| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2009 21:01
- Nahlásit
Při podezření na potravní alergii, jak byste sestavili vylučovací dietu a kolik dní se co dává, než se zjistí, jestli to sedí nebo ne?
Myslela bych, střídat po třech dnech a základ udělat ze syrového hovězího+rýže.
Držte nám palce, ať je to dýně
|
impact
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2009 21:03 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
kachna_
No já alergickou reakci na rybu poznala během pár minut. Pes neuvěřitelně otekl...
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 07:48
- Nahlásit
kachna_
a jak se projevuje ta alergie? Nas pes mel alergii na spenat a lososa, naskakaly mu do hodky boule a otekl, takze jsme vedeli hned po cem to ma. Ted jsem resila alergii na Calibru u nasi odchovanky - zacalo to pupinkama a pak zacala ztracet srst - tvarilo se to jak demodex a nakonec to byly grancle, ale trvalo to cca 14 dni nez se to projevilo, tak nevim jestli 3 dny budou stacit.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 09:20
- Nahlásit
Záleží na tom,jestli jde opravd o alergii nebo jen přecitlivělost. Kuře v granulích jsme na Samovi poznali do druhého, max. třetího dne. Ale kyž se sestavují vylučovací diety, měl by být pes na základním složení alespoň ty tři týdny a pak přidávat vždycky jednu položku. Nemáte ani představu,co by to mohlo být, na co může být alergik? Že byste to udělali opačně, zkusili prostě dietu právě s tím předpokládaným alergenem, když by zareagoval,tak vyloučit a pokud by se to tím upravilo věděli byste. Jinak ta rýže a hovězí je určitě dobrej základ, jen v období na monodietě musíte přidávat nějaký vitamíny
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 10:47
- Nahlásit
Má pupínky a pár svědících fleků na břiše, srst má velmi kvalitní, uši nezarudlý, zhubnul. Minule měl zarudlý uši, nesvědící břicho, zhubnul. Jenže to bylo jednoduchý. Stačilo z K9+těstoviny s kuřetem přejít na Calibru a bylo po problémech.
na BARFu jsme rok a půl, lepek nemá. Jediná změna byla dýně, tak snad je to ona. Mrcha oranžová.
No já ty tři dny vzala pode zavádění příkrmů u dětí , z ničeho jsem nevycházela.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 10:57
- Nahlásit
Ještě mě napadlo, fakt nevim, jestli to není úplná hovadina, spíš myslim, že ano, ale z mosazi a podobných kovů (prostě jakmile sleze ta nerezová vrstvička) mu naskakuje vyrážka.
Máme jednu nerezovou misku, kdyby se to někde odlouplo, mohlo by stopový množství toho kovu způsobit alergickou reakci?
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 11:48
- Nahlásit
kachna_
Mosazí se pokrývají nádoby ze slitiny, které by mohly způsobit alergickou reakci.Takže asi ne ta odloupnutá mosaz, ale ten odkrytý povrch by mohl dělat problém.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 13:11
- Nahlásit
kachna_
taky mám fenu, co nesmí hovězí, vepřový a obiloviny a dál jsem to raději nezkoumala, po asi osmi otohematomech si to nelajznu...je na kuřatech se zeleninou, bylinkama od Phytovetu a řasou, občas ryba nebo kupodivu snese i držťku, a jen kvete
|