Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Starý pes a štěně
Autor Zpráva
Monty
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 17:30
- Nahlásit

Ahojky všem, chtěla bych se vás zeptat, ti co měli staršího psa a štěně, jak řešili dlouhé procházky a různé akce (např. cvičák, agility) Monty bude mít v květnu deset let a na podzim (jestli všechno výjde) si pořídím štěňátko. Monty teď zvládá i šesti hod. procházky, ale určitě jednou příjde den, kdy už mu budou třeba i tří hodinové procházky dělat problémy. Tak se vás chci zeptat, jak to děláte? Nechci jednoho nebo druhého nějak ošizovat. Když bych brala ohled na Montyho, tak bych zase malé ošizovala o dlouhé procházky a naopak zase Montyho, že by musel být doma.
Napadlo mě, že kdyby pak už nemohl, že bych sebou na procházky brávala tašku a pak bych ho do ní dala.

Atika
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 18:17
- Nahlásit

Já beru všechny psy na jednu prochajdu cca hodinu (tu ujdou zatím všichni (15 + 9 + 3/4 roku) a potom si ti starší spokojeně zalezou a spí a vůbec jim nevadí, že jdu po třeba dvou hodinách znovu jen s mlaďasem. Spíš jsou rádi, že od něj mají na chvíli klid.

Monty
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 18:21
- Nahlásit

Atika
no snad bude do vysokého věku aktivní, bojím se aby doma nebyly řeči typu s mladou si pořád a Monty je doma

Atika
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 19:18
- Nahlásit

No oni si starší psi potom už rádi pospí, asi taky záleží jestli není moc závislák, aby mu nebylo líto, že odcházíš s mlaďasem, ale ten 15 letej kníráček je závislák a stejně celý dopoledne a odpoledne po prochajdě prospí a když je vzhůru když odcházím, tak mu prostě musím říct, že za chvilku přijdu a on teda jde spát. Ale zase ještě před rokem byl čilej až až, takže by tempo vcelku udržel, to až teď najednou zpohodlněl.

gabifi
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2010 14:39
- Nahlásit

Monty
to je asi případ od případu. Můj starší pes byl těžkej závislák a nechání doma chápal jako velkou urážku a ječel celou dobu, co jsme byli s mlaďochem venku. O tom, že by si odpočinul se nedá vůbec mluvit, po tom ječení byl vyčerpanější, než po prochajdě. Tak jsem to vzdala a omezila trošku mlaďocha.

Monty
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2010 15:04
- Nahlásit

gabifi
no taky si myslím, že by byl Monty uražený. Teď to ještě nebude jeho případ, teď zvládá dlouhé procházky v pohodě, ale bojím se tak za 3 roky.... jsem třeba uvažovala, že mladou naučím aportovat... u toho se mladá hodně vyřádí a Monty může v pohodě se venčit svojim tempem

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání