Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / mikrocipy.cz - zkušenosti?
Autor Zpráva
impact
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 12:46
- Nahlásit

Kupovali jste někdy někdo tady mikročipy? Chtěla bych si je tu koupit, páč načipovat to u veta za plnou cenu je docela palba. Prodají mi to i jako soukromé osobě? A který čip koupit? Díky moc.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 13:34 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

Hoď odkaz, pač mi to nechce načíst...

Edit: Už to mám, neumím psát.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 16:20
- Nahlásit

jj kamaradka co ma depozitum je kupuje pro kocky. Muzes je koupit normos jako soukroma osoba, mluvila jsem i s obchodnim zastupcem Mariavetu a ptala se ho na to a neni to problem. Ja mam zatim pro kocky z narodniho registru, ale tak asi budu brat odsud, je s nimi mnohem lepsi domluva. Mas moznost si koupit i cip s registraci na prvni osobu, tzn. ze jestli mas treba chovku nebo utulek,... budes prvni majitel uvedena ty. Ja bych tedy brala ten na prvni osobu, protoze to beru pro utulkove kocky, ktere pak jdou k novym majitelum, ale jestli to chces pro svoje psy, tak je to asi zbytecne.

Zalezi taky na tom kolik si pak rekne vet za nacipovani. Me to muj dela pro utulkajdy zdarma, ale kdyz jsem se predtim ptala tak mi jini rekli tak 300-400 za aplikaci.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 17:05
- Nahlásit

impact
Gab, jestli budeš objednávat a udělá ti to vetka za rozumnou cenu, tak dej vědět, ju?

impact
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 17:28 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

lucYnka XIII
ale jestli to chces pro svoje psy, tak je to asi zbytecne.
Rozhodně to není zbytečné. Naopak to beru jako obrovskou výhodu. Velmi bych chtěla být uvedena jako kontaktní osoba v případě hlášení ztráty či nálezu mého štěněte.

Nevíš, jak dlouho to trvá, než mi od objednání přijdou domů, prosím? A který tak koupit? Tam jich je víc...

pawLINka
Zítra jí budu volat. A myslím si, že Jana není taková, že by si řekla víc jak třeba pade za jeden čip. Je na mě děsně hodná, když vidí ty zmetečky, co sbírám. A Mambinýma štěndama taky docela žije. Ale ona je taková ke všem. Brala bys taky? Tam je právě myslím nejmenší sada 10ks. Já bych potřebovala herdek osum na štěnda a tři na Mambici, Meg a Mouliče. A daj se tam právě k tomu koupit i pasy za 60Kč myslím. To je u veta taky stopade, že...

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 17:30
- Nahlásit

impact
Když tak bych se přidala, potřebuju načipovat jak budoucí štěnce tak větší část saně.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 17:40
- Nahlásit

impact
pozor pas sice koupíš za 150kč, ale není zaregistrovaný, ted´ mi to říkal můj vet, byla jsem tam s malou, pas nevyplněnej tak řval jak kráva, že to dělá jeden kolega-jmenoval ho já ho jmenovat nebudu a že to dělá běžně, ta registrace se platí, nevím kolik, protože jsme se nemohli dohodnout na posledním čísle v tetování malý, takže se bude registrovat při dalším očkování. říkal, že je jasný, že lidi chtějí pas po kolegovi ale je jim k ho*nu, ale je levnej, protože není registrovanej, což lidi prý neřeší

impact
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 17:42
- Nahlásit

kejtlin
Počkej to teď nechápu? Já dostala pas za stopade k čipu. Kde se registruje? Dostala jsem teda dva pasy, ke dvoum čipům, od dvou různých vetů. Proč se registruje pas a kde?

Biluška
Přidala s čím? Jako s objednávkou? Já bych právě potřebovala někoho, kdo si objedná a zbyde mu jeden čip.

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 17:49
- Nahlásit

impact
jo s objednávkou. mě je to celkem putna essi to objednáš ty, nebo já. Na co potřebuješ jeden čip? Já myslela, že chceš čipovat všechny vlasové nudle

kejtlin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 17:52
- Nahlásit

impact
to nevím, neptala jsem se, protože jsem pospíchala, ale zeptej se na to, já jdu na očkování 3 února.

impact
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 17:53
- Nahlásit

Biluška
Ty woe čti pořádně. Oni je prodávaj po deseti v sadě, ale já potřebuju osm na prcky a tři na dospělý. To znamená jedenáct. Máfo s Mordem už jsou čiplý.

kejtlin
No já právě nikdy neslyšela, že by se někam registrovalo číslo pasu. Jen čip.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 17:53 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Když jsem měla vrh, uvažovala jsem že si taky koupím čipy a aplikuji si to sama (jsem zdravotník, s tím nemám problém), ale právě registrace pasu a čipu mě od toho nakonec odradila a nechala jsem si to udělat vetem. Čipování a první očkování devíti štěňat mě vyšlo tuším něco přes 11 tis., ale nelituju a příště to taky nechám udělat profíkem. Taky jsem je nechala napsat na sebe pro případ ztráty, ale pozor, taky je tam nebezpečí že když pes zdrhne a třeba způsobí škodu, může někdo požadovat nákolady po tobě, příp i náklady za pobyt v útulku atd. Proto je nutné mít na každého psa kvalitní kupní smlouvu s identifikačními údaji psa, majitele i prodávajícího a smlouvu si schovat na hodně dlouho.

A číslo pasu se registruje společně s číslem čipu, vet si sice kopíroval všechny pasy, ale na jedné kopii bylo číslo pasu nečitelné a musela jsem ho zpětně zjišťovat od nové majitelky.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 17:54
- Nahlásit

impact
já nevím, třeba to platí jen pro tetovaná a PP zvířata fakt nevím.

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 17:59
- Nahlásit

TAk v tom mám trochu bordel V pátek jsem byla u veta a ten by mi psa očipoval s pasem za něco přes osm stovek. Podle toho, co tu píšete, tak si ten čip můžu koupit sama a vet mi ho jen aplikuje, takže to vyjde levněji? Můžete sem hodit nějaký link, prosím.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 18:00
- Nahlásit

TAk v tom mám trochu bordel V pátek jsem byla u veta a ten by mi psa očipoval s pasem za něco přes osm stovek. Podle toho, co tu píšete, tak si ten čip můžu koupit sama a vet mi ho jen aplikuje, takže to vyjde levněji? Můžete sem hodit nějaký link, prosím.
zuzkaJ
Jj, běžná cena je kolem těch osmi set. Když jsem nechala čipovat sa který už mě očkovákm stálo to tuším 400? Ale to bych kecala. Asi bych si připadala trapně přijít k vetovi s hrstí čipů a pasů, ať mi to nějak dá dokupy.

impact
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 18:10
- Nahlásit

Mucholabko ve smlouve mam bod, ze odpovednost za stene a jim zpusobene skody prechazi koupi na majitele. Nebo tak nejak. Nevim to z hlavy. A trapne si rozhodne pripadat nebudu. Zaplatim ji aplikaci a potrebne papirovani.

Zuzko hacek u tebe vidim v tom, ze je prodavaji v sade po deseti kusech.. Jo a ten link je v nadpise.

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 18:27
- Nahlásit

impact
Já nevím kolik jich budu potřebovat, netuším na kolik kusů se mi rozpadne kindervajíčko Nýna .+ dospěláci - Lilátko,Arman,Kýbl,Tex,Getka a Megule. Zbytek už čiplý je. Jenže to bude moc peněz naráz, takže dospěláky si nějak rozvrhnu a načipuju je průběžně během roku či dvou, ono už se to nezblázní.

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 18:29
- Nahlásit

impact
Jóó, ještě se naučit pořádně číst. Jsem přehlídla to .cz A když jsem to zadala do vyhledávače tak mi vyjelo milion odkazů a v každým psali něco jinýho.

v sade po deseti kusech..
Tak v tom případě to mám vyřešený

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 20:15
- Nahlásit

vkladam zkusenost kamosky, neni tu prihlasena

a jenom vladam zkusenosti s mariavetem. treba se budou hodit.
pro cipy si chodim osobne a kupuju jenom tento typ: ID112. na potreby obycejneho smrtelnika je idealni. prvni registraci kupuju v pripade, ze vim, kam kocka poputuje, a aby bylo zvire regitrovano primo na urcitou osobu, kdyz chce. je fakt, ze u kocky neresim pokousani, nebo neco, ale i kdyby, tak mam v dtb u sebe na predavaku napsano, komu sla kdy jaka kocka s jakym cislem cipu. a predavak je podepsany osobou prebirajici, takze to neresim. ohledne centralniho registru, tam jsou cipy drazsi a ty levnejsi jsou jenom pro utulky a jeste musi mit clovek specialni aplikator-injektor mikrocipu. kdezto tady mam za priplatek 30 kc cip s jednorazovym aplikatorem, spoustou samolepek a navic jsou silene prijemni. Kancelar je v centru prahy, takze z IP pavlova a z Muzea kousicek.
http://www.mikrocipy.cz/cms/cenik

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 20:25
- Nahlásit

hele jeste kde jste vzali, ze minimum je sada po deseti? Ja ziju v tom, ze si to muzes kupovat po jednom, ale od deseti mas slevu a jednorazovy inj. aplikator zdarma

pawLINka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 21:29
- Nahlásit

impact
Zjisti prosím tu cenu, za kterou by to ta tvoje vetka čipla tobě a případně i nám a písni, ju?

impact
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2010 08:33
- Nahlásit

lucYnka XIII
Ha. Mě to někdo tvrdil na iFauně. Že od nich bere. Nebo jsem to možná blbě pochopila a v tom případě se omlouvám za zmatení nepřítele.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2010 09:30
- Nahlásit

impact
Ha. Mě to někdo tvrdil na iFauně. Že od nich bere. Nebo jsem to možná blbě pochopila a v tom případě se omlouvám za zmatení nepřítele
no ja si tim jista nejsem zatim jsem u nich nekupovala tak nevim, ale ziju v tom, ze se da nakupovat po jednom.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání