| Autor |
Zpráva |
Baila
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 16:22
- Nahlásit
Fenka maďarského ohaře, 3měsíce. Na spaní má gauč v obýváku a svůj pelech, ale usíná, jen když je někdo poblíž a když se probudí a zjistí, že je sama dojde do ložnice k nám, začne kňučet a dožadovat se spaní s náma. Tak ji vemem, dojdem ke gauči, uložíme, uspíme a tak pořád dokola. Po 1. ranním venčení (04:30) po uspání (přítel) se rychle probouzí a jde za mnou k posteli, tady už uspání nefunguje(zásadně si lehne tak, aby ležela nějak na mně ) a jakýkoliv pohyb ji probudí. Zas se vrátí do ložnice a kňučí. Dopadá to tak, že si vemu peřinu a jdu spát na gauč, kde spokojeně usne a spí, dokud spím já. Jak ji naučit spát samotnou v pokoji?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 16:25
- Nahlásit
Baila
no buď být důsledná a to vždy anebo jí nechat spávat na pelíšku s Váma???pes je společenskej tvor a to že ho zavřeš o samotě a je to ještě štěně mu nemusí bejt příjemný
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 16:27
- Nahlásit
A nebylo by jednodušší aby měla přístup k vám do ložnice? On pes je smečkový zvíře a chce spát se svoji smečkou to je fakt. Pokud mermomoci chcete aby spala jinde nechte ji tam nějaké svoje oblečení nejlépe něco co jste si zrovna sundala. A to spávání s ní bych asi nedělala, pes si zvykne že spíte s ním a bude mu jedno kde.
|
Baila
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 16:36
- Nahlásit
Dveře do ložnice nezavíráme, v noci vždycky několikrát přijde a kňourá, ale na zem si nelehne. Chceme s přítelem, aby aspoň ložnice zůstala naším ,,místem,, psíkovi jinak patří celý byt. Přeci jen v ložnici pouze nespíme a pozorovatele mít nemusíme
To oblečení je dobrý nápad- vyzkoušíme
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 16:39
- Nahlásit
Baila
a pozorovatele mít nemusíme
mno sice chápu ale třeba naší fence je jedno všechno nevzbudí jí ani dělová rána...a taky na rozdíl od doby kdy byla malinká vydrží spíš klidně sama..to je jak s miminem taky s tebou je pořád
|
duli
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 17:12
- Nahlásit
Baila
nas pes jako stene mel puvodne spat zasadne v predsini, nicmene hned prvni noc se stehoval k posteli i s peliskem pac v te predsini strasne rval.....postupem casu se pelisek prestehoval do rohu a pak do te predsine a ted spi pes prevazne jen tam........s dalsim psem uz jsem to resila tak ze mela pelisku nekolik a jedeń byl u postele,ale ani ne po mesici uz spi v predsini sama od sebe...teda asi je to tim ze tam jsou dva.....ale i tak....
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 18:42
- Nahlásit
Nedovolit na postel, odkázat na místo (slovně), mě se neptá a vleze mi tam, mě to neva, ale když si chci lehnout jinak, nekompromisně ji zkopnu a tak raději spí jinde, na křesle, na pohovce, atd ...
Ale přijde ráno, když mamka odejde do práce a kniká abych vstala a ona si lehla na můj flek
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 21:11
- Nahlásit
Baila
my jsme zpočátku s Ešusem (taky maďar) spali s ním u jeho místečka - má svůj bydlík - takový domeček - v předsíni. Tak jsme se tam nastěhovali s ním , 3-4 noci tam s ním spali, on si zvyknul a bylo to. Plus to, že když byl přes den unavený - taky neuměl usínat sám a sám od sebe, vzali jsme ho, dali na místečko - řekli místo! a počkali až usne. Stejně jsem to s ním dělala v práci, takže on si zvykl hned od začátku, pozvolna a nenásilně na to, že když se řekne místo!, znamená to, že má bivakovat na svém místečku. Tak bych asi vycházela z toho, že ji budete pozvolna učit povel místo, nebo místečko. Hlavně to chce důslednost. Teď už asi nezabere to, že byste tam s ní spali (protože to už spíte ) a ona si tak zvykne, tak bych se zaměřila na to učení povelu na místo.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 09:47
- Nahlásit
Baila
Vydržet kritický 3 noci (kňourání) za zavřenýma dveřma - ono jí to docvakne
|
Baila
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 22:39
- Nahlásit
Vyzkoušela jsem oblečení, ale nepomohlo. 3kritický noci asi zvládnem, ale aby nás pak nevystěhovali . O víkendu jsme spali pod stanem u přehrady a Baila musel s náma, Paradoxně se snažím ji naučit, aby spala sama a teď 2noci s náma ve spacáku. Ohromně se jít to líbilo, ani nepípla. Po návratu domů to dopadlo tak, že měla deku u naší postele a spala na ní, jinak nee.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 23:02
- Nahlásit
Baila
jak jste jí povolili u postele, tak vás má prostě na háku, bude řvát, protože ví, že to pomůže ... prvně se rozhodněte jak teda, a to dodržujte bez výhrad (stan je něco jinýho)
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 23:50
- Nahlásit
Baila
Jsem ráda, že je nakonec s vámi, držela jsem ji palce
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 07:55
- Nahlásit
Tiez by som psika proste na to jeho miesto vykazala, dvere do loznice zavrela a basta...naozaj to viac ako 3 noci nebude...je to lepsie ako pre vas, tak pre psika...sice malicke ale prakticke dovody...jeden z dovodov je samozrejme aj ocumovanie, ze?!!!co si budeme nalhavat
Ale ide naozaj o to, raz zavelit a neustupit...ono bude v pohode ked napr. po mesiaci alebo dvoch si ju raz za cas do tej spalne pustite, naznacite jej to otvorenymi dverami...pes ma svoj pelech, vy mate svoj pelech, a vy mu do toho jeho tiez nelezete
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 08:44
- Nahlásit
Ale no tááák, lidi. Maďarský ohař je velmi kontaktní plemeno, mimi má 3 měsíce, je to opravdu prcek!!
