Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / pes jede po psovi
Autor Zpráva
thesska
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 20:56
- Nahlásit

Ahoj všem pejskařům,
Chci poprosit o radu. Mám dva křížence (york + něco), Jeden má rok a 4 měsíce, druhý 11 měsíců.

Jde o to, že vždycky spolu vycházeli supr (občas žárlení, občas malá bitka..normál). Jenomže teď, pravděpodobně kvůli "době hárání", se ten starší snaží nakrývat mladšího. je jak šílený, pořád uřícený atd. Malý už je z toho otrávený, občas zavrčí, ale spíš se jen snaží schovávat ke mě, nebo prostě utíká.

Nesetkali jste se s tímto už někdo?
Říkala jsem si, že to přejde, ale už je to přes týden a já se bojím, že nakonec to budu muset vyřešit na veterině, což nám utrhne srdce..!

NikisekX
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 21:00
- Nahlásit

Já bych řekla, že ten starší se tímto způsobem snaží tomu mladšímu ukázat, že on je starší a on má hlavní slovo.

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 21:04
- Nahlásit

Říkala jsem si, že to přejde, ale už je to přes týden a já se bojím, že nakonec to budu muset vyřešit na veterině, což nám utrhne srdce..!
A to jako pomůže?

staropramen
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 21:20
- Nahlásit

Jako kastrovat jo?

argosek
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 21:22
- Nahlásit

NikisekX

Já bych řekla, že ten starší se tímto způsobem snaží tomu mladšímu ukázat, že on je starší a on má hlavní slovo.

ne

. je jak šílený, pořád uřícený atd.

starsi je proste nadrzeny a nemuze si to vybit na fence, tak ojizdi mladsiho.

thesska

kastrace, nebo utraceni?

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 22:24
- Nahlásit

thesska
Máme dva bráchy GR 18měsíců. Rambo taky furt naskakuje na Rockyho a Rocky si vždycky jen sedne a počká, až ho to přejde. A dnes jsme potkali háravou fenku a Rocky se mohl zbláznit a Rambo si jí ani nevšiml. Asi je prostě normálně teplej

thesska
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 22:31
- Nahlásit

NikisekX - samozžejmě kastrace.

Jde o to, že malý je strašně hodný, vždycky závislý na starším, kamš len on malý hopkal za ním. Teď se před ním schovává..
K smíchu mi to nepříjde ani trošku, že..

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 22:47
- Nahlásit

thesska
tak mu to zakaž. Když s tím náš Rambík už moc vysírá, tak ho okřiknu a nechá toho. A jestli se ho ten druhej chudák bojí, tak ho nenech šikanovat. Rockymu je to víceméně jedno, jen sedí a nezučastněně čumí

staropramen
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 00:06
- Nahlásit

Opravdu kastrace je zda se takový všelék

pajda222
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 06:05
- Nahlásit

Chyba už je to, pořídit si skoro stejně stará zvířata. Až dospějou, budeš tu řešit další problém a to ten, že se ti řežou. prostě mu to zakaž, to naučit lze. Ty seš tam pánem, tak přece když ho okřikneš, tak toho nechá ne?

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 07:55
- Nahlásit

staropramen
Když se podívám na zprávy z parlamentu, tak se mi to zdá velmi vhodný postup.

argosek
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 09:30
- Nahlásit

pajda222

Chyba už je to, pořídit si skoro stejně stará zvířata.

jak to souvisi s timhle pripadem? to jako pri vetsim vekovem rozdilu byl by sexualni pud starsiho slabsi?

prostě mu to zakaž, to naučit lze. Ty seš tam pánem, tak přece když ho okřikneš, tak toho nechá ne?

a ty ses panem kde? ostatne, da se pejskovi zakazat produkce hormonu? vis, aby pak chudak nelezel nekde v koutku sexualne frustrovany - nevede to k dobrym koncum.

staropramen

jsem rad, ze ses pobavil, ale kupodivu kastrace od techto problemu skutecne pomaha. nevim, cim to je - asi se usmiknutim kouli prerusi nejaka sexualni cakra, ci co.

mladej by mel klid od obtezovani ze strany starsiho a starsi by se tolik netrapil touhou po lasce.

pajda222
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 09:39
- Nahlásit

argosek
Se sexualitou to sice namá nic společného, ale jak jsem již psal, brzy bude řešit problém, že se budou rvát. Jinak určitě je takto více aktivní puberťák, než třeba tříletý pes.
Tak ať si vojíždí třebas plyšáka, aby se uspokojil.
Já mám zas opačný problém, mladej mi vojíždí starýho, jelikož je v pubertě, ale ten se umí ozvat a sjedeho, že už si to příště rozmyslí.
A když se té paní(slečny) mladší pes neumí bránit, tak to musí ona udělat za něj.

argosek
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 09:44
- Nahlásit

pajda222

Se sexualitou to sice namá nic společného, ale jak jsem již psal, brzy bude řešit problém, že se budou rvát.

mozna jo, mozna ne - to vy takhle poznate z jeji prezdivky?

Jinak určitě je takto více aktivní puberťák, než třeba tříletý pes.

urcite?

A když se té paní(slečny) mladší pes neumí bránit, tak to musí ona udělat za něj.

no to jiste. ale myslim, ze lepsi by bylo resit priciny. pokud staremu chce zakazat jeho hratky, mela by mu nabidnout alternativu, pripadne ho zbavit zdroje jeho potizi - ostatne zivot bez varlat neni tak tezky, zeptejte se 9 z 10 zdejsich diskuterek.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 10:32
- Nahlásit

argosek

jistě já varlata nemám a jak krásně se mi žije

thesska
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 11:46
- Nahlásit

Jasně, že když jsem u toho a napomenu (stačí se podívat), starší dá pokoj. Jsou ale sami doma děnně 8 a více hodin.

Každopádně díky za supr rady..

thesska
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 15:00
- Nahlásit

Teď jsem mluvila s našim veterinářem, říkal, že kastrace mu po psychické stránce jedině prospěje.

staropramen
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 15:14
- Nahlásit

Takže ti to nejspíš srdce neutrhne

kejtlin
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 15:22
- Nahlásit

thesska
samozřejmě kastrace prospěje hlavně veterinářově kapse

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 15:47
- Nahlásit

staropramen

srdce by utrhlo to utracení asi!

NikisekX
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 15:50
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

ale ona psala, že tím myslela kastraci ;)

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 15:52
- Nahlásit

NikisekX

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání