Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Zima a labrador.
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 17 Srp 2005 08:46
- Nahlásit

Ahoj. Mám 5 mesačného labradora a rodinný dom s obrovskou zatrávnenou záhradou a od kedy sme si ho priviezli je s nami v dome aj v noci, ale keď odchádzame do práce tak ho vyvenčím a potom ho nechám celý deň až do môjho príchodu na záhrade. Zvykol si na tento režim a všetko je o.k. Ale čo mám spraviť keď prídu mrazy a zima. Nemôže predsa v noci spať v teplúčku a potom byť od rána až do poobedia v zime vonku. A 9 hodín sám v byte nevydrží . Čo mi poradíte?

pigie
# Zasláno: 17 Srp 2005 09:02
- Nahlásit

Neboj, v zime bude chciet spavat vonku ;) U kamaratky to tak dopadlo a ja mam fundlaka, v lete spava dnu a v zime vonku. To sa vyriesi, neboj ;)

Evik
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2005 09:10
- Nahlásit

já to tak dělám běžně, že pesani spí přes noc v zimě doma a přes den jsou v době mé nepřítomnosti venku...mladý má kožich s hustou podsadou a staříka (knírač) necháváme na zimu vždycky zarůst, takže mu taky zima není....pokud chtějí mohou si pesani přes den vlézt do zateplené boudy....(čehož takřka vůbec nevyužívají) Ten přechod z "horka" do "zimy" navíc není vůbec znát, protože psi spí přes noc v chodbě, kde je stabilní teplota kolem 15 stupnů - ovšem bez průvanu....mají tam své pelíšky....ráno je ale nacházím ležet na dlaždičkách a na pelíšky kašlou... Normální zocelení psi zvyklí být venku nejsou rozhodně žádné citlivky

Tchor
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2005 09:12
- Nahlásit

Psi dvere aby moh volne projit.

Anonymní
# Zasláno: 17 Srp 2005 09:17
- Nahlásit

Ide o to že náš labrador je veľmi spoločenský a na nás veľmi citovo naviazaný a najlepšie sa cíti byť s nami vnútri a nie sám vonku. Aj teraz keď ho náhodou nechám vonku samého, padne ôsma hodina večer a on šteká pred dverami a pýta sa k nám.
Nechávať ho samého vonku nechcem - to by sa trápil, a od nás by to bolo voči nemu nefér keď sme si ho naučili spávať s nami.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2005 09:17
- Nahlásit

Anonymní
Naši labradoři jsou s námi taky doma, -když jsme doma - ale na noc chodí ven-i v zimě. A to zcela dobrovolně. Labrador je odolný pes, pokud se nezchoulostiví stálým pobytem v přetopeném bytě. Když jsem někdy sama doma a vezmu si čubu na noc do postele, aby mi nebylo smutno, tak ona to sice strpí a spí tam se mnou, ale nadšená z toho není, je jí vedro, pořád se převaluje a funí... Prostě má radši tu svou boudu se slámou. V léte do boudy ani nechodí, to spí různě na dřevěných podlážkách na zápraží pod střechou.
Jinak my doma kvůli psům v zimě topíme spíš méně a radši si vezmeme o svetr víc, aby se psi zbytečně nepřehřívali, když jsou s námi. Je to zdravější i pro lidi

Anonymní
# Zasláno: 17 Srp 2005 09:25
- Nahlásit

Evik , on spí s nami v spálni a tam je v zime určite viac ako 15 stupňov.Keď ho potom dám von a ráno bude - 10 nemôže mu to uškodiť po zdravotnej stránke ?
Ešte chcem dodať, že má koterec s búdou kde bol zavretý asi 1 krát v živote a do búdy nevliezol ani raz, a na záhrade máme zastrešený kus pozemku s dlaždicami asi 7x 5 metrov kde nenasneží ani nenaprší.
Tchor to nemôžem lebo keby sám chodil do bytu ako by sa mu zachcelo musel by chodiť po stŕmych schodoch ktoré vedú z chodby do nášho podkrovného bytu a to nesmie kôli kĺbom. Ja ho vždy nosím hore ,dole na rukách aj keď má už 24 kg.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2005 09:35
- Nahlásit

Pokud je bouda zateplená a pokud na zastřešeném pozemku s dlaždičkami má nějakou dřevěnou podlážku na ležení, tak je na pobyt venku v době vaší nepřítomnosti dobře vybaven. Kotec bych mu zatím nechávala otevřený, dávala bych mu v něm krmení, občas bych si s ním do kotce vlezla a hrála si s ním, aby se naučil, že kotec není vězení ale jeho vlastní prostor, kde má klid.
Můj názor je - LR ať je v maximální možné míře spolu s rodinou v bytě, ale v noci a v době vaší nepřítomnosti bude stejně převážně spát.
Můžete ho samozřejmě mít i trvale i v noci doma, ale v tom případě asi nebude mít tak kvalitní srst a bude celoročně línat.

handula
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2005 09:40
- Nahlásit

Tchor

máš ty psí dveře? já o nich uvažuji, jenže si říkám, že mám velkýho psa, že by ta díra musela být moc velká a to by se mi mohl do baráku kdokoliv dostat - když nebudeme doma...nebo jaký jsou rozměry? jak to funguje? dá se to nějak zadělat, případně když budem pryč...?

Anonymní
# Zasláno: 17 Srp 2005 09:46
- Nahlásit

Búdu práve zateplenú nemá ale ani do nej nepôjde. Asi bude spávať na tom zastrešenom mieste. To je vlastne taká podbrána zozadu je obrvská drevenná brána a po bokoch sú steny , takže mu tam nenafučí aj keď bude fujavica. Ale asi mu tam budem musieť dať niečo na čom bude ležať, lebo dlaždice sú fakt studené.

pigie
# Zasláno: 17 Srp 2005 11:17
- Nahlásit

Moj pes sa tiez dobija dnu, ale vzapeti, ked vidi, ze sme pohromade a nikam sme mu neusli, zacne mu byt teplo a chce von a takto dokolecka. A potom proste zaspi vonku. A doma mame bacorinu z topiaceho sa snehu Spi pred dverami veducimi zo zahrady, ked ho zafuci, je tomu este radsej a deku co tam ma si nikdy ani nevsimol Este nastasti neprechladol. Ak je doma v panelaku, tak tam to funguje takisto. Akurat, tam si lahne na ten kus stareho koberca. Ale dnu by som ho neudrzala. Knuci, aby sa dostal na balkon, ale nikdy mu nezatvarame, dvere len pribuchneme, otvori si ich sam, ak od nas naozaj nieco potrebuje. Zatial ziaden problem z prechodom z 25 do -10 nemal.

ola
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2005 11:26
- Nahlásit

handula
Mám taky psí "lítačky" a jsou super. Velikost otvoru se podřizuje velikosti (hloubce) hrudníku psa! Já mám boxerku,takže otvor je taky celkem větší-naše děti zatím ještě prolezou! Jinak v otvoru je taková plastová plácačka,která má dole magnet,takže se po prolezení psa zastaví tak,že je otvor utěsněný! Jsou k tomu pochopitelně i zašupovací dvířka,která dávám na noc,nebo prostě,když chceš otvor uzavřít! Koupila jsem je u Barona a jsem s nima fakt spokojená!

handula
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2005 12:52
- Nahlásit

ola
já mám hovawarta, takže asi to bude chtít větší průlez, ty zašupovací dvířka, to je dobrý...to jsem nevěděla....takže to musí být dveře udělaný asi na míru , aby se mohlo počítat s tím průlezem, nebo se do klasických venkovních dveří vyřízne díra?

ola
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2005 12:59
- Nahlásit

Manžel do klasických dveří s horní polovinou prosklenou vyřízl díru a ten průlez tam osadil. Jen kvůli tomu zašupování dvířek musel zbrousit dřevěný lemování pod prosklením. Mají to šikovně udělaný-teda aspoň ten model co má naše čuba. Je to docela drahá sranda,ale vyplatí se a snad (doufám) je to i nezničitelný!

DoPrdele
# Zasláno: 13 Lis 2005 18:53
- Nahlásit

kde mám sehnat ty zkurvené lítačky pro psy????????? POMOC!!!!!

Anonymní
# Zasláno: 13 Lis 2005 18:54
- Nahlásit

Kde mám sehnat ty zkurvené lítačky pro psy???? POMOC!!!!!

joli
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2005 19:18
- Nahlásit

Když jsme renovovali barák, tak jsme z jednoho pokojíku udělali pejskárnu a z pejskárny jsme prbourali díru ven / nebyla to žádná sranda, zdi jsou místy 80cm / a šíkovný truhlář nám udělal lítačky. Taky se dají uzavřít a moc to nestálo !
Dělali jsme to na am. buldoka - 55 kg a já jsem tím zkoušela prolézt a nešlo to. Malé dítě snad jo , ale dospělec, i malý, nikdy.
Je to hodně praktické

joli
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2005 19:20
- Nahlásit

A lezly tím i kočky

joli
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2005 19:21
- Nahlásit

A lezly tím i kočky

Richard
# Zasláno: 25 Led 2006 11:56
- Nahlásit

Náš labaradorek /10měsíců/spával do -10 zásadně na dlaždicích na terase,někdy i na sněhu ztočený do klubíčka.´Teď,když
jsou velké mrazy,ho necháváme na noc v garáži, kde je asi +8-10°.
Do boudy v kotci si zaleze jen přes den, když jsme v práci.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání