| Autor |
Zpráva |
emohawk
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 10:12
- Nahlásit
Zdravím všechny.
Chtěla bych si výhledově pořídit fenku západosibiřské lajky, ale nejdřív bych ráda nasbírala co nejvíc informací o tomto plemeni, tak jestli nějaké máte podělte se prosím
Předem děkuji
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 10:44
- Nahlásit
emohawk
zdravím, známý má 2, je to myslivec, ale je tady jen přechodně, je z Kanady. Má ovšem taky zvláštní přístup ke psům, nechává je růst jak dříví v lese, takže ho moc neposlouchají, on je ale má na práci a prý mu to tak vyhovuje. Ty lajky si ho v lese samy hlídají a automaticky mu nahánějí zvěř, teda aspoň mi to říkal, že je nic nemusel učit. Jinak jsou strašné milé a přišli mi dost učenlivé, tak na výcvik by mohly být ok. Budou taky dost dobří stopaři a jsou hodně tvrdí, v Rusku na to mají zkoušky, že se musí postavit medvědovi, jinde je to zakázané.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 11:03
- Nahlásit
, v Rusku na to mají zkoušky, že se musí postavit medvědovi, jinde je to zakázané.
co taky s medvedem. kteremu se nepostavi
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 11:24
- Nahlásit
argosek
notabene, když se mu nepostaví v Rusku .-D
|
enri
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 11:31
- Nahlásit
No, u nás ve městě má pán psa s PP - každou chvíli mu uteče. Možná je to tím, že ho dostatečně nezaměstná, ale u mě pes budí dojem, že je to ten typ, co svého páníčka k životu příliš nepotřebuje.
|
emohawk
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 11:46
- Nahlásit
mě se na nich právě líbí že jsou takový nezávislý, ale netušim jestli se hodí třeba na sportovní kynologii, ty myslivecký zkoušky nevim, nevim
|
emohawk
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 11:50
- Nahlásit
TomášW
s tim medvědem je to síla, viděla jsem video, ale to já od ní rozhodně vyžadovat nebudu
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 11:57
- Nahlásit
emohawk
Pokud pes není moc fixovaný na pánovi, tak se na sportovní kynologii moc nehodí.
|
emohawk
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 12:09
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
aha, no nic, ale vím o jedné co dělá agility
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 12:14
- Nahlásit
o tomhle plemeni jsem hodne uvazovala, že si pořídím, ale taky mi to rozhodování a přemýšlění trvalo přes rok, až jsem skončíla u naprosto jiné rasy
http://www.celysvet.cz/chovatelska-stanice-zapados ibirska-lajka-z-letne.php
zkus se ale podívat tady, s touhle paní jsem mailovala ohledně lajek, taky mě třeba překvapilo, že psala, že čekací doba na její štěně je kolem roku a půl... Ale určitě je nejlepší na tohle kontaktovat chovatele, ti budou vědět nejlíp. Nebo www.psiskolafalco.cz , pán má lajku. Taky jsem přes hledání informací o lajkách na tuhle stránku omylem narazila.
|
emohawk
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 12:22
- Nahlásit
cernej caj
to já už mám všechno načtený , ale chtěla bych nějaký objektivní názor, já bych svýho miláčka nikdy u cizích nepomluvila
rok a půl je teda docela dlouhá doba, tak se do toho radši pustím, dík za info
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 12:31
- Nahlásit
Ono to možná bude u jiných stanic i jinak, ale před tím rokem jsem z hrůzou zjistila, že u nás snad skoro nic není... a byla jsem ráda, že jsem vůbec našla někoho, kdo lajky nejen má, ale i množí
|
emohawk
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 12:46
- Nahlásit
já jsem koukala na stránky klubu a štěně tam teď není žádný, tak je to asi standard
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 12:55
- Nahlásit
ten známý ji má z ch. s. někde u Olomouce, nevím přesný název
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 14:08
- Nahlásit
emohawk
Na lajky je machr Víťa Dostál. Až budeš mít štěndo, jeď k Dostálovi na tábor, jeho psi ti ho i vychovají.
Veselé vánoce.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 14:18 - Změnil/a: moll
- Nahlásit
evropského vítěze a nadějnou fenku z ruska má můj známý štefan kesely z včic (vlčice) u trutnova, má už založenou i chovnou stanici \ nevím přesný název, ale ty vlčice tam jsou nějak zamontovaný.... matka psa je dvojnásobnou světovou vítězkou....
|
emohawk
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 16:10
- Nahlásit
Walda
tak na tohle radši nebudu reagovat, ani si nejsem jistá jestli je to sarkazmus nebo doporučení :-D
Veselé vánoce
|
emohawk
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2009 16:13
- Nahlásit
moll
tak to bych si nechala líbit
|
moll
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2009 10:36
- Nahlásit
emohawk
zkus pohledat na netu. určo tam budou ...a nebo v klubu lajek a kareláků....toho evropského vítěze uhrál v barceloně (už nevím přesně kolik let dozadu to bylo), možná bude stopa v katalogu nebo výsledovce výstavy.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2009 11:49
- Nahlásit
emohawk
Myslím,že to byl opravdu sarkasmus
Obecně pokud si plánuju pořídit psa loveckého plemene,nejlépe odhane člověk povahu a to,co může od psa očekávat, pokud s načte, k čemu bylo dané plemeno po staletí šlechtěno. Co vím, tak lajky se chovali a používali jako honiči, psa měli samostatně sledovat dlouhou dobu a pak ho držet na místě do příchodu lovce - tedy museli být samostatné, nezávislé na pokynech majitelé, dostatečně ostré, vytrvalé.
|
emohawk
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2009 12:38
- Nahlásit
jana33
Já si to myslím taky
o plemeni toho mám právě načteno dost, ale všechno je to hrozně obecný, osobně neznám nikoho kdo by jí měl, ani nemám v plánu dělat nějaký zkoušky, chci jí spíš jako parťáka do terénu, což by podle všeho neměl být problém, ale chtěla bych názor někoho s osobní zkušeností
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2009 13:14
- Nahlásit
Lajky chová moje kolegyně z práce, teda chovala. Stará fena jí zemřela stářím a mladou někdo otrávil.Mě osobně příjdou dost tvrdé na všecho, ne natrvdlé ale tvrdé. Hodně samostatné a nezávidlé. Rádi se toulají. A myslivci s mini opravdu zkoušky dělají. V něčem bych je přirovnala klidně k čévéčkům.
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2009 15:51
- Nahlásit
jana33
psa měli samostatně sledovat dlouhou dobu a pak ho držet na místě do příchodu lovce
Tobě už ti psi taky lezou na mozek...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2009 16:47
- Nahlásit
Mmartin
Třeba i toho psa lovili,nějakýho divokýho
|
moll
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:32 - Změnil/a: moll
- Nahlásit
Smecka
ten pesan, o kterém píšu, se jmenuje bim mutara a je syn anny hvězdy sibiře - zřejmé té staré feny, o které píšeš ty....
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:57
- Nahlásit
moll
Ano, jde o Annu Hvězdu sibiře.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2009 09:52
- Nahlásit
jo - tak příležitostně pozdravuj paní kolegyni od evy z brna zn. psí škola lipolec - dík
|