Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Zahrabávání kostí - vykopat?
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 15:57
- Nahlásit

Zdravím BARFisty! Pes měl v pondělí hladovku - tedy dostal trochu rýže k snídani i k večeři, má ten překyselený žaludek, takže úplně nalačno nebyl. V úterý dostal k snídani kuřecí skelet obalený masem, ale stěží do toho kousnul, nechal to ležet a pak to šel potají zahrabat, když jsem zalezla. Nu dobrá, tak ať si to schovává, když tedy nemá akutní hlad Jde mi o to, jestli mu to mám v hlíně nechat, i když to tam bude ležet třeba den dva a začne to zahnívat. Tu snídani už začal odpoledne žrát, když viděl, že do hlíny rejpu a hledám to. Ale říkám si, jak dlouho by to tam asi zůstalo, kdybych to nechala na pokoji. Necháváte pejskům kostičky v záhoně?

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 16:10
- Nahlásit

corgi
Necháváte pejskům kostičky v záhoně?
Jo. Pokud vím tak žádnému z toho nikdy nic nebylo. Venku taky žerou hovna a nic jim z toho není (akorát mě se zvedá žaludek a tlak ) .
Nebožka Kazbunda milovala vařené vepřové nožičky. Nikdy žádnou nesežrala hned. Okamžitě je zahrabala a pak sledovala proces zrání. Cca po třech měsících byli z nich byla taková bílá vodnatá hmota (hodně vodnatá, asi nejvíc by se to dalo přirovnat k obsahu žumpy, ale v bílém provedení). Pak to rozhrabala a sežrala (spíš vypila). Humus až na půdu, pokaždé sem měla co dělat, abych nevyklopila obsah žaludku, ale ona to fakt milovala.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 16:23
- Nahlásit

Biluška

by se to dalo přirovnat k obsahu žumpy

worick
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 16:27
- Nahlásit

corgi
Měl by to zhodnotit nějaký odborník, ale můj názor je, že je to tak asi správně protože psi to dělají od přírody. Myslím, že na tom bude asi něco ve smyslu, že se pro ně pak to maso stává stravitelnější. Sledovala jsem kdysi pořad tuším to byli nějaký indiáni či jiný přírodní kmen (nebo snad Mongolové či co?) no, prostě to dělali taky tak. A ti naši cestovatelé, co byli u toho z toho teda blili taky Biluška
Náš starý špic ty kosti namátkově vyhrabával i třeba po měsících.

corgi
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 16:33
- Nahlásit

Biluška
Cca po třech měsících byli z nich byla taková bílá vodnatá hmota
To nevydržim a vyhodim to - musela bych z toho vrhnout Mně to stačilo dneska, když to vytáhnul úplně černý, trošku to oklepal - aby se neřeklo - a pak ten kopec hlíny žral

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 16:56
- Nahlásit

corgi
Kopce hlíny žerou furt, ty mě nevzrušujou. Nasírá mě když jdu okopávat rajčata, kleknu si k tomu, po chvíli ucítím vlhko na koleni a zjistím, že klečím v dobře rozloženém rohlíčku

impact
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 17:42
- Nahlásit

Hm, kdybych nemela dlazdenej dvur, mozna bych se vyhnula kostem zastrkanym v dece na kresle, veprovym usim v kvetinacku, kusem masa za skrini ci ohryzku z jablicka pod polstarem v pelisku.

Hele ja bych mu to nevyhrabavala, pokud ti to nezavazi. Ja myslim, ze vi lip nez my, proc to delaj.

corgi
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2009 18:53
- Nahlásit

impact
Ja myslim, ze vi lip nez my, proc to delaj.
Ju, jednou si taky něco zahrabal do jehličí pod stromem. Když to pak sežral, měl bobek samou jehličku. By mě zajímalo, jestli je to masochista, nebo sadista, protože jak jsem ten bobek na procházce sbírala, propíchla jsem pytlík........

Pumpa
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2009 15:21 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit

Moje zkušenost je taková, že když miláčkovi lehce zkejsne vývar a on si ho dá, blije jak šakal. Za to když na prochajdě najde srnčí skelet s tekoucím masem, než k němu dolítnu, zporcuje notnej kus, rychle, aby to stihl, tak je naprosto v pořádku. Takže asi ví co dělá a kostička spapaná po pár týdnech v hlíně mu tím pádem neublíží

nehledě k tomu, jak smrdí on, jelikož je třeba se tím taky navonět, že jo.... To pak bliju zase já

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2009 15:36
- Nahlásit

Mám tento plán.
Nějaké kosti zahrabu na vyhrazené části zahrady. Čubizny je budou vyhrabávat a zbytek zahrady nebude rozrytej jak od divočáků.

Smecka
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2009 16:12
- Nahlásit

Že vám není hanba brát psům takovou zábavu!

Smecka
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2009 16:18
- Nahlásit

A tvůrčí!

corgi
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2009 17:48 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

isdpch
Já jsem kruťas, můj pes v posteli nespí a zacházím s ním jako se šelmou psovitou, jen mi jde o to, aby se z toho hnitíčka nezesr.l Plus navíc má ten překyselený žaludek - ale tomu hniloba snad neublíží, naopak ho příjemně naplní... mňam...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání