| Autor |
Zpráva |
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 22:40
- Nahlásit
Dobrý večer. Obracím se na ty, kteří se pohybují ve světě královských pudlů a znají český chov.
Ráda bych kontaktovala chovatelku, která prodala štěně - černého královského pudla na Slovensko. Myslím, že kousek od Bratislavy - Ivanka pri Dunaji. Pejskovi je cca 6 měsíců. O co mě jde :
Byla jsem svědkem při mé návštěvě Bratislavy telefonátu mé kamarádce, které volala veterinářka ( z Ivanky pri Dunaji ), že tam zrovna má paní v rizikovém těhotenství, která přišla utratit zcela zdravého půlročního pejska s PP. Zjišťovala jsem proč a o co se jedná. Prý tohle štěňátko nemá rádo děti a ona ho chce okamžitě utratit. Z jaké CHS štěně bylo se mi nepodařilo zjistit. Paní jsem vzkázala at počká, že psa převezmu a odvezu. Samozřejmě jsem k němu chtěla i očkovák a PP. To ale bylo najednou zle, psa mi nedá a trvá na uspání. Ve smlově prý má, že psa nesmí nikomu prodat ani darovat a tak se bála převozu do ČR, že na to asi chovatelka přijde. Bylo mi z toho naprosto zle, myslím, že pes už nežije. Chovatelku v ČR prý kontaktovala a ta psa nazpět nechce. Já tomu moc nevěřím a proto bych ji ráda kontaktovala. Myslím, že vrhů pudla královského tolik není a snad to problém nebude. Pomůžete ?????
Tohle se stalo tuto středu a stále mi to leží v hlavě. Není přece možné z náhlého popudu utratit zdravé, půlroční štěně a vymyslet si báchorku o agrsivitě. Mě by pouze zajímalo jestli o tom chovatelka věděla, ale nevím jak ji najít.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 08:23
- Nahlásit
Promiň, já bohužel nepomůžu, jen se tu pohoršuju. Ale určo se ti ozve Dines - ta králováky má
To snad ani nemyslí vážně, tahle kráva, co ji popisuješ - a tahle osoba chce mít děti?? To by se snad mělo i zakázat ne? To je opravdu ,,supermatka" - která akorát vychová bezcitné zrůdy, které následně vystřílí spolužáky ve škole!!!
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 08:29
- Nahlásit
Četla jsemto na i-fauně, prý už má pes nový domov?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 09:34
- Nahlásit
makrel
JJ, už jsem odpovídala na ifauně, a taky jsem četla že už to má zdá-se dobrý konec.
jorkaAmálka
Dám ten odkaz znovu i sem - na všechno co se králováků týče jsou super stránky
http://kralovaci.unas.cz/
včetně přehledu vrhů - nevím jak moc je to kompletní, ale nic lepšího a ucelenějšího o královácích u nás pokud vím není
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 09:36
- Nahlásit
Dines
No aspoň že tak, ale stejně je to síla, ti lidi jsou neuvěřitelní
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 10:50
- Nahlásit
makrel
Jo, taky nechápu jak může někdo párměsíční štěně označit jako agresivní. Ještě to jakž takž beru u plemen, kdy už třeba v půl roce má ten pes 40kg a není tak snadný ho fyzicky zvládnout, ale tohle? Navíc tohle plemeno?
Stejně tak jsem měla onehdy sousedy, kteří měli agresívní 4měsíční štěně JRT - nutno říct, že měli všichni do krve pokousané a podrápané ruce, ale jak panebože štěně který váží sotva pár kilo dokáže šéfovat dospělým lidem?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 11:31
- Nahlásit
Dines
čus hele vidlas toho králováka v troji?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 11:41
- Nahlásit
Dines
Jak vůbec prcek dopadl?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 12:28 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
impact
Dobře - koukni na nemoderku.
davidkova renata
Viděla, ale co s ním? Myslím že tam není ani věk - udávej bezpapoše, když nejdou ani papíráci za podprůměrné ceny...
Na slovensku v nouzi je papírák pes...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 12:30
- Nahlásit
Dines
Já se ptám na toho jacka...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 12:37
- Nahlásit
impact
Aha
Ti ani nevím - jsem se odstěhovala - poslední co vím, že ho chtěli prodat
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 12:44
- Nahlásit
Dines
Aha.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 12:54
- Nahlásit
Dines
ale co s ním
nefim..sem jako myslela že dyš seš přes pudly.. ,aby se třá přidal někam do nouze nebo na stránky..ofčounů bez pp je daleko víc ,taky s nima tady každozu chvíli prudí fčetně mne bo náhoda je blbec
uváděj 4 roky věk
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 12:56
- Nahlásit
davidkova renata
Už jsem na to koukla a poslala do králováků v nouzi
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 13:05
- Nahlásit
Dines
poslala do králováků v nouzi
fajn,nic jinýho se stejně dělat nedá,ale at se vo něm ví..
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 17:58
- Nahlásit
Zkuste kontaktovat slečnu Šlajchrtovou či paní Daňhovou, jsou obě velmi zapálené pro králováky a určitě se budou snažit Vám pomoci. <ddanhova@seznam.cz>; <slajchrtova@seznam.cz>;
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2010 18:47
- Nahlásit
Ahojky, tak info je opravdu takové, že pejska se ujali starší manželé. Jsem tomu ráda, nemohla jsem ani spát. Půlroční štěně je přece mimino a řešit to utracením je hanebnost.
|