Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jak zabránit psům občůrávat rohy
Autor Zpráva
Synus
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2009 22:55
- Nahlásit

Dobrý den,mám dotaz,jestli někdo nemá zkušenost,jak zabránit,aby psy občůrávaly roh domu?
Máme problém spíš s cizími psy,kteří přeznačkovávají roh u dveří bytového domu kde bydlíme s naší fenkou a kde zároveň i uklízím.Moč zatéká pod dveře do chodby a strašně to smrdí,musím co chvíli vytírat,už mě to nebaví a navíc si díky tomu lidi stěžují na úklid,ale tohle ani v rozpisu práce nemám,vytírat s prominutím chcánky psů nezodpovědných majitelů,kterým je ledacos fuk.Chápu,že pes potřebuje značkovat,ale zase snad jeho pán by měl zamezit,aby tím byly poškozováni druzí.
Moc prosím,jestli někdo ví,čím to mám polít,aby tam ti psi nechodili,něco méně finančně náročného,ale účiného,slyšela jsem ocet a tak podobně nebo jestli jsou přímo nějaké výrobky na tento problém.Moc díky za případné odpovědi.

Synus
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2009 22:59
- Nahlásit

Nevím jestli jsem to napsala do správné diskuzní sekce,pokud jsem na nesprávném místě omlouvám se,ale nevím jak to teď přehodit do jiné sekce .

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 07:19
- Nahlásit

Synus
řešila bych to pořádným umytím saponátem a vodou s trochou sava. Potom taky existují ve spreji prostředky na odpuzování psů - mají je i v e-shopech. Můžete zkusit i ten ocet, určitě tím nic nepokazíte. Ale naředěný, ať nějak nezničíte ty dveře.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 07:28
- Nahlásit

Synus
Tak to není problém psů, ale lidí, a tomu těžko nějak zabráníš, dokud budou lidi hovada a nechají čokly chcát v baráku-jestli tomu dobře rozumím, na chodbě. Asi jediné co by ti mohlo pomoct bude nějaká cedulka a osobně nachytávat jednotlivé "účastníky" a dávat jim facky, jinak nevím.

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 08:21
- Nahlásit

worick
Potom taky existují ve spreji prostředky na odpuzování psů - mají je i v e-shopech.
Moc to nefunguje. Prodávají se kromě spreje i granule. Musí se to často obnovovat a psům ani kočkám to nevadí. Cena je značná. Vzdal jsem to. Ovšem nemáme postižené domovní dveře, ale kola aut. Tak to zas tak nevadí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 08:23
- Nahlásit

Synus

ještě mě napadá - po tom co vydrhnutí co navrhuje worick nějakou úplně strašně smrdutou a intenzivní voňavku. Já jsem třeba díky Poissonu vyklidla sklep od plchů. Je pravda, že pak kdo tam vlezl a vyšel ven, smrděl jako když jde z bordelu. ale zabralo to.
A plus k rohu píchnout tu ceduli s výrazným nápisem, že tady není psí záchod a že díky nezodpovědným majitelům máte potíže, protože to vypadá, že špatně uklízíte.

Lidská bezohlednost je bohužel děsná. tak úspěšný boj.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 08:25
- Nahlásit

Strejda
ale kola aut.
u nás jsem jediná, kdo svýho čoklida okřikne v případě, že jde čůrat na auto.

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 08:29
- Nahlásit

PetraK
u nás jsem jediná, kdo svýho čoklida okřikne v případě, že jde čůrat na auto.
To se u nás na vesnici nestane. Psi se venčí sami a když je někde háravka, tak se dostaví i přespolní.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 09:14
- Nahlásit

Strejda
To se u nás na vesnici nestane.

no vono ani ve městě ne , jsem exot. Ale nevím, proč by měl můj čokl očůrávat auta. jen se mu to blbě vysvětluje, když vostatní můžou (i na dětský hřiště :mad a von je ohoukávám, že Tady NE!

mac1
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 09:21
- Nahlásit

Synus
umýt savem a pak zkusit něčím nastříkat , dát výraznou cedulku s prosbou pro majitele psů na dveře a udělat něco s dveřmi či prahem nebo jak se tomu říká, pod dveře by nemělo takhle zatékat

Meta
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 09:46
- Nahlásit

Prý psům smrdí Lyzol, tak ten by mohl být levnější než spejšl přípravek ze zveráče.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 09:57
- Nahlásit

ježíši, já psy taky nechávám značkovat autům kola
Ale jak píše Strejda (čau), tak u nás na vesnici se většina psů venčí sama, tak už tam plno značek je a taky si říkám, že auta projedou kde čím, tak už to i nějaký ten psí ochcánek neřeší. Chápu, že to ale může majitelům dost vadit. Taky je stáhnu, když vidím, že se chystají, ale někdy to nestihnu a neřeším to důrazně jako třeba u domu, předzahrádek, zítek atp. - to nesmí.
PetraK
ha, ha, s tím Poissonem si tomu čéče dala korunu. On se s tím někdo ale voní!

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 10:43
- Nahlásit

Já tedy nesnáším, když mi nějací čoklové ochvávají kola nebo nárazník u auta!!!
A proto moji psi na auta čůrat nesmějí a taky to nedělají, ani si nepamatuju, kdy se jeden z našich psů chtěl vyčůrat na kolo...

Synus
Taky bych to řešila cedulkou, jinak nevím

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 11:14
- Nahlásit

worick

ha, ha, s tím Poissonem si tomu čéče dala korunu. On se s tím někdo ale von

nojo, ale mě to příšerně smrdí, byla toho velká plná lahvička - ešče teď trůní někde ve sklepě. Kdosi mi to dal v dobré víře, že mi udělá radost. No po letech vlastně i udělal, když se podařio nenásilnou cestou vystrnadit ze sklepa chráněný plchy . Ačkoliv- pokud jim to smrdí jako mě, tak to moc nenásilná cesta nebyla

impact
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 11:26
- Nahlásit

worick
ježíši, já psy taky nechávám značkovat autům kola
Já jsem tedy nikdy auto neměla a mít asi nebudu, ale přesto, když vidím, že by chtěl pes občůrat něčí auto, tak ho ženu pryč. Jednak bych i řekla, že moč je docela agresivní a též je mi jasné, že jak se na to vyčůrá jeden pes, tak už po tom půjdou všichni.

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 12:20
- Nahlásit

Synus
Já někde slyšela, že se to dá polít čpavkem, ale nevim nic bližšího... A fakt jsem to jen někde kdysi slyšela...

gabifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 12:55
- Nahlásit

nenechávám psy očůrávat stavby, auta ani kola. Někdy mají zákaz i na keříky. Mně osobně nejvíc dojal boseron, který mi počůral auto - dospělý dobře narostlý pes boserona neobčůrává pneumatiky, ale chčije zvrchu na kapotu

nejlepší se mi zdá ten nápad s parfémem, koupila bych nějakej hodně velkej a levnej v Lotos Marketu. Na psy nejlíp funguje nabídnout jim něco jiného, značkovací sloupek nebo kolík, ale to není vždy technicky schůdné.

StaHi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 12:57
- Nahlásit

Eimy
tusim ze čpavkem problem mocoveho zapachu nevyresi...

Steph
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 17:20
- Nahlásit

Lidi jsou fakt dementni...dneska rano vylezu z baraku, to ze mam ochcany kola u auta, uz neresim davno, ale hovno k naslapnuti na prvni krok, me vytocilo na celej den.
S tim uklidem - poradne vycistit, saponatem - nejlepe, nejakym starym klasickym Jarem - ty dnesni 3v1 a spina je pryc, stoji za prd, pak to vzit roztokem sava - pokud to jde a neznici se tim dvere. Nakonec namichat ocet s vodou cca 1:10, vzit rozprasovac a potrikat to vsude kolem - chodnik a fasadu tra i 1m kolem - mozna pejskari budou rvat, jak mistni tak tady diskutujici - pak vzit cerny mlety pepr a poprasit inkriminovane misto. Tohle jediny nam zabralo na 2 dominatni samce, kteri po sobe neustale preznackovavali roh baraku u exovych rodicu a oni kvuli tomu hodne zurili, pac to byla novostavba a agresivni moc nicila fasadu a ikdyz jsme je hlidali, v nestrezenym okamziku, to vzdycky zkropili. Zadny spreje a pripravky ze zveraku na to nezaberou, pokud je to frekventovane znackovaci misto.

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2009 17:56
- Nahlásit

Steph
Souhlasím s tebou + cedulku pro páníčky!

Já teda se psaam kolem baráků chodím zásadně na vodítku, a když se stane, že pes fakt musí (po nedostatečném předchozím vyvenčení), tak ho dotáhnu k nejbližší lampě nebo popelnici - podle mě tam nadělá méně škody

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2009 18:23
- Nahlásit

StaHi
Ale já myslela, že chce primárně vyřešit to, aby psi ten roh vůbec neobčůravali... Řešit jen ten smrad mi přijde zbytečný...

StaHi
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2009 18:36
- Nahlásit

Eimy
pocki, a na co jim bude, ze jim pseci nebudou obech.avat rohy, kdyz to tam bude stejne smrdet? ..
asi nechapu, jak to myslis (nahradit poddverni kaluz psi moci kaluzi cpavku, to mi prijde dost jako 'z deste pod okap' ..vlastne hur )

Synus
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2009 11:51
- Nahlásit

No koukiám se tu sešlo mnoho nápadů a názorů,což mě potěšilo.Každopádně je fakt,že jde o to aby psy na ta místa nečůrali,ale aby mě taky nájemníci nekamenovali,že tam zase smrdí čpavek,ocet atp.Čpavek je prý opravdu neodpudí,protože i moč obsahuje čpavek,takže spíš naopak,přiláká.Savem už jsem to zkoušela jak ředěným tak neředěným-nezabral.Zkusím ten Lyzol to je myslím to co smrdí v nemocnicích ne?Nebo to s tím pepřem,vím,že spousta lidí to používá i při okusování nábytku,snad,když si pes zapamatuije,kde mu to nevonělo,tak to příště zkoušet nebude,tudíš nebudou ničeny jeho čichiové buňky.Další věc je,že náš barák je vlastně jakoby podepřen,asi metr od přední části domu,šesti železnými sloupy do výšky zhruba dvou metrů.Ty jsou obechcaný taky,ale stejně tak pořád i ty vstupní dveře.Tak uvidím,vyzkouším a napíšu.Klidně dál pište o Vašich zkušenostech na tohle téma,myslím,že nejen já budu ráda za další ozkoušené nápady.

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2009 14:27
- Nahlásit

Synus
Chtělo by to nějakýho chlapa s dostatkem volnýho času - ten by chodil za psama a páníčkama co vám ochcávaj dveře, a pak by jim to oplatil - a nejlépe tak, aby to dotyční viděli

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2009 14:38
- Nahlásit

Usekat domům rohy.
Nebo něco úplně jiného.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání