| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 20:59
- Nahlásit
Tloustne se z jablek? Když jich je každý den několik plus běžná krmná dávka?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 21:04
- Nahlásit
Mucholabka
podle mě by se nemělo - jabka jsou valstně vláknina a lidem se doporučujou když myslí že maj hlad a potřebujou se něčim zaplácnout.... třeba na noc...
Takže žádná kalorická bomba by to podle mě být neměla...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 21:13
- Nahlásit
Dines
Tak z čeho mám tak vyžrané čokly? Před jídlem jich Agina sežere tak 4-5, Fero taky, Buca asi dvě, každý den, a stejně mají i tak hlad, taky jsem myslela že díky jabkům zhubnou, a nic. Agina už má tak dvě kila nadváhu a Buca vypadá jak šarpej.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 21:20
- Nahlásit
a kde ty jabka berou?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 21:28
- Nahlásit
Mucholabka
Jablka jako každé jiné ovoce obsahují cukr (proto dříve oblíbená formulka mojí babičky "vyčisti si zoubky jablíčkem" je naprostý nesmysl)
Ovšem OT musím dodat, že můj pes se i z jednoho pose.e, takže by neztloustl ani v případě, že by se nám letos nějaké jablko urodilo...
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 22:30
- Nahlásit
Mucholabka
Po jablkách,švestkách,třešních,hruškách se neuvěřitelně přibírá........nejhorší sou švestky a hrušky,tam je snad obsah cukru nejhorší,ale japka na tom nejsou o nic líp.Jednoa až dvě denně neva,ale jak je toho víc,tak to je kalorická bomba.
|
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 00:17
- Nahlásit
Mucholabka
když byla Tonička tlustá, jabka jsem jí na radu veta odepřela...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 07:02
- Nahlásit
Mě teda žerou psice jabka, švestky, ořechy a cokoliv co se na latifundiích urodí v množství více než malém a nepřibírá žádná. Vůbec. Jenom Hesinka je děsně tlustá a ta ovoce vůbec nežere
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 07:14
- Nahlásit
staropramen
Sami si je trhají ze stromu. Ale tomu bude učiněna přítrž, jablíčka z vlastní zahrádky dám šéfové a ta je přemění na lihovinu.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 07:24
- Nahlásit
Mucholabka
učiň tomu přítrž, všeho moc škodí, jablka ve větším množství odvápňují kosti, takoví býložravci klidně padnou na nohy, když se krmná dávka přežene...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 08:17
- Nahlásit
Mně taky žere ořechy, louská to celý podzim. Teoreticky by po nich měl mít krásně lesklou srst, ale on se akorát tak pose.e, takže... Teď tak přemýšlím, z čeho se mi vlastně nepose.e
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 08:26
- Nahlásit
corgi
jablunka
myslela jsem si to, že to tak nějak je s tím cukrem, ale nechtěla to psát, kdyby to byl nesmysl
Meta
jablka ve větším množství odvápňují kosti, takoví býložravci klidně padnou na nohy, když se krmná dávka přežene.
dík - novinka pro mě. A dotaz - vztahuje se to enem na čoklidy, jakožto masožravce nebo i na člověky, jakožto na všežravce?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 09:13
- Nahlásit
- ale jablka přeci obsahují pektin, a ten napomáhá hubnutí?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 10:06
- Nahlásit
kachna_
Asi tam nebude pektinu víc než cukru.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 13:38
- Nahlásit
A dotaz - vztahuje se to enem na čoklidy, jakožto masožravce nebo i na člověky, jakožto na všežravce?
vztahuje, leč masožravci obvykle nejsou ochotní spořádat pravidelně tolik jablek, jakožto býložravci, takže jim to zas tak moc nehrozí...zato taková kráva, koza, králík jsou ochotni se cpát až do průšvihu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 13:52 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Meta
no čumim jako puk! Já myslela, že se třeba můžou nafouknout a tak (viz můj oblíbený Herriot), leč toto by mě pochopitelně nenapadlo. Díky fakt.
a ještě- čistě jen ze zajímavosti- jde to rychle?? Dá se to napravit?
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 14:02
- Nahlásit
PetraK
no, u zvířat to jde často rychle, kráva se ráno nepostaví a musí se jí vkapat kalciovka do žíly...králíkům zas začnou vypadávat zuby. U lidí to asi není zas tak dramatické. Ale jablečné diety bych radila se vyvarovat, nebo být hodně opatrný. Ty šťavelany jsou zrádné...Obecně se jablka ve větším množství zkrmovat rozhodně nedoporučuje. Není to nic nového, každý chovatel králíků to ví...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 14:16
- Nahlásit
Meta
Obecně se jablka ve větším množství zkrmovat rozhodně nedoporučuje.
dík za odpověď, jsem zas chytřejší
Není to nic nového, každý chovatel králíků to ví...
nojo, jenže když mě máma králika chovat nedovolila a ty dva co jsme odchovali na dudlíku jsme pak museli vrátit a Brtnik tetkon taky nechce králika povolit
|
Skypy
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2009 06:23
- Nahlásit
no já bych to zas s tím cukrem v jabkách nepřeháněl, protože sice obsahuje cukr, ale fruktózu a né sachararózu. a fruktóza se spaluje hned jako první cukr - vždyť jí používají sportovci jako okamžitý zdroj energie před závodama. Netvrdím že tam nemůže být něco jinýho, ale z cukru to určitě nebude.
corgiJablka jako každé jiné ovoce obsahují cukr (proto dříve oblíbená formulka mojí babičky "vyčisti si zoubky jablíčkem" je naprostý nesmysl)
no to je sice pravda, tvrdí se to i o medu ale furt je to fruktóza, která nemá tak škodlivý vliv jako sacharóza - na těch pravdách starých babiček bývá dost pravdy i když o tom po vědecké stránce vědeli úplný prd.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2009 09:18 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Skypy
Jenže sportovci jakožto lidé to mají s enzymy trochu jinak než psi jakožto psi Prostě jak už zaznělo - všeho moc škodí, na podzim se sice tloustne i ze vzduchu, ale vynechání 4 až 5 jablek denně na jednoho psa by mohlo trochu pomoct, ne?
na těch pravdách starých babiček bývá dost pravdy i když o tom po vědecké stránce vědeli úplný prd.
To zas jo...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2009 12:14
- Nahlásit
Skypy
jenomže v medu je glukóza...
|