Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / čistokrevnost?
Autor Zpráva
Santoriko
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 22:57
- Nahlásit

Dobrý večer,
granule Proplan určitě stačí, mám na nich odchované své psiska ) Vitamín C z ovoce a zeleniny stačit sice nebude...je ho tam málo..ale Terinka je konzumovat může)
Cena vit. C 500 g je cca 120-150 Kč...a máte ho cca na 3 měsíce...máme jej na obchodě, příp. se dá koupit v chovatelských potřebách bez receptu.
Mějte pěkný zbytek večera....
Zdravím GN

Santoriko
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 22:58
- Nahlásit

omlouvám se, jde o omyl, nevím, jak to smazat

Santoriko
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 23:01
- Nahlásit

Ahojte, mám dotaz ze zvědavosti,

může být pejsek s 12,5% (snad počítám správně) příměsi krve jiného plemene (prababi byla beardeta, ostatní v linii jsou borderáci) považován za čistokrevného?

Díky moc.

Mika
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 23:05
- Nahlásit

Santoriko

kludne ho sami pre seba za cistokrvneho mozete povazovat. Ovsem pokial nema PP, tak "oficialne" cistokrvny nikdy nebude.

datura
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 07:05
- Nahlásit

Za čistokrevné je považováno zvíře, které má doložené 4 generace předků stejného plemene ( netýká se jen psů)
V rámci FCI.
Občas se pro "osvěžení krve" u některých plemen použije přikřížení podobného plemene, jedinci vzniklí z tohoto spojení a jejich potomci jsou pak zapsáni jak Registr a to do 4 generace.
Stejné je to při importech ze zemně původu, např. u saluk, kde mají v zemi původu doložené rodokmeny často mnohem delší než je samotná existence FCI.I tyto importy a jejich potomstvo jsou Registr do 4 generace.
Pes který má v původu 12,5 % (tedy 3 generace) jiného plemene čistokrevný není.

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 08:20
- Nahlásit

Psíček
To je tedy nějaký výklad slova "čistokrevný" přímo od FCI?

Vždyť ti datura psala, že to neplatí jen u psů, tak proč by to měla FCI nějak vykládat? Prostě se tím jen řídí.

register a dog with a non-recognised pedigree in
an appendix to the studbook once this dog has been examined by a judge approved for
the breed in question; its breeding, from the fourth generation, can be entered in the
studbook. The same applies to dogs without any pedigree.

A jinak, co ti připadá na adrese fci.be a na tom, že když si do googlu zadám fci, vyjede mi ta adresa na druhém místě, schovaného??

Santoriko
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 10:50
- Nahlásit

Moc všem děkuju za info. Já jen, jestli si můžu představování své pejsky zkrátit z "skoro borderka - prababi byla beardeta, jinak ostatní jsou borderáci" na "borderka":-D

Santoriko
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 10:53
- Nahlásit

Teď mě napadá, když se teda budeme chtít pustit do agility a napíšu si o výkonostní průkaz, tak ji musím uvést jako křížence?

EngieB
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 11:21
- Nahlásit

Santoriko
Myslím, že je fuk, jak ji uvedeš, když tam napíšeš borderka bez PP nebo kříženec, tak to v podstatě vyjde na stejno. Dokladem čistokrevnosti je průkaz původu, pokud ho nemáš, nemůžeš čistokrevnost doložit a pak je fuk, jestli je to borderka nebo skoroborderka.

EngieB
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 11:23
- Nahlásit

Santoriko
Ale já svýho borderáka (s PP) představuju pravidelně jako "to je takovej drahej vořech"

pajda222
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 12:11 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit

Santoriko
Pokud vypadá jako borderka, uveď ji jako borderku. Je ojedinělé, že víš, že prababi nebyla borderka, většina lidí si pořídí psa bez PP a myslí si a všude uvádí, že je čiskokrevný, přitom třeba děd byl něco úplně jinýho, ale oni o tom prostě nevědí.
Něco jiného je, když si člověk vezme štěně od někoho, kdo mu ukáže papíry obou rodičů, kteří nejsou chovní, ta štěnda jsou bez PP. Ale zas na druhou stranu, jak dokážou, že to nakryl tento pes a ne nějakoj voříšek z ulice?

Katka Králová
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 12:30
- Nahlásit

Santoriko
Jani, třeba náš veterinář se divil, když viděl v očkováku borderka :-D. Ale vem si jak vypadá Dina a jak Terinka... Teri aspoň fakt vypadá jak bordera, sice pracovní, ale furt bordera .

Trochu off topic - příští víkend jedem na voříškiádu do Chebu, třeba by měli ještě místo

Santoriko
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 13:24
- Nahlásit

Katka Králová

Ahoj Kačí,

páni, díky za info, už jsem poslala přihlášku:-D Je to super, protože tenhle víkend s Terinkou prošvihnem Voříškiádu v Kynšperku, tak si to aspoň nahradíme v Chebu
V sobotu akce - výlet na Karlštejn, nepůjdete taky?;)

http://psilaska.cz/index.php?view=details&id=303%3 Akudy-chodil-karel-iv&option=com_eventlist&Itemid= 54

Katka Králová
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 13:31
- Nahlásit

Santoriko
Bohužel, jednak jdeme na cvičák na agilky, ať si to trochu před Chebem prohlídne (to bude pěkná ostuda, je fakt pošuk ) a jednak mám zvrtlý kotník z pondělních agilit, takže na cvičáku bude běhat s kámoškou .
Tak už se na vás v Chebu těšíme (akorát teď už nemáme šanci vyhrát :-D, ale nevadí )

Santoriko
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 13:57
- Nahlásit

Katka Králová
Taky se budeme těšit!

A nepřehánějte to s těma agi, my jsme si od podzimu jen asi dvakrát proběhly jeden tunel, tak ať nevypadáme tak blbě!

papa

Katka Králová
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 14:06
- Nahlásit

Santoriko
To nehrozí . Vzpomeň si, jak běhala Dina v Kobylé, a zhorši to asi tak o 200 %, přidej totální šílenství, srážení bočnic, vrážení do tunelu při řvaní na paničku a vyleze ti Dina na parkuru :-D

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání