| Autor |
Zpráva |
Meddy
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 16:03
- Nahlásit
Prosím o rady, jak postupovat, případně čeho se vyvarovat, při plánovaném psím přírůstku do domácnosti a jeho seznamováním se stávajícím psem. Mám 4 letou fenu, je na nás docela fixovaná, trávíme s ní hodně času, má volný pohyb doma i po pozemku kolem domu a říkali jsme si, že by bylo fajn jí pořídit kamaráda (stejná rasa, jen štěně). Naše fena je milá, přítulná, dosud "jedináček". S ostatními psy se snáší naprosto bez problémů, hraje si atd, ale pokud jí cizí psi až moc "otravují", dokáže si sjednat pořádek zavrčením ... což je snad v pořádku.
Vůbec nevím, co nás čeká, ale všichni, kdo z mého okolí mají 2 psy tvrdí, že je to fajn a že pes se s novým vetřelcem skamarádí a pak se od něj nehne.
P. S. Omlouvám, se, jestli tady to téma už bylo, ale nikde jsem ho neviděla
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 16:15
- Nahlásit
A cože máš za rasu?
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 16:36
- Nahlásit
Myslím si, to co vám říkjí ostatní. Až na to že se od něj nehne. Doporučuje se seznámit psy na místě kde to ten váš nezná a neupřednostňovat nového, aby každý pes měl svou misku na žrádlo.
|
Meddy
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 16:39
- Nahlásit
Anglickýho setra
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 18:12 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
Meddy
Anglický setry mám moc ráda, jsou překrásní
Teď mám taky novou štěnici, dva starší psy, Ben (8 let), Aneta (10 let), Ben je z ní dost zpruzenej, ale je to rozmazlenec, Aneta je v pohodě malá Britka se teda nenechá ničím rozházet, honí se s nima, tahaj se o uzel, vodí je na vodítku a oni jen koulej očima docela zábava ale věk 4 roky je tak akorát na pořízení dalšího čokla, taky hodně koukej na to, jestli už má starší zvládnutou poslušnost venku, protože malá nebo malej budou všechno odkoukávat a i když by sis to teď idealizovala, že si ho vychováš, tak ono to tak ideální pak nejni
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 18:25
- Nahlásit
Mám doma 4letého ohaře a teď dvouměsíční štěně bordery. Oba to jsou kluci. Zatím mám štěně teprve týden, tak moje zkušenost je takřka mizivá, ale třeba Ti to v něčem pomůže.
Kluci se snesou naprosto v pohodě. Jediný co hlídám, jsou misky, aby si každý žral jen to svoje. A dneska už jsem jen zpovzdálí pozorovala, ani jsem nemusela zasahovat. Samozřejmě to budu hlídat dál. Velkej malýho občas převálcuje, až začne malej kníkat, velkej na mě vždycky koukne, co já jako na to. Nechávám to bejt.
Akorát když si chci hrát s malým, tak velkej fofrem přiběhne a hračku, které si roky nevšímal, vehementně chce. Ale to si myslím je normální. Velkýho nezaháním, hraju si prostě zatím s oběma. Což se samozřejmě zvrhne v to, že blbnou spolu. Trochu mi to vadí, chci aby se štěndo na mě navázalo, ale myslím, že po týdnu je předčasné tohle řešit. Zatím ať pochopí, co je jeho smečka. Potom s nima stejně budu chodit občas zvlášť, kvůli výcviku a tak.
Přijde mi to lehčí, než jsem čekala.
Jo a velkej začal hltat u jídla a jíst věci, na které se dřív ani nepodíval
|
cilam
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 10:45
- Nahlásit
Zdravím, pročetla jsem diskuze na podobné téma, ale odpověď jsem nenašla, tak to zkusím obnovit...
Co si myslíte o pořízení starší fenky (2-3 roky) k 10 měsíční slečně domácí?
V podstatě jsem chtěla postupovat jako všichni tady, ke staršímu psovi pořídit později štěně, ale potkala jsem bandu malých chlupatých kuliček zabavených z množírny a uvažuji o některé z nich (všechno věkově 2-3 roky).
Zajímalo by mě, má někdo podobnou zkušenost? Jak se porovná mladší domácí se starší nově příchozí?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 12:56
- Nahlásit
cilam
nechcete Lajku? Klidná, kastrovaná, očkovaná, s fenami se snáší dobře, v útulku kousek od Bratislavy, je tam od léta. http://www.psiadusa.sk/databaza/lajka-3/
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 12:59
- Nahlásit
Jinak záleží na tom jaká bude ta příchozí, co má za sebou a tak. Slečna domácí bude asi chvilku žárlit, tak den, dva, aspoň z mé zkušenosti, pak bude naopak ráda, že má společnost. Vyhnula bych se pořizování vyloženě vystresovaného ultra bojácného psa, takže ta množírna nevím nevím. Ale to je můj osobní názor.
|