Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Vylučovací dieta - BARF
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2009 21:01
- Nahlásit

Při podezření na potravní alergii, jak byste sestavili vylučovací dietu a kolik dní se co dává, než se zjistí, jestli to sedí nebo ne?
Myslela bych, střídat po třech dnech a základ udělat ze syrového hovězího+rýže.
Držte nám palce, ať je to dýně

impact
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2009 21:03 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

kachna_
No já alergickou reakci na rybu poznala během pár minut. Pes neuvěřitelně otekl...

Steph
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 07:48
- Nahlásit

kachna_
a jak se projevuje ta alergie? Nas pes mel alergii na spenat a lososa, naskakaly mu do hodky boule a otekl, takze jsme vedeli hned po cem to ma. Ted jsem resila alergii na Calibru u nasi odchovanky - zacalo to pupinkama a pak zacala ztracet srst - tvarilo se to jak demodex a nakonec to byly grancle, ale trvalo to cca 14 dni nez se to projevilo, tak nevim jestli 3 dny budou stacit.

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 09:20
- Nahlásit

Záleží na tom,jestli jde opravd o alergii nebo jen přecitlivělost. Kuře v granulích jsme na Samovi poznali do druhého, max. třetího dne. Ale kyž se sestavují vylučovací diety, měl by být pes na základním složení alespoň ty tři týdny a pak přidávat vždycky jednu položku. Nemáte ani představu,co by to mohlo být, na co může být alergik? Že byste to udělali opačně, zkusili prostě dietu právě s tím předpokládaným alergenem, když by zareagoval,tak vyloučit a pokud by se to tím upravilo věděli byste. Jinak ta rýže a hovězí je určitě dobrej základ, jen v období na monodietě musíte přidávat nějaký vitamíny

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 10:47
- Nahlásit

Má pupínky a pár svědících fleků na břiše, srst má velmi kvalitní, uši nezarudlý, zhubnul. Minule měl zarudlý uši, nesvědící břicho, zhubnul. Jenže to bylo jednoduchý. Stačilo z K9+těstoviny s kuřetem přejít na Calibru a bylo po problémech.
na BARFu jsme rok a půl, lepek nemá. Jediná změna byla dýně, tak snad je to ona. Mrcha oranžová.

No já ty tři dny vzala pode zavádění příkrmů u dětí , z ničeho jsem nevycházela.

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 10:57
- Nahlásit

Ještě mě napadlo, fakt nevim, jestli to není úplná hovadina, spíš myslim, že ano, ale z mosazi a podobných kovů (prostě jakmile sleze ta nerezová vrstvička) mu naskakuje vyrážka.
Máme jednu nerezovou misku, kdyby se to někde odlouplo, mohlo by stopový množství toho kovu způsobit alergickou reakci?

Vikula
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 11:48
- Nahlásit

kachna_
Mosazí se pokrývají nádoby ze slitiny, které by mohly způsobit alergickou reakci.Takže asi ne ta odloupnutá mosaz, ale ten odkrytý povrch by mohl dělat problém.

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 13:11
- Nahlásit

kachna_
taky mám fenu, co nesmí hovězí, vepřový a obiloviny a dál jsem to raději nezkoumala, po asi osmi otohematomech si to nelajznu...je na kuřatech se zeleninou, bylinkama od Phytovetu a řasou, občas ryba nebo kupodivu snese i držťku, a jen kvete

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání