| Autor |
Zpráva |
karin
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2005 09:50
- Nahlásit
Dobry den,
konecne uz je memu steneti pres pul roku a tak jsme se byli vcera podivat na cvicak v Jinonicich. Bohuzel jsme zjistili, ze pres prazdniny se vycvik neporada. Neznate nekdo nejake jine misto v Praze a okoli ( jsme z Prahy - Zapad ), kam bychom se mohli chodit ucit pres prazdniny?
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 13:35
- Nahlásit
Já myslím, že začátek poslušnosti a ovladatelnosti se nechá zvládnout i mimo cvičák, vždy chvilku při běžných procházkách. Na cvičáku pak jen doladíš určité pozice, pokud to bude potřeba a nebo ti poradí s některými cviky. Osobně si myslím, že cvičák se vyplatí spíš s hlediska socializace pejska, nebo pokud chceš se psem do budoucna více "pracovat". Také bydlím na Praze - západ a myslím, že setkání s pejsky je možné na polích nad Prokopským údolím (za Velkou Ohradou), chodí tam hodně pesjkařů a samostatně cvičit s pejskem se tam nechá také! Já to tak také dělám.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 14:43
- Nahlásit
pokud má člověk už něco přečteno o výchově a výcviku, tak si taky myslím, že není problém zvládnout základní výchovu psa i bez cvičáku.....Znám několik slušně vychovaných a poslušných psů, kteří na cvičák nikdy nechodili a přesto poslouchají jako hodinky. Se psem se musí poslušnost cvičit stejně každý den (byť třeba formou procházek), jednou týdně na cvičáku to naprosto nestačí
|
Brigitta
|
# Zasláno: 13 Čec 2005 08:56
- Nahlásit
Evik
Mohla bys mi nějakou literaturu doporučit? Sbírám info hlavně z netu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čec 2005 11:15
- Nahlásit
Mikulica,V.: Poznej svého psa. Praha, SZN, 1985
Procházka,Z.: Chov psů. Praha, SZN, 1989
Hrušovský,J. a kol.: Pes a jeho výcvik. Praha, Naše vojsko, 1990
Hartl,K. - Něnec,K. - Skuhrovský,J.: Výcvik psa. Praha, Naše vojsko, 1970
Hartl,K.: Člověk a pes. Praha, Naše vojsko, 1988
Trumler,E.: Rozumíme psům ? Praha, Panorama, 1982
|
Brigitta
|
# Zasláno: 13 Čec 2005 11:33
- Nahlásit
Anonymní
Moc děkuji, snad si z toho něco vyberu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čec 2005 16:12
- Nahlásit
to Brigitta:
není zač! já osobně čtu raději knížky českých autorů, i když zaujal mne třeba i John Fisher a některé jeho nápady a postřehy. Jde i o to jaké plemeno psa máš, a jakému výcviku se chceš věnovat. Já mám ovčouna, ale některé chytré rady jsem vyčetla i v knihách o loveckých plemenech (ty jsem zatím neuváděla), pokud máš zájem tak něco připíšu!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čec 2005 21:22
- Nahlásit
Pokud je clovek uplny zacatecnik, asi by mel vyhledat z pocatku pomoc. Mozna je dobre vyhlednout si v okoli ¨majitele sveho plemene, ktery ma sveho psa vycovaneho a rad poradi. Ne na kazde plemeno plati stejne vychovne metody, nektera plemena maji urcita specifika a je potreba hlavne se s nimi naucit komunikovat a pak je pul hotovo
|
Brigitta
|
# Zasláno: 14 Čec 2005 11:39
- Nahlásit
Děkuji moc za rady, už jsem si objednala knízku od Mikulici, Poznej svého psa. Jinak mám kříženečka, po mámě je to kokr, tatík se nejvíc podobá hnědému labradorovi. Ale je nádherná, moc hodná i poslušná. Začala jsem chodit do psí školičky, takže informace získávám od cvičitele a i ostatních pejskařů, co tam chodí. Zkusím sem hodit i fotku a můžete tipovat, kdo je jejím otcem
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2005 13:21
- Nahlásit
Brigitta
tak na tu fotečku Ajdy se už těším, jsem zvědavá
|
Brigitta
|
# Zasláno: 14 Čec 2005 15:34
- Nahlásit
Evik
To mě ještě budeš muset poradit, jak ji sem mám dát.
|