Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Počet štěňat ve vrhu s PP
Autor Zpráva
Terka
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 22:32
- Nahlásit

Toto mám z doslechu - prosím uveďte mě do reality, je to běžné nebo je to blábol??? "Fence loveckého plemene s PP se narodilo 13 štěňat. Poradce vrhu přišel, vybral 6 nej a zbytek museli utratit." Tak nevím, mám tomu věřit? Reguluje se skutečně nějak počet štěňat ve vrzích s PP? Chápu, že 13 je opravdu strašně moc na jednu fenku, ale utratit z nich 7 jen tak jak někdo rozhodne... Pokud je to realita, tak je to pěkná kruťárna

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 22:37
- Nahlásit

http://ifauna.cz/mdiskuse/show.php?tema=6360&rubr=7

http://ifauna.cz/diskuse/vypis.php?thema=123998&o=7#123998

Tady se to kdysi probíralo...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2005 07:30
- Nahlásit

Myslela jsem, že už se to nějakých 15 let nedělá.
Aspoň u našich plemen (retrívrů) je to v obou klubech tak, že chovatel dostane tolik PP, o kolik v hlášení vrhu požádá. A samozřejmě je na něm, aby s vícečetným vrhem feně pomohl.
Chtěla bych vidět toho machra, který ve vyrovnaném vrhu na několikadenních štěňatech pozná, které je nadějné a které ne.

Evicka
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2005 07:47
- Nahlásit

Taky si myslím, že je to doba dávno minulá a počet štěňat ve vrhu je neomezený, záleží jen na chovateli jestli sám udělá nějakou "probírku". Ale pokud jsou všechna štěňata pěkná, stejně velká a životaschopná, tak se nechávají všechna. Existuje spousta příkrmů pro štěňata od náhrady mateřského mléka až po bůhví co, takže zodpovědný chovatel feně vždycky pomůže , jelikož uživit tolik hladových krků není jednoduché.

Evicka
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2005 07:48
- Nahlásit

jo a Ketrin, tak ta mladá fenka je březí. Už je to tutovka. Je zhruba v 5. týdnu a už se jí pěkně kulatí bříško.Tak jsem ráda, že to vyšlo.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2005 10:12
- Nahlásit

Evicka
Gratuluju a budoucí mamině hodně zdraví a rychlý porod

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2005 10:13
- Nahlásit

Evicka
A pojedete teda na Interdog? To už se pomalu budete chystat k porodu...

Evicka
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2005 10:22
- Nahlásit

Jo na Interdog jedeme celá rodinka včetně tříleté dcery a těch dvou psů. První štěňata budou mít akorát osm´týdnů, takže některá budou pryč, některá možná povezem a předáme je cestou nebo nevím a tahle fenka by měla rodit kolem 26.8.2005, takže doma sama snad vydrží, bude už mít týden po porodu, tak snad bude v pohodě. Jinak domluvíme hlídání.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2005 10:36
- Nahlásit

Hu, to se nebojíš odjet na celý den týden po porodu? Já jsem se prvních 14 dní nehnula takřka na krok.

Evicka
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2005 12:16
- Nahlásit

Nebojím. Důkladně fenu hlídám především první tři, čtyři dny než se dostatečně uklidní a přestane blbnout, hrabat, atd. Všechyn naše čubiny jsou zkušené maminy, takže je to u nich v pohodě. Tahleta prvnička se teprve projeví. Uvidíme. Za celou dobu jsme neměli žádné zalehnuté štěně. Naše čubiny jsou fakt hodně opatrné, ale vyrovnané, klidné a v pohodě. Belinu si ohlídám a podle toho uvidíme. Rozhodně Interdog pojímáme jako rodinný výlet a nenecháme si ho ničím pokazit. Když tak máme hodnou a ochotnou hlídací babičku.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2005 12:20
- Nahlásit

Evicka
Hlídací babičky jsou nad všechny poklady světa.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání