Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Strava
Autor Zpráva
Rocky
# Zasláno: 18 Čec 2005 16:40
- Nahlásit

Zdravim všechny chovatele americkych stafordu mam doma 6 mesicni stene staforda a nechce skoro vubec zrat granule.Bylo my receno ze by mel zrat aspon dvakrat dene ale on zere jednou a jeste s problemama.Skousel sem mu do granuly davat tvaroh a jiny mlecny vyrobky ale to take odmita.Muj email je HermanPepa@seznam.cz a kdyby my moch nekdo poradit jaky je nejlepsi zradlo pro tohle plemeno.
Dekuji za rady.

Evik
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2005 17:48
- Nahlásit

Rocky

já myslím, že se asi žádné úplně speciál granule pro stafíky nevyrábí, ale asi by to chtělo nějakou superprémiovku, tzn. vysoce kvalitní granule (já mám výbornou zkušenost s granulemi od Happy Dog - Neuseeland či Toscana, myslím, že vyrábí i štěněcí granule).Jinak, když pes nežere granule, tak se většinou doporučuje mu je přelít kuřecím vývarem, ten to ovoní....Někteří psi jsou nežravci a člověk někdy musí vyzkoušet všechno možné, aby zjistil, na co psa "dostane"....

Anonymní
# Zasláno: 18 Čec 2005 18:05
- Nahlásit

Ahoj Rocky,
docela mě zaráží, že řešíš tenhle problém až teď, pokud máš 6 měsíční štěně, tak už ho jistě nějaký ten měsíc krmíš. V období růstu je správné krmivo důležité kvůli dobrému vývoji.
Myslím, že není směrodatné, že by měl žrát 2 krát denně. Spíš záleží kolik toho sežere. Zvaž ho a porovnej doporučenou krmnou dávku která je uvedená na granulích. Možná, že víc prostě nepotřebuje. Třeba ho porovnáváš s nějakým jiným psem ale tomu tvému to stačí. Krom toho musíš vidět jestli vypadá jako vyhublé nedochůdče nebo jestli je správně stavěný.
Moje štěně, když jsem ho přivezla taky nechtělo žrát granule. Byla jsem tvrdá a nic jiného nedostal. Pouze jsem mu míchala tvaroh s cukrem, mlíkem a piškoty. Během dvou dnů bylo vidět, že hodně zhubl, ale pak si zvykl a ty moje kašičky už vůbec nechtěl. Teď je z něj silný pes a krmení už neřešíme. Dostává granule pro štěňata, piškoty a jednou denně konzervu pro štěňata, jako doplněk kalciový prášek kvůli kostem. Samozřejmě, že mu nejedou všechny značky. Pokud zkusím nějaké granule, které mu nechutnají, válejí se v misce bůhví jak dlouho. Zkus najít nějakou značku, která bude tvému pejskovi chutnat nejvíc. A hlavně na nich nešetři. Nevyplatí se to. Kvalitní stravou v dospívání můžeš předejít pozdějším problémům. Tak se měj a přeji tvému pejskovi dobrá apetit.

Rocky
# Zasláno: 18 Čec 2005 21:09
- Nahlásit

Diky za pomoc ale to sem skousel vystridat granule asi uz 8 druhu ale bez uspechu.Jediny co mu jede je syrovy nebo vareny maso s kolinkama jeste sem zapomel dodat ze krmim znackou Fitmin pro stenata s mysky my je nezere vubec tak mu je kutalim po zemy tak neco sezere.Jeste jednu otazku je dobry krmit s masem a je lepsi syrovy nebo vareny.

Anonymní
# Zasláno: 18 Čec 2005 21:37
- Nahlásit

No, musím uznat, že jestliže pes dostává maso, vůbec se mu nedivím, že mu nejedou granule, to by byl blázen. Myslím, že jsi si ho rozmlsal a na granule se Ti vykašle. Jak jsem psala, že ten můj granule taky nechtěl, tak ten byl taky zvyklej na maso od chovatelky. Jenže ode mě maso neviděl a tak mu nic jinýho nezbylo. Asi jsi měl být důslednej hned jak sis ho přivezl. Jinak já osobně bych maso radši vařila. Možná ho uvařit v menším množství vody a do tý vody namočit granule a smíchat s masem. Uvidíš jestli sežere vše, nebo bude jen vybírat maso.

