| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 18:31
- Nahlásit
Cca 2 měsíce krmíme Acanou. Pejsa je totál nežravec a konečně začal s chutí jíst, ale hnědne mu čumák a rezne kus ocasu.
Granule chci měnit až jako poslední možnost - nefungovaly by nějaké vitamíny na podporu pigmentu pro černé psy? Cca půl roku zpátky jsem viděla různé varianty na výstavě (pro černé psy, pro bílé psy etc.)? Jaké máte zkušenosti?
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 18:35
- Nahlásit
mě po acaně rezla černá kokřice (ale to byla ta stará receptura...)
Kupovala jsem jí pak nějaký přípravky s mořskou řasou, ale už je to pár let, tak si nepamatuju který...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 19:28
- Nahlásit
Noemi
Reznutí po Acaně je stará známá věc. No, černá barva by se teoreticky dala podpořit např. řasou, z "chemie" např. Roboran pro černé a bílé psy nebo něco podobného. Jak dalece ovšem tohle bude fungovat k vyrušení toho reznoucího efektu, aniž by se změnily granule, to nedokážu říct...
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 19:37
- Nahlásit
A co je v těch granulích obsažené že to způsobuje tů..korozi
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 19:56
- Nahlásit
myslim že je tam moc karotenu... jinak nevim
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 20:30
- Nahlásit
staropramen
Jup, je tam karoten
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 21:08
- Nahlásit
Noemi
Zdarec, jak to, že jsi to nehodila i k nám? My reznuli snad po všech granulích, po těchto canine caviar se mi zdál lepší, ale teďka jak začalo víc svítit sluníčko je zase celý dorezata, ale srst jinak vypadá líp než kdy předtím. Jsem ráda, že neprůjmuje a nevystavujeme, tak na to asi budu dlabat. Zrovna v sobotu jsem koukala na nějaká chondra a myslím, že jak píše corgi tuším u toho Roboranu, jsem si toho všimla: vitamíny pro černé psy, vitamíny pro bílé psy celkem mě to zarazilo, tak mi na tom spočinulo oko
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2010 21:39
- Nahlásit
My reznem taky po všem, jediný granule, po kterých nerezl, byly Eagle pack a Timberwolf, bohužel ani jedny už se nedováží, ale prý je stejná receptura jako EP Golden Eagle, tak to můžeš zkusit.
Odstranit se to ničím nedá, jedině změnit krmení.
Hodně mu taky zmizelo reznutí po Kronchu, ale krmila jsem tím jen krátce, tak na delší dobu nevím, ale hodně po tom ztmavnul a zrzavá byla skoro pryč.
Nejhorší to bylo právě po Acaně a po Canidae.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 08:15
- Nahlásit
kazdopadne reznuti je hodne individualni. jeden pejsek po nejakych granulich rezne a jiny ne. rozhodne bych to nespojoval s urcitou znackou, byt u nekterych znacek je to asi trochu horsi...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 08:16
- Nahlásit
worick
na nejake vystave jsem se bavil s jednou pani od cottonu, ktera krmi cc a rikala, ze tak bile psy jako po cc jeste nevidela. ale zase, je to urcite individualni...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 08:35
- Nahlásit
mallos
Já bych spíš řekla, že individuální je spíš ten sklon k reznutí. A když ho pes má, tak najít granule, po kterých nerezne, je těžký.
Někde jsem četla, že na reznutí není jen betakaroten, ale i obsah železa, že se prý přebytečné může vylučovat do srsti a ta pak rezne. Někdo říká, že to může být i po obilovinách, pšenici a kukuřici, ale mě reznul pes i po granulích bez nich, tak nevím.
Mám dva stejně barevný psy, jeden rezne skoro po všem a druhý nikdy po ničem. Prostě když ten pes sklon k reznutí, daný určitě geneticky nemá, tak se může krmit čímkoliv, třeba mrkví od rána do večera a nezrezne.
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 08:38
- Nahlásit
Maya
jojo, taky si myslim, ze to muze byt napr. i mnozstvim zeleza ve vode... kazdopadne jenom betakarotenem to neni urcite...
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 08:58
- Nahlásit
Noemi
Ahoj, krmím Acanou a mám černého psa je celý rok krásně černá, jen vždycky na jaře a na podzim zrezne, krmím pořád tou samou Acanou, tak si myslím, že spíš to bude tím línáním, když přelíná, tak je zase půl roku pěkně černá. Tak chvíli počkej, třeba ti rezne jen dočasně a pak to přejde.
Já jsem jinak s tou Acanou spokojená, krmím už rok tou řadou provencial bez obilovin.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 09:39
- Nahlásit
Také jsem přešel na Acanu a po několika měsících mi pes rezne, takže se vracím zase na staré osvědčené granulky.
|
Andushka
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 21:09
- Nahlásit
A to jsou které?
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 06:20
- Nahlásit
Andushka
To tu psát nebudu, jelikož by se zase rozjela diskuze, jak to jsou hrozné granule.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 08:01
- Nahlásit
mallos
na nejake vystave jsem se bavil s jednou pani od cottonu, ktera krmi cc a rikala, ze tak bile psy jako po cc jeste nevidela. ale zase, je to urcite individualni... - tak to doufám, že mi ten berňák nezbělá celý U samojeda dobrý, tam by se to hodilo, ale stejně je většinou jako prase (hlavně teďka v tom příšerném počasí, kdy už je sedmý den zataženo a po dešti )
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 10:15
- Nahlásit
pajda222
RC?