To, že když mu to teď povolíte, už to bude navždy a že je to vítězství v soutěži "kdo je tu šéf" je absolutní kravina, nezlobte se na mě. Teď je štěně ještě malé a blízký tělěsný kontakt zkrátka potřebuje (malá štěňata taky spí u chovatele na hromadě).
Jak začne dospívat, začne se i osamostatňovat, začne občas vyhledávat samotu na spaní a v tu chvíli je ten správný okamžik jí pelíšek posunout ven. To už na to bude psychicky zralá, teď ještě není. Ničeho se nebojte!
(mně chrápal u postele malý asiat a teď už v pohodě spí venku a hlídá tam)
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 09:19
- Nahlásit
LucieS
Ja myslim ze ludia to nemysleli stylom vykopnut stena a ukazat mu kto je sef, ale nemotat mu zbytocne hlavicku tym, ze jeden den ho tam pustim, druhy nepustim, treti pustim....atd...a kontaktne plemeno, pokial je to stena je kazde dle meho nazoru
Napriklad moje velmi kontaktne 6 mesacne stena jekníra dnes spalo v noci somnou a to ste mali pocut to rochňání
|
duli
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 10:12
- Nahlásit
reneeska
jak jste jí povolili u postele, tak vás má prostě na háku, bude řvát, protože ví, že to pomůže
myslim ze takove mimino taklhle vubec neuvazuje.....proste pouzije vsech dostupnych prostredku aby nebylo samo....to je uplne normalni.....
Baila
von na to stenik casem prijde ze je fajn spat v pelisku kde ma svuj klid........muj stenik uz zacina vetsinu noci travit prave v pelisku a vsechny deky co byly po byte pomalu redukuju......ja bych tomu nechala volny prubeh..... ....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 10:16
- Nahlásit
Silwuska
pes ma svoj pelech, vy mate svoj pelech, a vy mu do toho jeho tiez nelezete
U nas sa zdiela oboje Prave kvoli tomu, ze ked ty mozes k nam, tak mozme aj my k tebe
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 10:57
- Nahlásit
pigie
To by som si kukla vymenu pelechov...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 11:09
- Nahlásit
pigieze ked ty mozes k nam, tak mozme aj my k tebe
no my si najprv posielam pozvanky, pripadne telefonujeme, aby sme neprisli neohlaseni
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 11:16
- Nahlásit
Silwuska
Bela
U nas to funguje bez pozvanok. Len tie vyvalene oci psa, ked sa musi posunut vo svojom, aby som sa zmestila
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 11:22
- Nahlásit
Bela
pigie
To ja nemam sancu...zrudy sa uz takto biju o jeden paradny makky pelech (je velky jak madrac a cierny)...tak ked sa povie ideme spinkat tak sprintuju kery pred kereho, a kto si ho uchmatne, ten ma...druhemu musi postacit klasicky oval...a dokonca kockovany, to uz je pre nich asi pase
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 11:26
- Nahlásit
pigieLen tie vyvalene oci psa, ked sa musi posunut vo svojom, aby som sa zmestila
a pritom ty si taka stihlota
nas je takyto velice vyplesteny, ked si dovolim prisadnut si k nemu na gaucik
|
Baila
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 10:57
- Nahlásit
Tak zatím to vypadá tak, že druhou noc spí Baila sama na gauči, bez kňourání, večer dostane pamlsek, pochvalu, zavřu dveře do ložnice a jdem všichni spokojeně spát, kňourá až ráno, kdy má čas venčení. Doufám, že to půjde takhle dál. Je to velmi chytrá pejsice, akorát pánečci jsou trochu méně chytří
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 12:15
- Nahlásit
Baila
Je to velmi chytrá pejsice, akorát pánečci jsou trochu méně chytří
to je velmi častý jev . Šak je to maďarka a ty se roděj jedině jako geniální . Hlavně takhle na vymýšlení ptákovin jsou geniální
Ona to zvládne. A vy taky
|