| Autor |
Zpráva |
Damocles
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2009 14:02
- Nahlásit
Nevím, kdo z vás to zažil, ale jakmile se vám podaří na hafím miláčkovi přinést domů blechy, je o zábavu postaráno. Těžce jsme s přítelkyní podcenili prevenci ve chvíli, kdy jsme měli pocit, že končí nebezpečí klíšťat a komárů, takže naše drahá čuba už nepotřebuje mít za krkem Advantix. Jak začala hárat, tak jí asi naše babička nebo děti dovolili se venku očuchávat s nějakými potulnými blecháči a díky tomu to chytla ještě naše domácí britka - kočka. Jako takový opruz, jako mít blechy doma, to nikomu nepřeju. Zvířata vysypána pudrem Bolfo, stejným sprejem vystříkávaný křesla, koberce, zvířata 3 týdny zavřený v kuchyni s pocitem, že se asi nějak provinili a neví jak (jak jim vysvětlíte, že nesmí do postele kvůli blechám?)... a když jsme už doufali, že je po všem, tak nějaký mizerný vývojový stádium zase vylezlo z vajíčka a objevilo se někde.. Takže pod stromeček já osobně našemu zvěrstvu asi včetně papouška pořídím preventivní vnější i vnitřní antiparazitika ))) Jen nevím, co na andulky, jinak to bude kombo Advantix, Bolfo, Drontal a když se ustrnu, tak i nějaké ty voňavé kapsičky a kostičky
|
Tinta76
|
# Zasláno: 20 Lis 2009 14:11 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit
Damocles
hele my to teď řešili u tchyně, kočka se jim vrátila domu po měsíci a dotáhla blechy ... drbali se všici ...
vet nám jako nejrychlejší rešení nabídl frontline pro všechny zvířata (maj tři kočky a dva psy) a pak ampulky neostomosan na vystříkání problémových míst v bytě, baráku a všude, kde by mohly blechy přežívat a množit se ...
frontline by měl působit i právě na ty další případný nápory vylíhlejch blech ... tak třá zkuste tohle
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2009 14:16
- Nahlásit
Na blechy a vystříkání celého bytu nám skvěle zabral Biokill. Ale člověk stejně musí počítat s tím,že to chce aspoň měsíc každý týden opakovat.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 20 Lis 2009 14:19
- Nahlásit
jana33
ten se nesmí používat u koček, co vím ...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2009 14:21 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Tinta76
Teď jsem na to koukala,máš pravdu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2009 15:41
- Nahlásit
Damocles
Upřímnou soustrast. Taky jsme si tím prošli. Blechy jsme si dovezli z mezinárodky v Brně V počtu dvanáct psů, šest koček a malokrálík to byla fakt chuťovka. Třikrát u nás proběhla akce "likvidace blechy" - to znamená všechen nábytek ven na dvůr, koberce pečlivě vysát a vystříkat nějakým sprejem (časem jsme vyzkoušely snad všechny značky), nábytek venku vystříkat taky. Vyprat komplet všechny věci, vyprat komplet všechny pelechy, psí deky spálit a pořídit nové. Převléct postele, peřiny vystříkat tím sprejem a znova povléct. Vykoupat všechny zvířata. Akce na celý den, ideálně v několika lidech. Když po mě den po skončení "akce blecha potřetí" lezla blecha tak jsem měla chuť celý barák podpálit
Bwt - může být hůř, sotva jsme se zbavili blech tak děcka ze školy přitáhli vši
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2009 16:48
- Nahlásit
Damocles
My jsme si blechy dotáhli z dovolené. Jako ty jsem podcenila ochranné prostředky a nějaký vesnický vořech nám dal dárek Naštěstí nám na feně zabral Frontline ihned (opravdu asi zabíjí všechny vývojový stádia, už jsme na ní potom nic nenašli) a byt jsem komplet vystříkala nějakým biokillem nebo něčím podobným. Hlavně pelechy a místa kde fena leží jsem stříkala fakt pořád. Asi jsem byla fakt důsledná, protože po blechách se zaprášilo a potom už jsme doma žádnou nenašli. Takže my jsme se jich zbavili relativnmě elegantně.
|
rain
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2009 18:09
- Nahlásit
Ježiš vy mě děsíte . Já u svých psů zatím blechy neobjevila, ale když jsem ještě bydlela s mamkou a jejím jezevčounem, blechy měl několikrát (prakticky aspoň jednou do roka) - psa jsme vykoupali v protibleším šamponu, vystříkali ho i jeho křeslo frontlinem a byl klid...
No a teď mě zas všechno svědí, mám pocit že po mě pořád něco leze a vybavujou se mi všechny štípance nevysvětleného původu, co jsem na sobě za poslední rok našla, máte radost?
|