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 10:41
- Nahlásit
zuzanarosakova
jak jste to uhodla pani?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 10:44 - Změnil/a: zuzanarosakova
- Nahlásit
pajda222
taky jima krmim a taky se tady na mě vždycky sesype vlna kritiky ale prdim na to, jeden psék po nich přestal průjmovat a druhej to má speciálně na klouby, má artrozu v roce a půl Oba maj veterinární dietu. A rezne mi ten s RC sensitivity control (proti těm průjmům). Myslim, že by to mohlo bejt po červený řepě, co tam je.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 10:50
- Nahlásit
zuzanarosakova
No jestli je v tom řepa, tak by to mohlo být.
Také jsem jednoho psa musel krmit dietou na klouby. V devíti měsících artróza. Tak jsme jeli tu od hillsu a k tomu Caniviton forte a pesan teď(4 roky) běhá, jak kdyby byl úplně v pohodě. Dokonce s ním dělám sport. kynologii a je úžasnej.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 10:54
- Nahlásit
pajda222
Dokonce s ním dělám sport. kynologii a je úžasnej.
fakt? To je povzbuzující slyšet. Náš je po operaci obou loktů, jeden má operovanej dokonce dvakrát a má v něm artrozu. Na operaci byl v listopadu 2009 a pořát po zátěži kulhá dáváme taky Caniviton forte a Alavis. Tak snad se to zlepší, nemůžem kvůli tomu ani na výstavu, při tom je tak krásnej
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 12:08
- Nahlásit
Ahoj, krmím First Mate Lamasko a bohužel mi taky jeden po nem chyta misto cerne barvy bordo barvu, krmim s tim od mala, ale vsimla jsem si toho az posledni dobou, mozna taky je to tim slunickem, ze je to pak vic videt.Ale jeho bila hlava je porad bila, takze nevim co s tim. Krmim ho tim od mala - je mu rok a zacal se takto zabarvovat az posledni dobou. Druhy pes je ok, je to trikolor, ale jeho cerna zada jsou porad cerna jak uhel a maltezak je taky bily...Tak nevim,jestli zmenit granule, nebo treba koupit rasu na podporu pigmentu?
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 12:15
- Nahlásit
On má tedy operovanej jen jeden loket, operace se povedla. Říkali, že v tom má i artrózu a že ji má i na zadku, tam říkal vet, že v tom věku tam má už tak DKK 2/2, ale nenechal jsem ho ležet, musel se hejbat a jelikož je to magor do všeho, co se jen trochu podobá pohybu, hrozně rychle se abnormálně osvalil a má lepší pohyb, než kdejakej zdravej pes.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 12:19
- Nahlásit
pajda222
my se taky hodně pohybujem, na dlouhý procházky nosí na lokty ortézu a ta mu hodně pomáhá. Zadek má taky chycenej, ale prej lehce. Na tu pravou přední ale furt kuhá občas prostě. V létě budem doufám plavat, zatim nechtěj do hloubky, tak až bude teplo, tak budu muset do vody s nima
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 12:25
- Nahlásit
pajda222
teď mě napadlo, že krmíme RC mobilty support a tam je snížený obsah bílkovin, aby pes nenabíral (je fakt, že když přibere třeba 2kg začne okamžitě kulhat), ale zas bílkoviny jsou potřeba na růst svalů tak nevim jestli bysme to neměli změnit..
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 14:11
- Nahlásit
zuzanarosakova
Přidával bych tak dvakrát do týdne syrové hovězí maso a uvidíš, jak se osvalí. Nebude to, jako, když dostává denně hodně bílkovin, bude to nárazové a půjde to do svalů. Já jsem váhu neřešil, když jsem viděl, že přibírá, zvíšil jsem pohyb nebo ubral krmnou dávku. Na nějaký procenta bílkovin, či dietní jídelníček jsem nikdy nebyl. Mám už dost let zkušeností, že všechny psy jsem vždy krmil od oka, podle toho, co a jak na ně zabíralo.
Jednou jsem měl psa a tomu stačilo jít okolo misky a měl kilo navíc. Naopak zase jiní psi mohli žrát dvojnásobek doporučené krmné dávky a byli vychrtlí, že si lidé mysleli, že je týrám hlady.
Každý pes je opravdu jinej. Teď mám mlaďocha, je hyperaktivní a pořád lítá jako střevo, ale z doporučené denní krmné dávky mu stačí polovina, jinak by tloustl. On teda z misky žral za svůj život asi 5x, to když jsem byl marod, jinak jí jen při výcviku.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 15:44
- Nahlásit
pajda222
On teda z misky žral za svůj život asi 5x, to když jsem byl marod, jinak jí jen při výcviku
ty jo a co mu dáváš při tom výcviku? Syrový maso? To mu stačí, jo? Asi teda musí bejt dost dobře vycvičenej
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 16:13
- Nahlásit
Základ je oční kontakt, takže když ten den nic jiného nedělá tak ho nakrmím granulema z ruky za dívání se do očí. Jinak baští granule při poslušnosti a nejvíc se nažere na stopě, tam dostane do malejch uzavíratelnejch mističek syrové maso, které označuje jako předměty.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 16:32
- Nahlásit
pajda222
hustě! tomu řikám výchova
|