 4 psy...jsou v klidu - jen pokud vytáhneme svačiny na horách, po chvilce začne mela, ale na zakřičení jdou od sebe.
Tak snad ti dva domácí přijmou i menšího kámoše.
|
Andushka
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 21:22
- Nahlásit
Jak dlouho tomu dát?...zhruba 3 týdny?
Náš hafoší kříženec bojového plemene si na buldočí kamarádku taky zvykal, několikrát po ní vyjel...teď si spolu už po 3 měsícem hrají, ale ležet vedle sebe, toho se asi nikdy nedočkáme.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 21:29
- Nahlásit
já náhubky nedávala jen KAO a měla ho 1den,ale mám psy dost vycepované.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 21:32 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Andushka
Ahoj. Mohu se zeptat, ze kterého útulku ho má a jestli by nebylo foto? Trochu se vrtám v russellech v nouzi, tak jsem zvědavá.
Edit: Vy jste z Ostravy? Není to ten Jack z útulku MP Ostrava? Hej dnes jsem si o něj napsala... Kdyby to nevyšlo, ať ho nevrací. Mám zájem... Nebo, prosím, ať to neřešíme takhle. Nemůžeš mi dát na kámošku mejl? Zajímalo by mne to blíže. Děkuji.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 21:38
- Nahlásit
impact
Trochu se vrtám v russellech v nouzi,
OT - Nevim, esli to spravujes ty, ale http://www.dasenka.unas.cz/pejsci.html Buráčka do krizencu tedy nelze pridat? - je moc malo "russel" ?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 21:39
- Nahlásit
Fifi
Tož to mi, po pravdě, přijde, že to kolem russella ani neprošlo.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 21:40
- Nahlásit
Fifi
az budu velky, poridim si pejska, jako je buracek
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 21:43
- Nahlásit
impact
po pravdě, přijde, že to kolem russella ani neprošlo.
Nu dobra. Sem myslela, ze kdyz krizenec, hruba srst a velikostne obdobnej a tretim rokem v utulku, ze by mu pomohlo ho hodit na rasly v nouzi. Nic, no, flaknu ho aspon na terose. Konec OT.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 21:47
- Nahlásit
Andushka
Určitě bych je seznamovala někde venku a hlavně po jednom. Jakmile budou oba pointři spolu, je to smečka a stačí náznak jednoho, aby ten druhý do toho šel taky.
Až bude ok s každým zvlášť, může teprv pokračovat dál.
|
Andushka
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 21:50
- Nahlásit
Ne, ne - je z Orlové, mrkni se na stránky...je tam uveden jako dvouletý Jack .
|
Andushka
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 21:54 - Změnil/a: Andushka
- Nahlásit
http://utulek-orlova.wbs.cz/Nabidka-psu.html
Ještě ho neodmázli
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 21:58
- Nahlásit
Andushka
Ten je náááádherný. Jaktože mi unikl?
No, jak už tady padlo. Seznamovat je hlavně venku. Jakýkoliv náznak agrese z kterékoliv strany ihned přísně zakazovat. Nechat každýmu psovi svůj flek doma, kde ho nebudou moci otravovat ti druzí. A i jak řekla Lucie - chodit venku na střídačku s velkýma. Ať nechodí celá smečka dokupy. V době nepřítomnosti člověka oddělovat, ať se nestane něco zlého.
A jinak nabídka na umístění platí. Kdyby to nevyšlo.. Klidně ho vezmem sem a zkusíme mu najít nějakou rodinu. Znám docela dost russellářů.
|
Andushka
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 22:04
- Nahlásit
Smích :-D - no protože jsem ho objevila hned, když aktualizovali stránku, ráno se volalo a odpo byl doma .
Jinak dík za nabídku...je domluveno, že by se mohl vrátit, kdyby to nevyšlo...případně by se dal inzerát na darování...i dcera, která si ho vysnila, byla včera zaskočena nevstřícnou reakcí hafošů a sama usoudila, že pokud to nepůjde, bude si muset nějaký ten rok počkat a pořídit si psa až sólo . Kdyby to tedy krutě nešlo, beru vaši nabídku a "hodíme" to tady.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 22:14 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Andushka
Já myslím, že bysme si tu s ním poradili. Je zbytečný, aby tvrdnul v útulku.
Naše smečka -> http://m-a-m.estranky.cz
|
Andushka
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 22:20
- Nahlásit
A ne, že nám budete schválně radit špatně ve sbližování, abyste si ho pak nechali....smích - dělám si legraci .
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 22:23
- Nahlásit
Andushka
Joj, zase tak nutně dalšího nepotřebuju. Jen by mě mrzelo kdyby šel zpátky do útulku a byl v tom prakticky nevinně.. To ať si radši tady řádí ve smečce stejných pošahanců.
|
Andushka
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 22:40
- Nahlásit
impact
Jasně ...naše buldočka taky nemá doma sobě rovného a někdy je mi to i líto...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 08:57
- Nahlásit
argosek
az budu velky, poridim si pejska, jako je buracek
Buráček je prďák pes nemůžete bejt velkej už hned pane??Mně ho doma nechtěj povolit, tak že bych zkusila přemluvit vás.
Fifi
ne-e, Buráček fakt není russlíkovatý, ale je fajn, moc fajn.
|
Andushka
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2010 20:45
- Nahlásit
impact
Tak to sbližování se nějak nedaří, čili jestli ho budeš ty nebo někdo z fandů toho plemene chtít, kámoška se s mazlem plyšáčkovým rozhodla rozloučit .
Nebo má dát inzerát?
|
Andushka
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2010 12:55
- Nahlásit
Nemáte někdo kontakt na impact?... nechce se mi registrovat na jack russelím foru...vracet hafoše zpět do útulku taky ne...nabízela se, že má kontakty a do Jacka se musí každý zamilovat.
|
NatalieNatynka
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2010 12:58
- Nahlásit
Nechápu jak si někdo může vzít ke psům, kteří nejsou úplně snášenliví pejska z útulku aniž by na neutrální půdě zkoumal jejcih reakci...nechci někoho urážet ale to se rovná blbosti!
A hned poté co ho nesnesou uvažovat o jeho vrácení...je jasné, že psi si nemusí sednout hned, ale od toho jsem tu já - páníček abych to rozčísla a udělala jasno, že mě se do toho kdo se mnou doma bude bydlet nebo ne nekecá. Na nevychovanost těch dvou fen a nezodpovědnost nového majitele akorát dopaltí pes, který je v tom nevinně. Měl teď domov a najdenou zas šup zpět...viděli jste někdy zlomeného psa po návratu do útulku?
Příště je lepší si to promyslet předem a ne pak být doma vykulená, že to najednou nejde.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2010 13:02
- Nahlásit
Andushka
i.impact@seznam.cz
|
Andushka
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2010 13:24
- Nahlásit
Natalie
Podívej, dobře se kritizuje...psi jsou v pohodě, a nesnášenliví nejsou - Charles je spíš bojázlivý, Julču má od ledna.
Vím, že to není neideálnější řešení, ale to šlo hodit na nějaký bazos a tady vůbec neřešit. Takže bych se tady hned neoháněla nezodpovědností majitele apod.
PawLINka
Moc děkuji za kontakt.
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2010 23:04
- Nahlásit
NatalieNatynka
kolik máš psů a jak dlouho??
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2010 06:30
- Nahlásit
Andushka
ale to šlo hodit na nějaký bazos a tady vůbec neřešit.
ano, takže máme tleskat?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2010 10:13
- Nahlásit
Andushka
Mě se psi sbližovali asi půl roku a pomalu do teď ten starší moc nemusí toho nového, ale tolerují se. Můžou žrát s jedné misky, sem tam si hrát, ale chtělo to opravdu delší dobu určitě u nás minimálně ten půlrok. Do rvačky nikdy nešli, ale prostě ten starší ho obcházel a jako, že ho nevidí. Když jedou spolu v autě a je jim zima tak to se dokonce i stočí spolu do klubíčka, ale to už jsou spolu 4roky. Podle mě to chce opravdu delší čas a nelámejte hůl hned ze začátku, určitě dát pejska znova do útulku tak to by bylo špatné řešení, jen mu to prosím neudělejte.
|