Evik
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2005 07:09
- Nahlásit

Rocky
ono pro psa je maso sice výborná věc, ale pokud se člověk rozhodne podávat syrové maso, musí také mnohem častěji odčervovat, u vařeného krmení vůbec je také potřeba přidávat všechny důležité minerály a vitamíny, což je třeba dodržovat v přesně stanovených množstvích. Tohle je pro běžného majitele psa "hrozné zdržení" a taky ne každý (včetně mě) ví, kolik čeho přesně se má přidat. Proto tolik lidí krmí raději kvalitními granulemi kde je všechno.
Pokud ti pes granule baští, když si s ním hraješ....tak to zkoušej jako pamlsek za splněné povely. Na spoustu "nežravců granulí" to dost funguje. Jestli pes miluje maso, zkus třeba nějaké granule, které po něm voní....třeba ta Toscana od Happy Dog voní po rybách - obsahuje lososa a mí hafové se po ní mohli utlouct

Rocky
# Zasláno: 20 Čec 2005 12:22
- Nahlásit

Ahoj jeste bych se chtel zeptat na to zradlo co jsi my doporucil ten HAAPY DOG NEUSELAND a TOSCANA kde by se to dalo koupit ja sem se ptal a nikdo otom neslysel sem s Prahy dekuju

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2005 13:05
- Nahlásit

Rocky

já jsem taky z Prahy a to žrádlo od Happy Dogu kupuju přes internet http://www.happydog.cz/cz/dog/krmte_ekonomicky.php

aby tam člověk mohl nakupovat, musí se zaregistrovat (to nic nestojí).....mají to tam udělané dobře...Pozorně si pročti horní menu a uvidíš, že to najdeš. Ono se tohle krmení na krámech neprodává, jen přes distributora - většinou přes net....jak Toscana tak Neuseeland stojí 15kg pytel přibližně 1400 kč. Levné to není, ale je to superprémiovka a opravdu psům prospívá (těm mým aspoň ano---já tohle krmení začala kupovat taky na doporučení jednoho známého, který ho dává krašákovi, howavartovi a choďákovi, já mám choďáka, knírače a křížence howíka s choďákem....)
Jestli půjdeš do Happy Dogu, tak tam ale koukej spíš po štěněcích granulích, když je Tvému stafíkovi teprv 6 měsíců....

Anonymní
# Zasláno: 20 Čec 2005 13:24
- Nahlásit

Ahojky my jsme měli stejný problém,ať jsme koupili jaké koliv granule tak je pejsa nežrala.Až mi tady někdo poradil zamíchat do granulí škvařené vepřové sádlo(nesolené) a od té doby žere jak zjednaná.Teď jsem jí uvařila kuřecí krky,které jsem po uvaření rozdrtita v mixeru a smíchala jí to z granulema a zalívala vývarem a od misky se nehla dokud to nesežrala.

žanda
# Zasláno: 20 Čec 2005 13:33
- Nahlásit

Rocky-taky mám staforda a musím říct,že s jídlem jako malej taky trochu zlobil. Všude říkají,že dát granule-nejíš-odebrat......tímto způsobem by mi umřel hlady.....v knížce o stafících sem se dočetla,že si sami dávkují ....tak jsem to zkusila-dala granule a nechala mu tam dávku od rána-uzobával,ale sežral......Dneska už je to dospělý chlap,dostává večer a misku vymete jí.....ale než ....
Pokud ti toto příjde že ne-zkus malinko granule namočit do vývaru.........a vývar ubírat.....

žanda
# Zasláno: 20 Čec 2005 13:40
- Nahlásit

A ještě mě napadla jedna věc- jakou má tvůj pesan misku?????
u mého psa to bylo dost důležitý.......

Lucie Chuda
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2005 10:16
- Nahlásit

Ahojky. co říkáte značce CHICOPE? má někdo zkušenosti?

Rocky
# Zasláno: 21 Čec 2005 19:01
- Nahlásit

Ahoj ja mam dve misky jedna je umelohmotna modry barvy a druha je nerez velka a spis pouzivam tu nerez

Anonymní
# Zasláno: 22 Čec 2005 07:52
- Nahlásit

Rocky- no právě.....zkus mu dát tu baštu do jiné-mě se nerez miska moc neosvědčila,nějak mu z ní nechutnalo- něco jiného už je smaltová. Umělohmotnou jsme měli chvíli,nosil jí v tlamajdě a bylo jich pár děravých((.
A jak jsem slyšela u lidí,co hafany maj,ne každej pes tu nerez misku bere.
žanda

Anonymní
# Zasláno: 22 Čec 2005 09:49
- Nahlásit

Lucie Chuda
Ahojky my používáme Chicopee a jsme s ním spokojeni,pesanům chutná a maji po něm i pěkné bobečky.

Rocky
# Zasláno: 22 Čec 2005 11:10
- Nahlásit

jeste sem zapomel dodat ze nejlip se mu zere kdyz mu ty granule vysipu na zem

Anonymní
# Zasláno: 22 Čec 2005 11:22
- Nahlásit

rocky nemáš třeba moc hlubokou misku na něj? když ty granulky jinak baští...........

Rocky
# Zasláno: 22 Čec 2005 12:19
- Nahlásit

no ja si nemyslim protoze kdyz mu do misky dam maso ebo neco dobryho tak to sezere tak myslim ze miskou to asi nebude

Anonymní
# Zasláno: 22 Čec 2005 12:30
- Nahlásit

rocky pak asi budeš muset zlej páník a nedat nic jinýho,než granule...pokud jimi chceš krmit)

Mel
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2005 12:32
- Nahlásit

Rocky
Taky jsem řešila tyhle problémy se štěnětem (pitbul) a i teď, když mu jsou skoro 2 roky to není žádný jedlík. Od malička to má pejsek tak, že má misku s granulema k dispozici pořád a když chce, tak se nají. On většinou jí hodně pozdě večer, takže je dobrý, že si pak lehne a chrní a nemusím se bát torze žaludku. Během dne semtam uzobne (hlavně když přijdu domů - tak se jde radostí nažrat). Když byl prcek, taky jsem to pořád řešila - dávala jsem do granulí pribiňáčky, vařené kuřecí maso, rybičky olejovky, ale pak jsem nějak neměla tolik času se tím zabývat, tak už měl jenom granule. No, a přežil to .
Pokud není štěně podvyživené, nechala bych mu tu misku a nezkoušela pořád něco nového. Přeju pevné nervy

Rocky
# Zasláno: 22 Čec 2005 15:20
- Nahlásit

Jenze ja mam s pritelkyni jeste dva psi (Labradorku a Nemecky ovcak) takze ja nemuzu nechat nasypany granule pres noc protoze by je ta labradorka vysala ale zjistil sem ze kdyz sem venku a dam mu granule s ruky tak je zere tak sem stoho blazen no uvidim dneska behem dne uz naky granue sezral tak mu uvarim kolinka s masem ja nevim jestly je podvyziveny ale rek bych ze ne ted vazi tak 22 kg a je mu sest mesicu muzu poslat fotku kdyz napises svou E-mailovou adresu.

Mel
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2005 16:09
- Nahlásit

Rocky
Hmm, tak já mám jenom jedináčka. Vím, že je to hrozný, nechat štěně hladovět, ale co to nezkusit? Prostě já bych zkusila dát misku a když by nechtěl, tak odebrat a třeba za pár hodin znovu. Takhle vytrvat. Myslím, že dva dny by mu to nemělo nijak uškodit. Taky tu bylo doporučovaný dávat pangamin, že podporuje chuť k jídlu (samozřejmě ne ze dne na den).
Mejla radši nikde veřejně neuvádím, protože nesnášim spam. Jinak myslím, že 22 kg určitě neznamená podvýživu. Mýmu jsou vidět žebra pořád, ale ne nijak katastrofálně. Jde spíš o to, v jaký je pejsek kondici. Ale tady je fotka toho mýho lumpa ve 4. měsících - a zrovna ve vzácný chvíli - hlava v misce

Rocky
# Zasláno: 22 Čec 2005 16:20
- Nahlásit

no vidis a prej ze nezere ja bych ti taky poslal fotku toho myiho ale nevim jak ji poslat pres tuto tak smula

Mel
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2005 16:28
- Nahlásit

Rocky
ja ti poslu mejla
Taky jsem psala, že to je vzácný okamžik - honem jsem ho musela vyfotit
A kdybys chtěl vložit fotku sem, tak už bys jí musel mít umístěnou někde na webu. Ale taky si můžeš založit galerii přímo tady na cz-pes.
Nějaký návod je popsán tady:
http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=7&topic =138

Rocky
# Zasláno: 22 Čec 2005 16:45
- Nahlásit

kokal sem na to a radci posly mejl

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání