Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Je tlustý?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
majuse
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 18:27
- Nahlásit

Ahoj všichni skoro před měsícem jsem si přivezla 4 měsíční štěně anglického kokra. Zpočátku mi také připadal tlustý, ale chovatelka mi řekla, že to tak má být, že tak vypadala jako štěně i jeho starší setra z předchozího vrhu Ruby ( jinak teda Wonder Wave Blue Marcato Line pro ty co se v kokrech nějak vyznají). Jenže včera jsem byla v psí školce a instruktor mi začal říkat, že je pes tlustý, a že je to vlastně moje vina, a když jsem mu řekla, že to má po rodičích, a že výstaváci takoví bývají, tak se ohradil tím, že se budu divit až mi pes v 5 letech nevstane. Hlavně by mě zajímal Váš názor na něj, jestli je tlustý nebo ne, vím že to z fotek nepůjde moc poznat, ale aspoň trochu.

majuse
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 18:38
- Nahlásit

Zapomněla jsem napsat váhu, včera byl vážený a měl 11 Kg.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 18:48
- Nahlásit

majuse Ne že bych se vyznala v kokrech, ale Marcato je hodně dobrá chovka a chovatelka ví co říká, věřila bych jí.

majuse
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 19:05
- Nahlásit

Vlasta
To já jsem taky dělala, jenže už mě tak nějak štvalo, že každýho koho potkám, tak se mě ptá: " Není nějakej tlustej"? A ještě když mi to včera řekl instruktor

kejtlin
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 19:17
- Nahlásit

majuse
a kterej ti to řekl? např. sčučka a že ho uznávám mi taky řekl, že mám tlustý štěně ale přitom tlustá není, podle něj je tak akorát chrt-jako vážně bez legrace.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 19:35
- Nahlásit

kejtlin
sčučka a že ho uznávám mi taky řekl, že mám tlustý štěně
sim tě at dou do řiti,voni maj tlustý fšecko co nechrastí kostma na dálku,at dou do p*dele s těma modníma hajtrama..co já se naposlouchala keců..eště razej teorii(bohužel i praxi) ,že to nejlépe moc nekrměj aby to nerostlo a nebylo tlustý,počki essi dorazí ebony,tudle se taky rozvášnila na todle téma.
vo kokrech toho moc nevim(mám NO),ale osobně bych se řídila zdravým rozumem a ne modou

grooggy
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 19:36 - Změnil/a: grooggy
- Nahlásit

Podle mě není tlustej... (nemůžu si zvyknout na ten dlouhej ocas měli jsme 14 let černou fenu s krátkym )
jinak porovnej výstavní a pracovní NO... To je velkolepej rozdíl... Třeba o mém Akiťákoj řekl rozhodčí na výstavě, že je skoro poviživenej a podle mě je Boban skoro tlustej-neumim si představit, že by skákal překážky kdyby byl v "normálu"
tenhle pes vyhrál letos Crufts a taky to není žádnej chrt

a tenhle vyhrál ve štěněčí kat.

majuse
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 19:47
- Nahlásit

kejtlin

Vůbec nevim jak se jmenuje, zaskakuje tam někdy za jeho manželku, která štěněcí školku vede. Je to v Trmicích u Ústí n/L. Jinak instruktorka je Stanislava Balogová, chovaj border kolie a to bude asi tak jediný co její manžel viděl.....

Alexa
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 19:49
- Nahlásit

hele já to vždycky zvlášť u chlupatců beru podle žeber aby nebyly ani vystouplý ani obalený.

makrel
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 19:50
- Nahlásit

Alexa
žebra by měla být hmatná, aniž by se člověk musel snažit

Alexa
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 19:52
- Nahlásit

makrel
žebra by měla být hmatná, aniž by se člověk musel snažit

no jasně, když přes ně přejedu tak je cejtim, ale ne aby mi přes ně ruka poskakovala

makrel
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 19:53
- Nahlásit

Alexa
Hned si jdu zkontrolovat psa

majuse
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 19:56
- Nahlásit

grooggy
No právě, on je asi zvyklej spíěš na ten sportovní typ kokra a výstavní asi nikdy neviděl... No docela mě překvapil, když mi řekl znaleckým tonem, že se budu divit až se mi pes v 5 letech nepostaví na nohy, nepředpokládm, že by někdy viděl jeho rodiče, nebo statršé sestru.... Ale tak nějak jsem se chtěla ještě přesvědčit, jestli nemá třeba náhodou pravdu... Je to můj druhej pes, ale první je kříženej kokr, ale je to hubeňour a mladej už teď váží skoro víc než on

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 19:56
- Nahlásit

majuse
Podle fotky se prd pozna, to musis videt sama, zda se mu delaj vlny tsunami spekovaty na hrbetu a bucku pri pohybu. Kazdopadne by 5mesicnimu steneti mely jit bez problemu nahmatnout zebra, ktery jsou v srst schovany a tak nejak kostru. Souhlasim s tim, ze stene neprekrmovat - ale kazdy plemeno vypada coby maly jinak.
kejtlin
Profi uroven radsi nezminuj. Pokud nedostane stene/pes/fena nazrat jinde nez na poslusnosti ci stope, bodejt by nebyli jak zebrinak.

majuse
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 19:57
- Nahlásit

makrel
Tak psa jsem přejela a cejtim a ruka mi přes ně neskáče

kejtlin
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 20:12
- Nahlásit

Fifi
davidkova renata
my ke sčučkovi dojeli se 3 štěňaty NO sourozenci-pravda pejsek byl trochu obalenější ale ty fenky ne-mám jednu z nich normálně hmatný žebra, a řekl že ta štěňata zabíjíme-doslova my čučeli jak joja, ty 2 sourozence mají lidi co dělají ovčáky asi 35letjá mám tu třetí holku-gošu. neřekli jsme nic, ale když jsme viděli jak uboze hubený ale vyloženě hubený psy tam lidi cvičí, tak jsme se nestačili divit.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 20:16
- Nahlásit

kejtlin
a řekl že ta štěňata zabíjíme-doslova my čučeli jak joja, ty 2 sourozence mají lidi co dělají ovčáky asi 35letjá mám tu třetí holku-gošu. neřekli jsme nic, ale když jsme viděli jak uboze hubený ale vyloženě hubený psy tam lidi cvičí, tak jsme se nestačili divit.
mám stejný zážitky

inu
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 20:16
- Nahlásit

majuse
a nemůžou část dělat chlupy? Něco jako optickej klam

Jinak si z toho nic nedělej, mě zas každej vyčítá, že nedám čoklovi nažrat, páč je opticky hubenej. Kdyby tak věděli, že je nežravec

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 20:18
- Nahlásit

grooggy
jinak porovnej výstavní a pracovní NO... To je velkolepej rozdíl...
a jakej ? Myslím, že zrovna NO je jedno z mála plemen, který na výstavě musí být kór štíhlý

kejtlin
mně stačí fotky tý vychrtlý a votlačený maliny v časopise, kde píše o stopách

nemethova5
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 20:20
- Nahlásit

davidkova renatahm,tak nas by poslali na odtucnovaci kuru,jak s hajanem,tak s aminem!

miisha
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 20:26
- Nahlásit

Ebony
mně stačí fotky tý vychrtlý a votlačený maliny v časopise, kde píše o stopách
nemáš foto? mě bylo doporučeno ať si tohodle maníka přečtu na ty stopy. ale já se držím hesla nic nečtu, tudíž nic nevím

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 20:37
- Nahlásit

miisha
nemám, je to tuším v psích sportech

miisha
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 20:43
- Nahlásit

Ebony
no povídám, že nic nečtu tak se ani dívat nebudu radši

romcca
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 22:04
- Nahlásit

Mně to přijde jako blbost. My máme flata a už kolik lidí mi říkalo (když měl třeba 7 měsíců) - že je moc malý, že mají být větší, že je takový a makový. Myslím, že nejlíp by měla poradit chovatelka, pokud jste v kontaktu tak se držte jejích rad, každé plemeno vypadá jinak a takhle na pohled se to těžko odhaduje, pokud teda vyloženě není pes samé sádlo.

LucieS
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 09:17
- Nahlásit

majuse
Z fotky se to špatně odhaduje, ale přijde mi, že takový kulatější je.
Důležité je podívat se na psa zvrchu, měl by se za posledním žebrem viditelně "zužovat". Pokud je jako válec -všudě rovně, už je to moc. Mrkni třeba sem: http://www.21nejprochazek.cz/test_hmotnosti_cz_1?P HPSESSID=6Ik32vCAW6UMZqEtyqCoEErOEE4, tady je to dobře vidět.

Osobně si myslím, že rozdíl mezi výstavním typem a pracovním vůbec není v "tloušťce", že by výstavní byli sami od sebe tlustší. Protože to, jeslti má pes nadváhu nebo podváhu, způsobíš pouze krmením, ničím jiným.

Taky jsem pro to, aby se štěňata nepřekrmovala, lepší je mít je lehčí a štíhlejší, oni to pak na mohutnosti po jednom roce stejně doženou. Pomalejší vývoj a nižší hmotnost je dobrý na správný vývoj kloubů.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 09:24
- Nahlásit

majuse
ahoj, v kokrech se vyznam)), Ivanu R a jeji chov znam. pejsek je v poradku, je to moderni, anglicky typ, je proste robustnejsi - podle me vypada naprosto uzasne - co by za tak pekne stene nekteri dali. taky mam - teda nasi maji, ja mam barevnaka - pejska z marcato, i on je mohutnejsi, ale tloustka to fakt neni. Klid! Pod clenem mam kdyztak maila i adresu naseho kokriho webu.vy jste ti ustecaci? Ivana rikala, ze pejsek sel tusim do Usti))

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 09:29
- Nahlásit

Oni jsou tu vsichni zvykli na bezpapiraky - lehci,nohate, spis setr nez kokr. Spravny kokr je maly, robusti, kompaktni, muze delat az dojem zavalitosti. Fakt klid. Ten vycvikar nejspis opravdu cistokrevneho kokra nevidel))
tady ten muj:

a náš Teddy Marcato Line zhruba ve věku toho vašeho:

majuse
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 18:42 - Změnil/a: majuse
- Nahlásit

Lucie od Arta
Jj jsme ty z Ústí a s paní Růžičkovou v kontaktu jsme jsem ráda, že mně jí kamarádka doporučila. Jinak Benjík a Tedík jsou krasavci, se třeba na nějaký výstavě uvidíme, budete v Litoměřicíc my pojedem zatím jenom na čumendu, aby si Janýsek zvykl. A tloušťku už jsem přestala řešit ať si řiká kdo chce co chce, je pravda, že na ten cvičák asi moc výstaváci nechodí...., ale já chtěla, aby byl můj pes socializovaný. Jinak všem moc děkuji za názory.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2010 09:31
- Nahlásit

majuse
kamarádka se jmenuje Eva?

majuse
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2010 09:59
- Nahlásit

Lucie od Arta
Jj, je to Evča - kokrvnouzi, přes ní jsem měla Janýska, jiank bych asi nikdy neměla .

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání