Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jak dlouho přecházet na jiné granule?
Autor Zpráva
allík
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 11:05
- Nahlásit

Poradíte jak dlouho přecházet na jiné granule? Konkrétně ze superprémiových na holistické?

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 11:10
- Nahlásit

allík

Co to znamená holistické granule?

allík
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 11:16
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

No je to krmivo založené na tom, co by pes žral v případě, že by žil ve volné přírodě. Má to jiný poměr živin a některé druhy jsou i bez obilovin (takže jen maso, zelenina, ovoce, byliny atd).

allík
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 11:17
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

A taky by to mělo být jen z čerstvých surovin bez chemie atd.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 11:23
- Nahlásit

allík

Aha, tak my v tom případě krmíme holisticky masem No, já si jenom neumim moc představit granule jako přirozenou stravu pro masožravou šelmu Ale jako bych nic neřekla..

Kaccka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 11:24
- Nahlásit

Zalezi na tom jak moc ma pes citlive zazivani. My jsme pri posledni zmene granuli prechazeli kvuli prujmum na nove ze dne na den a bylo to uplne bez problemu. Vlastne to bylo super, protoze vsechny potize behem jednoho dne zmizely a pes byl uplne v pohode. Ale je to pes od psa, pokud vim, tak obvykle se doporucuje 4-7 dni michat a zvsovat pomer novych granuli.

Muzu se zeptat na jake granule prechazis?

allík
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 11:28
- Nahlásit

Kaccka

je to z Proplanu na Acanu

Kaccka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 11:42
- Nahlásit

Aha, nova receptura, vypada dobre Snazim se vzpomenout jak dlouho jsme michali, kdyz jsme menili granule driv, myslim, ze vic jak 3-4 dny to nebylo. Nejsem zadnej expert, ale asi bych zkusila dat tak dvakrat michany granule a pokud nebude mit problemy, tak bych se rychlyho prechodu nebala.
My krmime Canine Caviarem a nevim proc, ale vyrobce u nich primo doporucuje primej prechod bez michani...

allík
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 11:46
- Nahlásit

Kaccka

No moje pesa je právě trochu citlivější. Teď jí takhle kombinuju granule 6. den, ale všude právě uvádí, že by se mělo přecházet pomalu, ale už nikde nenapíší kolik to pomalu je Ale tak snad už by to mělo stačit

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 11:49 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit

allík

Já bych řekla, že zhruba 14 dní pro citlivého psa.

Ale dyš nemá srajdu, tak to asi stačí ))

Nori
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:51
- Nahlásit

http://www.akinu.cz/firstclass/

pawLINka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:54
- Nahlásit

Nori
Nepatří to do jiného tématu?

Nori
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2009 13:26
- Nahlásit

pawLINka
Dík.. sem s toho úplně zmatená

allík
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 14:20
- Nahlásit

Tak, úspěšně jsem převedla pesu na nové granule, akorát mi mrcha poslední dobou kadí 3 x denně a samozřejmě to udělá, když je sama doma a do toho se někdy i počůrá. Je jí rok. Nevím, jestli je to z těch nových granulí a jestli jí je nemám změnit, nebo jsem někde udělala nějakou chybu ve výchově. Každopádně jsem z toho úplně nanervy

Kaccka
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 14:34
- Nahlásit

To je divny... ma prujem? Ze by kadila castejc a postupne se to upravi, to by asi mozny bylo, ale ze by pocurani bylo z granuli, to se mi nezda moc pravdepodobny... jedine, ze by po nich mela hodne zizen... ale stejne, je to divny.
Jediny co me napada je zkusit chvili krmit zase PP co to udela, at je kdyztak jisty, ze je problem jinde nez v granulich.

allík
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 14:37
- Nahlásit

Kaccka

No právě že průjem nemá, bobky má úplně bezvadný a granule ji strašně chutnaj. Daleko víc, než PP. Ale tohle mi právě přijde divný. Akorát, že takhle víc kadí posledních pár dní a to už ty granule má dýl. A normálně se doma ani nepočůrá a teď jo

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 14:56
- Nahlásit

allík
A nějaká změna doma nebyla?

allík
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 14:57
- Nahlásit

Dines

Jako že by byla ve stresu? Doma změna žádná (myslím nábytek atd.). Ale budeme si teď brát druhýho psa a teď se s ním často vídáme.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 15:12
- Nahlásit

allík
Ze by byla fakt hodne cita a reagovala i na pripravu zmeny? Mozny to asi je... Kdyz se clovek pripravuje na dalsiho psa, tak se urcite chovani nejak zmeni, i kdyz si to neuvedomis, to je jisty.
A nebude treba harat? Ja teda s fenkama nemam vubec zadny zkusenosti, ale nemuze to treba bejt u mlady holky nejakou hormonalni bouri?

allík
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 15:19
- Nahlásit

Kaccka

No tak hormonální bouři prožívá už tak od sedmýho měsíce, kdy vlezla do puberty. A ta s ní mlátí opravdu, ale opravdu festovně. Jinak trochu citlivější je, to je pravda a je dost možný, že cejtí, že se něco děje. Ale že by se kvůli tomu doma pokadila a počůrala, to je mi divný.

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 15:21
- Nahlásit

allík
No, mě pes tohle začal dělat po přestěhování - podle mě pokud mám bobky OK a né průjem, tak to musí být psychický - kdyby měla průjem, je to zase o něčem jinym

Možná že by to opravdu mohlo být z nervů z dalšího psa - můj pes to řešil týdenní stávkou doprovázenou ignorací, přehlížením, neposloucháním a opovrhujícím pohledem....ale on neměl nějak moc kdy se nervovat předtím protože mezi nápadem a realizací na 2. psa byly asi 4 dny

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 15:24
- Nahlásit

allík
Jinak trochu citlivější je, to je pravda a je dost možný, že cejtí, že se něco děje. Ale že by se kvůli tomu doma pokadila a počůrala, to je mi divný
Ať si kdo chce co chce říká, tak i tohle psi uměj "naschvál" - zcela bez polidšťování. Ale mnohem častěji - a to bude spíš váš případ -než natruc je to opravdu ze stresu, úzkosti, nejistoty....prostě když pes není psychicky v pohodě, tak mu zároveň s nervama povolí i svěrače....

allík
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 15:24
- Nahlásit

Ach jo, tak to je fakt děs. Ona je z toho druhýho psa strašně nadšená, tak o to je mi to divnější. No popravdě doufám, že ji to přejde. Ale nenapadá Vás někoho co s tím, kdyby jí to nepřešlo?

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 15:28
- Nahlásit

allík
Přejde.... pokud to má z nervíků z novýho hafana, tak by to mohlo přejít s jeho příchodem domů....nebo až si zvykne, tak přestane - je to vyzkoušený
No, ale pokud to nemá z nervíků, tak jedině veterina, ale nějak netuším co by mohla být fiziologická příčina
Ještě tak zkusi dávat minimum vody a nekrmit předtím než bude sama doma - nám to maloučko zabíralo...

allík
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 15:31
- Nahlásit

No minimum vody, já mám pocit, že když je doma sama, tak minimálně pije, takže to by mělo být ok. A žrádlo jí ráno dávám tak 1/6 denní dávky a na procházce cvičíme, takže má trochu odměn. Jejda jejda, to jsou problémy

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 15:35
- Nahlásit

allík
No, budu na vás myslet - nám tohle trvalo asi 2 měsíce, kdy pokaždý pos**l a poch**l celej byt (máme všude béžový koberce),něco málo zdemoloval, a do toho celou dobu doma vyl na celej panelák - po těch dvou měsících přestal znečišťovat a ničit, ale vyl ještě dlaší 2 měsíce.... a bylo úplně jedno jestli byl doma půl hodiny, nebo 8 hodin...

Kaccka
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 15:41
- Nahlásit

smarja, ja planuju druhyho psa na pristi rok, doufam, ze ten nas se neprojevi jako citlivka

allík
moc drzim palce at uz mate pejska doma a rychle se to srovna

allík
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 15:47
- Nahlásit

No holky díky, jsem z toho úplně hotová. Jinak pesa doma nic neničí, akorát okusuje okno. A soused mi poslušně hlásí, že štěká chvílí, když odejdu do práce a pak jenom bafe, když jde někdo okolo.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání