| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Srp 2005 14:36
- Nahlásit
mame dvouleteho PRT bez PP a jelikoz je to nase zlaticko, moc touzime po jeho potomkovi. je klidne povahy, pouze hlavicka je trikolor, cviceny, no proste nase slunicko - jsme ochotni prijet kamkoliv
zajemcum poslu fotecky
martina.routova@rozhlas.cz
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 17:05
- Nahlásit
I taková plemena už se množí bez PP?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 07:39
- Nahlásit
shiba
hlavně takováto plemena....protože je ještě moc lidí nezná a tak si každý množitel (teď nemyslím nikoho konkrétního) může říci, že jeho "voříšek" vypadá jako parson či jack russel .....a navnazeným, avšak neznalým zájemcům prodá štěně bez PP, ale třeba i dráž než kolik by stálo papírové štěně od seriózního chovatele....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Srp 2005 08:34
- Nahlásit
Souhlasím s Shibou i Evikem. Rozmnožovat počet pejsků, kteří se podobají PRT, mi přijde z uvedených důvodů dost nešťastné. A znovu již mnohokrát uvedené tvrdím-li, že mám PTR bez PP je to logický nesmysl. Správně je pouze, že mám psa bez PP podobajícího se PTR - alespoń podle mého názoru.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 09:29
- Nahlásit
Anonymní
nevykládej si to špatně, nikdo tě tu nechtěl kritizovat....Samozřejmě, že můžeš mít PRT bez PP a může to skutečně být PRT, který z nějakého důvodu nemá PP (např. že rodiče nebyli uchovnění apod....) prostě jen není čistokrevný, neboť čistokrevnost by měl zaručovat právě PP - píšu "měl by", protože se najde i dost množitelů, kteří zhotovují falsa PP pro své "PRT" (kteří mnohdy s PRT nemají vůbec nic společného)
Zrovna před pár dny jsem viděla krásnou mladou fenečku PRT s PP. Její majitelé nejsou zkušení chovatelé, ale vím jistě, že pokud by od ní někdy chtěli štěňata, uchovnili by ji a šli jedině do spojení s chovným psem.
Pokud opravdu trváš na nevěstě pro svého psíka, musíš nejspíš hledat zase jen mezi tzv. "bezpapíráky".
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 10:43
- Nahlásit
Evik
Hmm, tak nějak to bude... Ovšem - včera se mi ozvala paní či slečna, která má prý fenku, o níž tvrdí, že je to plemeno - ovšem neexistující plemeno. Tak to už potom neumím pojmenovat - drzost toho, kdo jí štěně prodal? Nebo jak tomu říct? No a ze strany majitelky - nechat se lehce napálit je asi slabé slovo...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 11:35
- Nahlásit
shiba
nojo....často se takhle napálí lidé, kteří chtějí udělat radost svým dětem, kteří moc chtějí pejska, je jim jedno jakého, hlavně aby to byl pejsek......takoví rodiče často nevědí o psech nic a chytí se prvního inzerátu v časopise, na netu apod....Když už o tom mluvíme - o těch podvodech, tak jsem nedávno četla inzerát "vzácná štěňata dlouhosrstého šarpeje". Nějaký čas předtím, co jsem objevila ten inzerát jsem na prochajdě se psem potkala paní se psem, který byl zcela evidentně křížencem šarpeje a čaučau.......takže si teď domýšlím, zda to někdo nezkusil znovu a vydává štěňata za vzácnou rasu.........Ono bohužel těch psích plemen je tolik a není možné si pamatovat všechny a dokud bude mezi lidmi vládnout hloupost a omezenost, pak těm podvodníkům a množitelům pšenka pokvete všude...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 11:39
- Nahlásit
Evik
shiba
Před časem byl v HW článek jak se jeli podívat na "amerického bígla" (údajně nové plemeno-nezdrhací, absolutně poslušný nelovecký bígl) - normální bezpapíráky v hrozných podmínkách a s příslušnými báchorkami množitel prodával tuším za 40 tis.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2005 12:14
- Nahlásit
Ketrin
o těch "amerických bíglech" jsem taky četla...bylo mi z toho smutno....vůbec ze všeho nekalého, co se děje kolem psů je mi zle a smutno...
|
matysek
|
# Zasláno: 1 Zář 2005 12:45
- Nahlásit
Evik
chapu vase rozhorceni, ale ja nechci fenu s PP, protoze vim ze tehle orisku je plno, tak hledam taky oriskovou - snad ma pravo si kazdy nekdy v zivote uzit
posli mi na sebe mail a ja ti poslu jakeho mam orecha, stejne porad moc nechapu standart tohoto plemene, ale to necham na posouzeni jinych
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Zář 2005 13:05
- Nahlásit
Ahojky
Znova opakuji.Tak jsem si precetla vase nazory jestli psa s PP nebo bez.A muzu vam rict ze jsem se uprimne zasmala ...jak muze nekdo rict ze pes s PP je se zarukou ze z nej vyroste to co ma? ...ze vam to rekne majitel je sice hezky ale da se v dnesni dobe nekomu verit??A ted ruku na srdce....kdo jste si kupovali psa s PP vite naprosto presne ze matka stenete je opravdu matka ktera je v PP zapsana??A co otec??Stali jste pri kryti??NE??Tak jak muzete vedet ze otec v PP je opravdu ten otec...pokud nebudu mit testy DNA tak neverim nikomu....takze pokud nechci vystavovat tak je mi uplne jedno ze je bez PP...a at si koupim jakykoliv stene tak je to jako los ....bud s toho vyroste co chci a vyhraju a nebo naopak ....s pozdravem majitelka JRT (bez PP) a NO (s PP)
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Zář 2005 13:57
- Nahlásit
není to los mám-li smlouvu na psa s PP a vyrostemi z něj kříženec není problém své nároky po "chovateli" uplatňovat. trochu problematičtější by to bylo u "čistokrevných" psů bez PP, ale i tam jsou možnosti (např. ten zmiňovaný DNA test, když zajdeme do krajností). ale tvoje argumentace je podle mě, promiň, hloupá a účelová, protože podobné bys mohla tvrdit o všem od oblečení po mobilní telefony. proto musíš i při vybírání pejska ověřovat a prověřovat - prostředí, reference apod...jako u všeho ostatního
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Zář 2005 14:10
- Nahlásit
a k cemu vam ta smlouva je??Vratite ho jako to obleceni nebo mobil a budete chtit jiny stene??...ja myslim ze ne ...maximalne dostanete zpatky penize
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2005 14:16
- Nahlásit
to Anonymní
já tedy nesouhlasím, že pořízení psa s PP je sázka do loterie...Pokud si dá budoucí majitel štěněte práci s tím, že si zjistí předky svého vyhlédnutého štěníka, jejich vlastnosti, vlohy apod, pokud bude tak fanatický, může si všechno ověřit na plemenné knize. S chovatelem sepíše řádnou kupní smlouvu se vším všudy včetně opatření proti vadám apod.... Už když je štěněti nějakých těch 7 týdnů, dá se dost dobře odhadnout, co z něj vyroste - jak bude vypadat a i jakou bude mít povahu.
Když jsem si vybírala svoje štěně (s PP), chovatelka mi už hned byla schopná říci hrubý profil psa do budoucna a dnes, kdy je mému psu rok a půl mohu říci, že se ani v jedné věci nemýlila.
Je jen důležité vybrat si seriózního chovatele a pak má člověk záruku, že jeho pes s PP bude skutečně tím, čím má být. Jenže to člověk musí umět hledat.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Zář 2005 19:50
- Nahlásit
v jednom mate pravdu a to hledat seriozniho chovatele ....a kdyz rikate ze jde v 7 tydnech dobre odhadnout co z nej vyroste tak proc ne bez PP??...Ja jsem hlavne nesouhlasila s tim jak se tady kazdej ohani papirama a ze bez nich nevite co z toho vyroste atd..atd...ale podle mne je to opravdu los protoze je dost vad ktere vylezou v pozdejsim veku....a mluvim ze sve zkusenosti
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2005 21:23
- Nahlásit
matysek
snad ma pravo si kazdy nekdy v zivote uzit
To mě pobavilo!
|
Matysek
|
# Zasláno: 2 Zář 2005 10:03
- Nahlásit
Holky,
hanrdkujeme se tu kvluli papirum, ale o ty preci tak zase v podstate nejde, jde o to, jestli jsou nasi milanci zdravi, hravi a jsou pro nas vsim. je jedno jestli je takovej nebo makovej.
zrovna dnes je mam v praci a blbnou tu jak nezrizeni. pred tydnem jsme si poridili PRT s PP, protoze Jackovi jsou uz dva roky a nechteji nam ho nikde vzit na norareni a d lovekemu vycviku, coz mi prijde trochu diskriminacni, protoze kolikrat orisci jsou na tyhle veci pohotovejsi, a protoze to nechceme vzdat poridili jsme si papiraka, ale od zadneho chovatele co na tom chce zbohatnout, ale od normalniho hejneho. nekrmime je zadnou specialni stravou a nedelame z nich slkenikove panaci a to je to o cem tu mluvime.
nekdo si poridi papiraka, jen aby se mel cim chlubit, chodit po vystavach a casem to krasne zpenezit. nemam rada inzeraty typu, prodam triletou fenu, (podtext nevhodna k chovu - proste ji uz oddelali) ale jak tohle nekdo muze udelat, kdyz si toho psa porizuji, tak je to na 10-15 let na ne ze za tri roky ji oddelam a tak pro me uz neni mazlicek.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Zář 2005 12:05
- Nahlásit
Matysek
Ano ano souhlasim s tim ze kdyz je nevhodna k chovu tak se toho lidi zbavujou .....ale zase z jedny stranky kdyz chce nekdo chovat tak je mu takova fena k nicemu....ja jsem odchovala taky stenata a kdyz ji v 8letech skoncila chovnost tak jsem ji taky nedala pryc ....a to ji po me chteli,ze si prodlouzi chovnost atd...copak jsem blazen abych ji v 8 letech strhla stenatama?...dneska je ji pres deset a az na to ze trochu kulha na zadni packu je porad plna zivota
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Zář 2005 12:09
- Nahlásit
to Matysek
odkud jste pořizovali PRT, smím-li se zeptat?
|
matysek
|
# Zasláno: 7 Zář 2005 10:52
- Nahlásit
Anonymní
starsi Jackous bez PP hladkosrty trikolor, byl nevhodny darek k vanocum a ja se ani nepidila od koho je, protoze byl spatne naockovan a vubec celkove zanedban
druheho Cyrana, mame z chovu Udoli Podkovy, ale jelikoz jeho predpredpredci byli zizli jackova a parson tak Cyrano bude asi nejmensi mozna kohoutkova vyska parsona
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 11:43
- Nahlásit
Co to tady zase plácáte o psech s PP k tomu, aby se zpeněžili. Výstavy, zkoušky atd. to je všechno pěkně finančně náročné a i když člověk max.jednou ročně odchová na feně štěňata, tak z prodeje se mu zaplatí náklady na vrh, ale tyhle další už většinou ne. A to nemluvím o vynaložené práci a času. Takže pomlčte o tom, o čem se svými bezpapíráčky nic nevíte.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 14:15
- Nahlásit
Ketrin
Tak nějak...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 14:31
- Nahlásit
Ketrin
|
matysek
|
# Zasláno: 7 Zář 2005 14:56
- Nahlásit
Ketrin
koukam ze je tady hodne zatemnino,
co se tyce vystav, tak staci jen uchovnit, nemusi se clovek pachti po nejakych Cacech, cacibech a jinych a platit za vlezne a jezdit po cele republice - to je jen na vas - stejne mi to prijde mrhani casem a musi to byt pro psa silena nuda
co se tyce kryti a stenatek - vim ze si musite vzti min mesic dovcu, ockovani, prohlidky, prukazy, krmeni, dalsi a dalsi, .... ja jen psala ze nechapu chovatele, co po trech letech fenu odstavi a prodaji za pakatel, protoze uz pro ne neni prinosnou
ale to bylo a bude vzdycky - dva tabory, zaujati chovatele, co by psovi nedali nic co by mohlo mit spatny dopad na jeho vyvoj. kamoska krmila eukanubou a dnes ma z bileho bulika dalmatina. jen ze ono vzdycky co povazujeme za spravne se zas tak spravne jevit nemusi
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 06:47
- Nahlásit
matysek
Zatemníno má řekla bych spíš ten, kdo si pořídí psa bez PP a pak běduje, že je diskriminován, protože nesmí na zkoušky norování. Oni totiž zkušební řády jsou postavené podle typické práce různých plemen a bez PP jaksi těžko prokážeš, že máš určité plemeno. K ostatnímu už se nebudu vyjadřovat, je to pořád dokola, jasně že jsou i chovatelé psů s PP, kteří nedělají všecko košer, mě jen vždycky nadzvedne to tvrzení, jak se na psech s PP rejžuje. Já radši ani nepočítám, kolik mě moji psi stojí peněz, odhaduji že za těch deset let bych za ty peníze měla nejedno pěkné nové auto. Ale je to prostě moje hobby, kterému podřizuji všecko ostatní a jediný luxus, který si dopřávám - nevyžívám se v drahých hadrech, kosmetice, neověšuju se zlatem atd. A jakoupak jinou motivaci než peníze mají množitelé psů bez PP?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 07:39
- Nahlásit
Ketrin
to matysek.....ono už i držení více psů v majetku jednoho člověka něco stojí, natož chov...Já třeba mám 3 psy...jen jeden je s PP...(prvnímu je 14,5 a PP by měl taky, jenomže tehdy ještě fungoval ten nesmysl, že PP dostalo jen několik štěňat a ostatní ne..., druhý pes je s PP, třetí z kříženec s útulku) Všechny 3 své psy miluji a proto pro ně chci jen to nejlepší, tudíž vynakládám nemalé částky za stravu, veterinu a různé poplatky. Takže takřka polovina mého platu jde do psů a nijak toho nelituju. A teď si vezmi, že bych chtěla chovat a prodávat štěňata....pokud bych chtěla odchovávat kvalitní štěňata, musela bych nejdřív se psy všechny ty formality (jako je svod, bonitace, výstavy apod...) u všech plemeno to není tak jednoduché jak si myslíš. A pokud bych následně na štěňatech chtěla opravdu vydělat, pak bych musela štěňata prodávat za 30000, kdy by je asi těžko někdo normální koupil.....takže skutečný kvalitní chov je a bude pro chovatele vždy prodělečný podnik a skuteční chovatelé to taky nikdy pro peníze nedělají..
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Zář 2005 08:33
- Nahlásit
Stálé diskuse o psech s a bez PP se točí pořád kolem jednoho - PP je prý zárukou zdraví a původu. Z letitých zkušeností vám můžu říct, že NENÍ. V chovatelských stanicích, kde běhá x fen a y psů se často kryje jak to vyjde a do papírů se napíší ti nejvhodnější (výstavně nejúspěšnější) rodiče. Bohužel to není až taková vyjímka, jak si mnoho lidí myslí. Zrovna tak se zdravím - povinné prohlídky všeho možného, ale známosti též udělají svoje. Samozřejmě to tak není u všech chovatelů, nejlépe bývá tam, kde mají jednu fenka - mazlíka a věnují se i chovu. A proč psi bez PP ? Možná si to ve svém nadšení neuvědomujete, ale skutečně ne všichni lidé, kteří milují pejsky a rádi by měli kamaráda, mají mnoho tisíc na pořízení psa s PP. U běžných plemen (hlaně společenských) se cena štěněte bez PP rovná přibližně polovině ceny s PP. A to je docela rozdíl. Chápu, že se pak lidé rozhodnou koupit raději mazlíka bez PP a mají pak finance na péči o něj. Je to začarovaný kruh, protože chov štěňátek s PP je opravdu finančně nákladný (nehledě na to, že by při výrazně nižších cenách ostatní z klubu dělali humbuk) a těžko lze jít pod cenu, pokud je štěndo kvalitní a bez vad. Pak ale stále bude mít své místo i chov bez PP pro ty, kteří si prostě nemohou dovolit dát za štěndo 10-30 tis.Kč. Znám chovatele pejsků bez PP, kteří mají jednu fenečku, odchovávají štěnda 1x ročně a věnují jim takovou péči, že kam se mnozí chovatelé s PP hrabou. A upřímně - možná bych si raději vzala štěně od takového chovatele, který fence a odchovu věnuje svůj veškerý volný čas včetně celé rodiny než z chovatelské stanice, kde sice dostanu PP, ale štěně je s matkou v kleci, není socializované a stojí 2x tolik! Sama mám chovatelskou stanici, momentálně 1 chovnou fenku a 1 stařenku, odchovávám tak 1 vrh za 1,5 roku, rozhodně na tom nevydělávám. Rozhodně však neodsuzuji chov bez PP, prostě je to věc každého.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Zář 2005 08:34
- Nahlásit
Stálé diskuse o psech s a bez PP se točí pořád kolem jednoho - PP je prý zárukou zdraví a původu. Z letitých zkušeností vám můžu říct, že NENÍ. V chovatelských stanicích, kde běhá x fen a y psů se často kryje jak to vyjde a do papírů se napíší ti nejvhodnější (výstavně nejúspěšnější) rodiče. Bohužel to není až taková vyjímka, jak si mnoho lidí myslí. Zrovna tak se zdravím - povinné prohlídky všeho možného, ale známosti též udělají svoje. Samozřejmě to tak není u všech chovatelů, nejlépe bývá tam, kde mají jednu fenka - mazlíka a věnují se i chovu. A proč psi bez PP ? Možná si to ve svém nadšení neuvědomujete, ale skutečně ne všichni lidé, kteří milují pejsky a rádi by měli kamaráda, mají mnoho tisíc na pořízení psa s PP. U běžných plemen (hlaně společenských) se cena štěněte bez PP rovná přibližně polovině ceny s PP. A to je docela rozdíl. Chápu, že se pak lidé rozhodnou koupit raději mazlíka bez PP a mají pak finance na péči o něj. Je to začarovaný kruh, protože chov štěňátek s PP je opravdu finančně nákladný (nehledě na to, že by při výrazně nižších cenách ostatní z klubu dělali humbuk) a těžko lze jít pod cenu, pokud je štěndo kvalitní a bez vad. Pak ale stále bude mít své místo i chov bez PP pro ty, kteří si prostě nemohou dovolit dát za štěndo 10-30 tis.Kč. Znám chovatele pejsků bez PP, kteří mají jednu fenečku, odchovávají štěnda 1x ročně a věnují jim takovou péči, že kam se mnozí chovatelé s PP hrabou. A upřímně - možná bych si raději vzala štěně od takového chovatele, který fence a odchovu věnuje svůj veškerý volný čas včetně celé rodiny než z chovatelské stanice, kde sice dostanu PP, ale štěně je s matkou v kleci, není socializované a stojí 2x tolik! Sama mám chovatelskou stanici, momentálně 1 chovnou fenku a 1 stařenku, odchovávám tak 1 vrh za 1,5 roku, rozhodně na tom nevydělávám. Rozhodně však neodsuzuji chov bez PP, prostě je to věc každého.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 09:05
- Nahlásit
Anonymní
pokud někdo chová bez PP s láskou a pečlivosti, pak to, ačkoli to neschvaluji, také neodsuzuji, ale těchto chovatelů je rozhodně méně než množitelů, kteří si říkají "chovatelé bez PP"
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 09:12
- Nahlásit
Evik
Nestačí láska a pečlivost, i když to je pěkné, ale nutné jsou také informace a znalost plemene a pochybuji, že se tito lidé po nich pídí. "Čistokrevní bez PP" jsou riziko a nic na tom nezmění to, jak se anonymové okolo toho rozčilují. Pokud chovatel psů s PP odchovává štěňata s matkou v kleci, bez socializace, ve špíně atd. tak snad každý je natolik soudný, aby si z takové chov.st.štěně nebral. není to žádný argument pro "chov" bez PP.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 09:29
- Nahlásit
Ketrin
no jasne že jo. Já to myslela víceméně na těch pár lidí, co mají doma třeba voříšku a chtějí si po ní nechat štěňátko...ti se pak opravdu starají a zajímají, aby vše bylo vpořádku... Znám jedny takové lidi - jsou to staří manželé, ale co ti načetli literatury, konzultovali veta apod...jen aby jejich "zbouchnutá" fenečka voříška (neplánovali štěňátka) porodila vpořádku... měla pak dvě štěňata - pejsky....nechali si je (fenka ještě měla málo mléka, takže dokonce zvládli štěníky odchovat vlastně sami....teď mají tři psi...matka úplně neznámého původu- voříšek, otce se nepodařilo zjistit, ale kluci štěníci vypadají jako zmenšenina NO...
takových lidí je ale málo a tyhle diskuse o kladech a záporech PP, bez PP apod....to je nekonečné a nemá to smysl...
|
Maya
|
# Zasláno: 8 Zář 2005 09:30
- Nahlásit
Anonymní
Chov bez PP je pro mě chovem fenotypově podobných jedinců bez ohledu na genotyp (o kterém neví nikdo nic), což je jen polovičatá práce, protože fenotyp nepodložený genotypem je z dlouhodobějšího hlediska k ničemu. Je to jako kdyby sis koupil porsche s motorem z trabanta. To by se ti asi nelíbilo, ale u psů to obhajuješ.
Chov s PP udržuje nejen fenotyp, ale i genotyp u většiny plemen již více než 100 let (kromě několika málo plemen, kde se stále využívají psi z registru) a název plemene je určitá značka, na které parazitují "chovatelé bez PP".
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 11:29
- Nahlásit
Evik
Maya
Přesně tak a už se k tomu nebudu vyjadřovat, štve mě to a je to zbytečné
|
Matysek
|
# Zasláno: 8 Zář 2005 13:56
- Nahlásit
milovnici pejsku,
naposledy vstupuji - protoze me vase jednostrannost uz unavuje.
Co rikate na cistokrevne anglicke buldoky, na francouzske buldocky, na velka plemena mastify a podobne, kteri jsou uz tak zdegenerovani a preslechteni, ze trpi stale vetsim poctem chorob a umiraji ve velmi nizkem veku - to je zaruka umele vyslechteneho plemena????
odkud nasi 4nozi milackove pochazi???? kdo je zacal prznit, a z orechu pestovat plemena s PP????
meli bychom se vratit ke korenum a nemluvit tak jednostranne. ano dnes jsou PRT zarukou kvality, ale co za 10 let, jak budou preslechteni, jake nove nemoci tim vecnym krizenim mezi sebou jim privodime???
jeste se vratim k tomu norovani - vis kolik je myslivcu, co maji radeji orechy, ty nesmysli s hodnocenim jsme si zase vymysleli jen my lide a jen na nas zalezi jak toho psa vychovame.
proc se smelo kupirovat a najednou se nesmi - dalsi modni vlna - o tom to preci vubec neni, je to o lasce a o vztahu k tomu zvireti a je jedno jestli ma PP nebo ne. proste jsem chtela nasemu Jackovi jen doprat a nehledala jsem vubec zadnou papirovou krasavici a uz vubec jsem nemela zajem rozpoutat tuto diskuzi o NIČEM
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Zář 2005 09:32
- Nahlásit
Matýsku, to je bezva že máte Cyrana - je to nádherný a milý pejsek. Je příbuzný na mého Bertráma - maminky Engi a Berta jsou sestry. Jestli máte zájem, podívejte se na www.lassie.cz, jsou tam pěkné fotky z poslední Parsoniády třeba tam toho Vašeho špunta taky najdete.
A určitě se ještě ozvěte!
Ahoj Linda L.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:07
- Nahlásit
Matysek
Typické argumenty množitelů... Na to se nedá nic říct.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:13
- Nahlásit
"...víš kolik je myslivců co mají raději ořechy.."
Můj známý -myslivec- má nejradši buráky a kešu.
Mmch.pes neurčité rasy se i ve spisovné češtině nazývá VOŘECH
|
matysek
|
# Zasláno: 9 Zář 2005 10:30
- Nahlásit
Anonymní
to je dobry - to me pobavilo. obcas se stane ze v afektu cloveku vypadnou pismena, nekdy i slova, ale tohle se mi vazne povedlo
|
matysek
|
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:00
- Nahlásit
Anonymní
Lindo, nejdou mi otevrit tvoje stranky Bertam z Rataj, kdyz tak pisni na martina.routova@rozhals.cz
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Zář 2005 11:23
- Nahlásit
Taky jsem to zkoušela otevřít, ale uvědomila jsem si, že mi tam právě dodávají novinky tak to určitě proto nějak zablokovali. Během dne to určitě zase zpřístupní. (stránky mi dělá jedna firma) Linda L.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Zář 2005 14:16
- Nahlásit
Anonymní
ale na tvuj mail se nemuzu propsat - nejak se mi to vraci zpatky, no uvidis kdyz tak pisni ty
pa pa Mates
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Zář 2005 15:24
- Nahlásit
Divný, divný, mail mi fungoval... Napíšu Ti. Posílám pohlazení Tvým Russlíkům! Linda
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Zář 2005 12:38
- Nahlásit
Lidičky já sám mám taky názor tady na to všechno, ale raději ho nebudu moc ventilovat, protože vše se obrátí proti nám.Ale přeci jen máte každý samozřejmě kus pravdy prostě každý máte trošku jinačí názor ale pravda je jen jedna. Pes s PP se nebude pravděpodobně moc odchylovat od standardu a o tom to je.Váží si lidí co mají chovné stanice a věnují tomu moře času, ale ruku na srdce pokud máte chovnou stanici tak buď máte dost svejch peněz, protože jak říkáte tak na tom v podstatě proděláváte, nebo vám to prostě slušně nese ne?Jiná varianta totiž není.Chovatelů znám dost , ale CHOVATELÚ znám fakt málo.
|
Maya
|
# Zasláno: 15 Zář 2005 14:01
- Nahlásit
Anonymní
Já věřím, že je hodně CHOVATELU, kteří na štěňatech prodělávají a nevadí jim to, protože to je jejich koníček, baví je to a přináší jim to uspokojení.
A někdo jiný má zase třeba modely letadýlek.
Copak ty nemáš nic, do čeho jsi ochoten/a vrážet svoje peníze a čas jenom proto, že tě to baví?
To já tedy jo, a není to jenom můj pes.
|
hoppina
|
# Zasláno: 4 Říj 2005 08:13
- Nahlásit
Ahoj vsichni, vase nazory se shoduji v jednom... chceme kvalitni a hlavne zdrave a nile pejsky, kteri tu s nami budou hodne dlouho a nebudou denne potrebovat veterinare. Kolik je psu s PPa jejich majitele se snazi je uchovnit, pres to ze vi jakou ma jejich pejsek vadua snazi se to zakryt. Postavme se celem k tomu, ze kazdy PP pes nemuze byt sampion a mit zase stenatka s PP... prote musi z kola ven a bude mu to cti, ze neprenese nejakou tu vyvojovou vadu. Chovu zdar.
|
Daniela
|
# Zasláno: 5 Pro 2005 15:39
- Nahlásit
ahokjky, můžete někdo poradit jaký papání je pro tyhle krasavce nejlepší??, Sice tady nejsem úplně správně protože mám jacka russela, ale zas takovej rozdíl to neni ne?
|
Daniela
|
# Zasláno: 5 Pro 2005 15:41
- Nahlásit
Můžete mi napsat na laurinys@seznam.cz budu ráda za každou větu o tomhle skvělym pejskovi
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Pro 2005 17:23
- Nahlásit
Danielo, já svého Parsona krmím Eukanubou Active. Linda L.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2005 07:52
- Nahlásit
tenhle rozhovor o PP a bez PP mě pěkně rozčiluje, Znám chovatele s PP má pesů padesát, jak myslíte že to u něj vypadá, je pravda že je doma a nechodí do práce ale tolik pejků prostě stihnout v absolutním pořádku nejde i kdyby čert na koze jezdil. Má je v klecí vis AURA, v kotcích venku. Kolikrát se s nomi může jen pomazlit a to nemluvím o štěńátkách jaká může být socializace. A je to uznávaný chovatel nebudu jmenovat ale mně jako mylovníka psů to vždy rozčílí když někdo plácá o PP a bez PP. Prostě jsou chovatelé kteří se o pejsky starají dobře ale jsou chovatelé kteří ja mají na prachy a pak je to tak jak to popisuji já. Radši bych si koupila štěndo pez PP ale u chovatelu u kterých se bude budou mít peskové dobře než od chovatele s PP který je magor a dělá to co píšu
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2005 07:58
- Nahlásit
Petra
Spravne by malo byt, radsej si kupim steniatko s PP od dobreho chovatela nez od "tiezchovatela" alebo bez PP
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2005 08:04
- Nahlásit
OK byla jsem rozčílená tak jsem psala rychle
|